10 April 2013

Lama Nya Tak Makan PUTU PIRING!

Aritu baca kat blog Kak Alona pasal makan putu piring
Baru-baru ni baca blog Kekda PnStoberi pun sama
Kekda beli putu piring jugak
Alemakkkkk, saya sudah mengidam lorrr!
Lama gilerrr kot tak makan putu piring
Feveret ni!

Susah nak jumpa dah sekarang orang jual putu piring ni
Putu bambu banyak la, putu mayam pun ramai lagi yang jual
Tapi putu piring ni macam payah je nak cari

Dulu-dulu AtokZN selalu la belikan ni
Dia dah tau kan feveret anak dia, hihi
Time praktikal kat Taman Kosas dulu pun ada jual jugak
Tiap2 petang mesti beli punya
Tapi tu citer dulu-dulu la

Baru-baru ni ikut PapaZN nak pi buat terapi rendam kaki tu
Kat area Puchong
On the way tu ada la pulak orang yang jual!
Allah, seronok tak terkata kottt time tu!
Terus suruh PapaZN berenti, nak pi beli


5biji = RM2


Rasanya biasa-biasa je, huhu!
Tapi boleh la utk lepaskan rindu, ewahhh! Haha!
Comel-comel saiznya, tak puas nak makan, hehe

Kawan-kawan suka makan putu piring?
Ada sape-sape tau kat mana ada jual dan rasanya sedap?
(area Putrajaya/Bangi/Subang)

Kot-kot la kalu rasa ngidam lagi, dekat sket nak pi beli
Hehe
Pasar malam kat area sini takde jual


25 comments:

lieyalatif berkata...

Haishhh nad ni nak kene babab!!! X pasal2 lieya terliur tau hehehehe

ieyda berkata...

semlm baru makan puu piring nie ngan putu bambu, beli kat pasar mlm putrajay....

biasanya kalau teringin sgt nak mkn ieyda selalu kirim kat adik ipar yg nak ke wangsa mju. Kat tempat tu memang femes putu2 nie, kaler dia hijau...memang sedaplah

PUANSTOBERI berkata...

yg akak beli tu 4 2inggit. tpi tak kesah la sbb mmg sedap. gula dia byk... puas makan..hihi :>

mama lieyna berkata...

Makanan ni mcm limited edition sket kan, susah nak jumpa..tp kt area akak kerja ni ada gak, area taman medah pj :-)

intanfirdaus247 berkata...

lama x makan ni ...kalau katpasar tani atau pasar malam banyak n kan jual...

eima berkata...

tak brape suka sbb manis ....klu kat belah pasar mlm sri gombak ade org jual ... tp belah2 sini jrg la jumpa ....klu tak salah la ade 3 warna... pink, putih, kuning ....

Mar 012-2996074 berkata...

Assalam,

try cari kat putra height on the way nak turun ke alam megah,

tp makcik nie niaga ari jumaat - ahad jer kul 2pm - 5pm camtu.

best makan time panas2.....

Nadiah Sidek berkata...

huwaaa....nak! :(

syawalsimpsons berkata...

sue suke putu bambu...tapi sue ada nampak kat pasar malam putrajaya ari selasa n jumaat...x tau ada lg ke x

MrS. F!zA berkata...

dkt gerai2 kt UNiten serdang tu adalah..tp tk sedap sbb krg gula..heee

Adlin Mohamad berkata...

Mmg lama x ngap benda ni ..jarang dh gi pasar mlm selalu kat pasar malam ada ..masa kecik2 mmg suka kuih ni

mamafarah4 berkata...

kami anak beranak pun suka..selalu gak la beli kalo gi pasar malam.. yg masalahnya kalo beli adalah berebut kelapa..padahal cenonet je kot kelapanya..akak pun suka putu piring dr putu bambu

Nafisa81 berkata...

dalam satu pasar malam...ada satu stall je jual putu piring ni...malas benor nak beratur

lizz berkata...

suka sangat ngan putu piring...
saya selalu makan biler balik kampung jer..putu piring kat kg sedap sangat...kalo kat kl ni tak pernah jumpa lagi...kalau putu bamboo aderla...

Sue-Rya Qistina berkata...

my fav tooo!!! gimme five!
saya tggl kt area kg melayu subang.
pasar mlm situ pun ade jual, sedap!
tapi lbh prefer putu bambu.
dulu minat gak putu piring, tp tauke tu letak gula merah sikit sgt, tu yg beralih ke putu bambu. hehehe

*azni* berkata...

sy penah makan putu bambu beli kat pasar mlm bangi,memang sedap sebab ada rasa dan kelapa dia pun rasa berlemak jer..

eh,tercite putu bambu lak..hehe..

ieyda berkata...

nad: kalau budak2 suka kat dataran gemilang, tp kalau ieyda suka kat kolam presint 5, coz ade shower room n selesalah kalau kita pun turut basah kalau mandi kolam tu....hhhiiiihiii
jom kite ke presint 5 lak nad....minggu ni ye...ade benda nak kasi kat awak....hihiiiii

Masya berkata...

saya suka pasar malam yg kat kg .. 5 ketul rm 2 jugak.. kat tempat lain x sedap huhuhuhuhu

lia berkata...

pasar malam putrajaya... selasa & jumaat... sila terjah he3

Myra Jay berkata...

Huwaaaa, rindu jugak nak makan putu piring :D

ALoNa CintamaniszLite berkata...

bila tgk putu piring yg terkeluar air intinya tu...walaweiiii...terlioq...

Imaan09 berkata...

pasar malam seksyen 7..setiap khamis.. selalu beli ctu je

Nana berkata...

kt kluang ni xpenah bli
mil yg bese bli
tp xsedap la

:: Cik Viva :: berkata...

err..putu piring dgn putu bambu same kan??

Tanpa Nama berkata...

Kalau nk mkn putu piring yg sedap ada kt area ampang kmpg melayu.mmg sedap gilerr gula pun original
.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...