25 April 2013

MamaZN's Birthday Celebration @ Restoran Juvita, Banting

Macam buat besar-besaran jek gayanya ye bila baca tajuk tu, hihi =P
#inisemuapoyo!# 

Ada kawan-kawan yang tanya,
Birthday kali ni PapaZakwan kasi apa, Nad?
Ada yang teka kasi barang kemas la
Ada yang teka kasi gadget la
Ada yang teka kasi 'menda' lain la...
Haha! Opss! =p

Dalam banyak-banyak tekaan yang MamaZN terima tu
Ada sorang jek kasi jawapan betul, hihi
Tapi sorry kak, takde hadiah ek ;)

Iye, PapaZN bawak pi makan-makan
Alhamdulillah, rezeki
Sedap pulak tu ;)

Kami ke Restoran Juvita, Banting
Sebab nak pi pekena grilled chicken chop / grilled lamb chop yang maveles!
Dalam banyak-banyak tempat, kat sini memang feveret kitorang 
Sebelum ni penah share jugak JJCM ke restoran ini

Kul 6.30 dah kluar dari umah
Lalu hiway SKVE jek, dekat ;)


PapaZN standby 2 slices kek
Lagi 1 slice bawak skali ke restoran ;)


Macam biasa, anak bujang rasmikan kek hepi bday to u mama :)


Tajam sungguh jelingan Zakwan =P





Birthday girl 
Haha, malu plak rasenya =p



Fresh orange gelas besar = RM5
Air laici = RM2


Fish & chip utk Zakwan & Baby Nayli = RM12


Grilled chicken chop with blackpepper sauce = RM12
Dia hidangkan dalam hot plate
Bila hidangan sampai kat meja tu, memang berasap-asap la ;)
Lighting buat nampak tak menarik, huhu!


PapaZN punya grilled lamb chop pun sama = RM12
Tapi tak sempat amik gambo sbb PapaZN dah lapar, hehehe...


Time makan kat mana-mana pun,
Baby Nayli dok dengan PapaZN, Zakwan dok ngan MamaZN, hehe...


Senang jek nak cari Restoran Juvita ni
Sebab lokasinya kat tepi jalan Kanchong Darat
Memang akan jumpa punya kalu nak ke Morib lalu jalan ni ^___^


Time kitorang sampai memang tak ramai orang lagi
Tapi bila nak balik memang dah mula ramai orang yang datang


TQ Papa sebab belanja kami makan :)
Lenkali belanja lagi ek! Hihihi...

Kitorang ni sempoi jek
Kalu celebrate birthday @ anniversary mesti cari tempat makan
Tak Nandos mesti Restoran Juvita ni, hihi
Takde tempat lain dah...
Ntah la, sebab serasi dgn kami kottt, kekekekeek....!
(time PapaZN gaji mesti terjah Nandos la kan? Hahaha! =p)


Kawan-kawan pulak cemane?
Celebrate dengan pi makan-makan jugak ke? :)


20 comments:

Masya berkata...

resoren juvita ni dah ada cawangan dkt dgn segi telok panglima garang, makan western dia best eh.. nnt blh lah cuba.. yg dkt segi tu dekat sikit dgn rumah hihihihihihi....

~aSHa~ berkata...

hepi besday Nad....
tanda hadiah skrg..nanti ada la tu kot lepas2 ni....

akak biasa gitu la...hadiah kadang2 tak on time birthday pun..kadang2 tu awal....atau lewat..tapi assume itu lah adiah besday..eheheh

-------------------------------
Nad...akak duk putrajaya dulu...last tahun 2007....kalo tempat2 menarik sure kita dgr kan....ooo patut la tak dgr..baru buka zoo tu...akak duk kemaman...kebetulan jadi ketua tmpt mengundi ni nanti....tapi bukan utk awam..tuk polis je...dan akak org pahang..undi pos taun ni

syawalsimpsons berkata...

selaloo celebarate makan je la..cuma tahun lepas je la x da...sebab pantang..kikikiki

MRS. K berkata...

makan² tu agenda wajib

zarena heeney berkata...

makanan semuanya nampaks edap la nad

mummy_ayu berkata...

sama la...Ayu kalu bday Ayu or bday hubby..selalu sambut simple2 jer..kalau bday anak jer la yg beria sikit

Nana berkata...

kita mmg xleh masuk la nandos
sebab ayam dia masam sgt
2x makan nandos tu pon org banje
dah dua2 laki bini mmg xminat nandos hahah senang cite kan xgadoh klw kot salah sorang mmg suke makan nandos

Lynn Hamzah berkata...

lama x berkunjung kat sini...
syok kan dapat spend masa macam tu...
walaupun simple tapi bermakna...
happy belated birthday yer...

Sue-Rya Qistina berkata...

wahhhh..bestnya!!!
mcm kitorg celeb tgk bajet jugak.
mcm aritu kebetulan jatuh pd birthdate hubby, celeb la sekali.
tunggu entry kejutan buat hubby. hehe

mama tisya berkata...

oh teka2 ke..akk jwb je..heheh..tkpe tkde adiah pn..hehehe...menarik menu...kachong darat ada nmpk time p morib aritu...

mama tisya berkata...

slalu busday p mkn2 gk

eima berkata...

aku tak de celebrate pun klu besday aku la .. besday enpanjang puna ku lupa ..huahuahua ..kadang besday aku pun aku lupa ... dasat kan ...

tp besday anak2 mmg la bw depa pi mana2... beli pepe utk depa

Sidratul Muntaha berkata...

syok smpai banting ye ko nad
ahahhaa
ko suke nando
kitaorg suke kenny
mmg takleh tukar la
naper ntah takleh msuk nando

Adlin Mohamad berkata...

kita lagi sedih hadiah bekas dia punya phone BB tu xpe la janji ada kan ..makan2 pun tempat biasa ..
janji dia ingat nk celebrate b;day bini dia kan ...

happy be;ated nad ..

lia berkata...

nnt nak try terjah la sbb ktorg suka gak jalan2 p morib...

mama lieyna berkata...

Mkn2 la best :-)

ALoNa CintamaniszLite berkata...

presentation cuma satu bonus..kalo menarik mmg sedap sangat ler berbaloi..
tp kalo nampak mcm tak menarik...tp sedapppp...itu yg penting. ye...sedap tu yg penting..heheh..

ch@ berkata...

huaaa, celebrate kat rmh je lorrr...

Sweetmama berkata...

sama la k.eija pun selalunya celebrate dgn makan2 je,

pergh tgk blackpaper sos dia mmg ngancam betul , pekat n byk..

wan nurul hezrina abd halim berkata...

nurul celebrate kat CH esok=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...