02 April 2013

Memang HEAVEN Bila Dok Kampung!


Aritu balik kampung
Tak sampai 24 jam pun kat umah, huhu!
BZ mengalah kan pak menteri
Mentang-mentang nak PRU ni ek?
Haha!
Takde maknanya ;)

Bila balik kampung ni
Selain makanan yang mak masak
Mesti la ada acara jalan-jalan cari makan best-best
Hihihi...
Tapi apa kan daya...
Masa sangat la mencemburui kami, huhu!
Tak sempat pun... ;(

Yang sempat cuma jalan-jalan cari sarapan pagi jek
Jadik la daripada takde langsung

Kali ni kami pi beli kat Pasar Besar Teluk Intan sana
Saje-saje jalan jejauh sket cari sarapan, hihi

Cuba teka, 
Berapa harga 7 bungkus nasi lemak & 9 ketul kuih ni?
Ada yang terror bab teka-teka tak? ;)




Nak beli banyak takut tak terabes pulak
Beli la cukup-cukup orang kat umah makan
Tapi rase macam gerammm jek
Rasa macam nak beli banyak-banyak, haha!
Tapi takut membazir pulak!
Sebab murah sangat kottt!
Beza sungguh la dengan yang dijual kat bandar ni 
Ke kat bandar ni masih ada lagi port breakfast murah-murah?




Untuk 7 bungkus nasi lemak
Dengan 9 ketul kuih muih tu
Total harga nya hanyalah RM7.20!!!
Sebungkus nasi lemak harga 60sen 

Sila la percaya ;)

Tu yang best balik kampung tu
Hihi...


13 comments:

Fieda Zan berkata...

mmg murah maknana kat sana.. kalau saya balik kg gajah suka shopping dan makan2 kat teluk intan..paling suka beli kekacang yang aci jual kat tepi bust stand tu.. hehehe

:: Cik Viva :: berkata...

nasik lemak rega 70 sen?? pehh

JaSSNaNi berkata...

percaya.. sbb kalau kat pantai remis rumah mak/abah akak.. harga nasi lemak 70 sen.. mmg best lah dok kg.. murahhhhhh

lia berkata...

iyer... lia pcaya sbb kat kedah & perlis pon masih murah lg wakakakaaa

MRS. K berkata...

tu la.. kat kampung kuih 5 bijik still rm1

Ya ALya berkata...

murah kan....smala kt kpg ya ni masih gak harga makanan murah..tu yg kadang2 makan kt bandar bila harga mahal,mst terkejut je....

ch@ berkata...

Wow...boleh buat majlis cenggini.

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

memang murah la,
dekat sini xdpt dah nasi lemak sebungkus 60sen..

Zarena Heeney berkata...

masih murah lg erk harga nasi lemak kat situ

Iela Fazielah berkata...

seriys murah..kl mana dpt harga mcm ni..seronok blk kmpg

mama lieyna berkata...

Kt kg mmg murah, sini mana nk dpt harga gitu.. brganda jadinya..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

nasik lemak bungkus dlm daun pisang mmg selalunya sedap...

Masya berkata...

kalau balik kg ni haihh mmg murah makanan.. pas tu x hinggat makan.. dah banyak kikikiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...