12 April 2013

Masak-Masak | DAGING BAKAR AJAIB (^_^)

Amboi Ch@
Tengok kat blog sapa tah
Dia komen, '...macam KakNad MamaZN, sume resepi pun nak nama ajaib...'
Haha!
I loike! Memang jujur komen itu ^_^
Kalu masak guna pemanggang ajaib
Secara otomatik nama masakan MamaZN pun kene ada ajaib jugak
Hehe
 
Okeh, ni ada lagi 1 masakan yang MamaZN masak
Guna pemanggang ajaib yang beli online aritu
-Daging Bakar AJAIB- (^___^)




Bahan perapan MamaZN main campak je ikut suka
Nampak ada serbuk kunyit, amik
Ada garam, amik
Ada sos black pepper, gaul skali

Yang bestnya guna pemanggang ajaib ni
Bila masak tak amik masa yang lama pun
Daging lembut sampai ke dalam-dalam tu
Boleh dikategorikan sedap jugak la
Juicy-juicy gitewww, ewah! =p

Tapi kan, tapi kan...
MamaZN tak suka la luaran daging bakar ni kalu guna pemanggang ajaib
Sama jugak masa masak ayam bakar dengan ikan bakar
Sebab dia tak nampak hitam-hitam macam nak hangus tu
Huhu!
Tak macam kalu kita guna pan biasa tu
Yang itam-itam tu la yang MamaZN suka, kikikiki

Tapi ok la, boleh diterima dek tekak lagi
Tapi rasanya kalu bakar ikan MamaZN guna pan biasa tu je kottt
Kalu ayam ngan daging, bleh guna pemanggang ajaib ni lagi
Ha, itu je la bezanya, hehe

 
Kawan-kawan yang ada pemanggang ajaib
Meh le share resepi 
Dah buntu plak kepala nak masak apa lagi dalam ni, haha!
Blehhh? =p


17 comments:

Zura@Iwan berkata...

mmg ajaib semua mskan nad skrg nie..hahaha

Iela Fazielah berkata...

akak xde resepi... selalu hubby yg masak ikan n ayam panggang ni guna pemanggang tu.. akak xgemar mkn panggang2... nak msk jauh skali.. tp kalau dah ada dpn mata...akak org kedua nyibuk nak tumpang sekaki..haha

Sidratul Muntaha berkata...

ahhaha
nnti
kami belum rasmi
dlm kepala ni byk beno idea nak memasak
ahahhah
sabooooooooo

MamaBalqis&Faiha@ZaJ berkata...

kalu nk bg garing mcm kita bkar biasa tu...jgn tutup dulu penutup dia...biarkan air pd bahan mentah tu kering dulu....pastu baru tutup

Cho Zila berkata...

kena beli sebab sekarangni akak jeles ngan menu diet adik2 blog akak.. mesti kena ada pemanggang ajaib baruler senang kejekan...

JaSSNaNi berkata...

nad.. akak sampai umah nad jap gi.. simpan daging tu seketul ye..

amiey lee berkata...

Dah dua mngu dapur tk berasap kikiki

Adlin Mohamad berkata...

adeh pakar pemnaggang ajaib ni ..kita goreng telur dlm tu sbb nk dapat telur goyang x lekat pun tau kikiki

suhaina laui. berkata...

semalam buat percik ikan ajaib jugak heheheh...superbusy xdan update blog! ;)

mama lieyna berkata...

Cha komen kt blog k.eina la tu.. :-)

K.eina tunggu resepi dr nad je, tak kreatif gk bab masak2 ni..hee..

Nmpk best je tu..

Masya berkata...

wawawawawa... apalagi lepas ni bakar kambinglah.. dgr kata yg dah siap² jual kat giant berperap tu sedapp... tp x pastilah sbb x pernah cuba lagi...

eima berkata...

ko rajin mencuba ... hebat betui la

ALoNa CintamaniszLite berkata...

kalo dh ajaib...masak jer mcm mana gaya pun...hehe..menjadik jer..

aLyNnZ berkata...

Alorr alin tak der pemanggang ajaib lagik..huhu..
Betul kalau alin plak tak itam rasa was2 eh dah masak ke ni..?

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

sedapnye nad, itulah kelebihan pemanggang ajaib, tekstur mknanan tu jd lembut sgt.., rajin nad mencuba pelbagai resepi dh masak dlm pemanggang ajaib tu, k.eija ni balik2 ayam kenny rogers tu la..huhu..

~aSHa~ berkata...

akak tgh guna pemanggang dr langkawi ni...cr resepi....jumpa kt nad

~aSHa~ berkata...

akak tgh guna pemanggang dr langkawi ni...cr resepi....jumpa kt nad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...