15 April 2013

Kalau Dah Suka, Memang Sanggup Berhabis! =)

MamaZN = Fridge Magnet
Fridge Magnet = MamaZN


Huhu!
Sekarang ni, kalu pi mana-mana mesti nak bawak balik ole-ole
Sebagai tanda kenangan dan ingatan
Fridge magnet dah semacam wajib beli, hehe
Takyah la tshirt-tshirt ke, alat kraftangan ke, makanan ke
(tapi kadang-kadang tu beli jugak! haha! =p)

 Melaka ni salah satu negeri yang MamaZN nakkkkkk sangat pegi
Memang ada dalam wishlist
Alhamdulillah sampai gak akhirnya
Tapi tak puas!
Tak puas nak berjalan-jalan sangat sebab Zakwan demam, huhu!
Jadiknya, memang kena repeat next time!
PapaZN, please take note! =p

Melaka ni banyak trademark dia
Rumah bertangga batu warna warni
Mangkuk tingkat, Baba & Nyonya, terompah & kebaya, 
Bangunan Merah Stadthuys, A Famosa & Menara Taming Sari
Kereta lembu & beca
Sebut jek salah satu mesti orang tau itu Melaka!
Dan disebabkan trademark-trademark ini lah
MamaZN sedaya upaya nak cari jugak FM yang melambangkan Melaka :)


FM-FM yang berjaya dibeli =p


 Bentuk mangkuk tingkat


Terompah :)


Kebaya


Mercu tanda Melaka :)


Puas hati sangat!
Sebab dapat apa yang dihajati!
Biar la berhabis sikit pun, asalkan dapat tido malam, haha!

MamaZN beli ni bukan utk MamaZN sorang
Ada sebahagian utk diri sendiri
Ada sebahagian utk NenekZN, Aunty Yaya & Aunty Wawa
Dan dah tentu-tentu la ada ole-ole utk kawan-kawan MamaZN yang sayang sekalian!
Siapa?
Anda-anda-anda
Yang sudi luangkan masa utk jenguk ke sini ;)

Nak bagi utk setiap sorang, MamaZN tak mampu
Jadik macam mana?
Tunggu giveaway petang karang ye! :)



26 comments:

mama ila berkata...

wahhh..comel2 semuanya... ada giveaway ye?? hehe

JaSSNaNi berkata...

wahai nad yang comel itu.. nakkkkkkkkkkkkkkkkkk.... akak nak baju kebaya tu.. comelnye... :D

MrS. F!zA berkata...

ada FM rumah kakyu melaka..habis patah dikerjakan darwisy.Fm pon nak main gara² ada beca sekali..lol

mummy_ayu berkata...

Comeinya yg mangkuk tingkat turn

syawalsimpsons berkata...

wahh banyak tu....leh la join GA tu ye nanti...

p/s : nad, sue dah trime FM tu, TQ

lia berkata...

Best nyer nad tgk mcm2 bentuk unik fm tu... Ermmm mesti lia x sempat join sbb jaga seorg chic pox yg da takluk hp lia ni dan seorg yg sungguh2 xnk tido ni... Hu3 harap2 dpt la jenguk n join ga nad nnt...

Masya berkata...

unik²nya FM, WAHHHH aga giveaway..

Salmi Khairil berkata...

cantiknya fm tu..naaakkk

mamazn,semalam saya terperasan masa mamazn datang kat umah aunty wawa,kalau mama perasan sy lalu depan keta mamazn, masa tu mamazn baru sampai nak park keta..sy sempat jeling2 tengok nayli yang bambam tu..cute, tak sempat nak bertegur ngan mamazn..

MRS. K berkata...

huih.. sakan borong fm yer.. kite dah tak collect fm dah huhu..

Sue-Rya Qistina berkata...

cantik2 belaka semuanya. hehehe
wahhh..ade GA lagi? akan ku tunggu!!

Iela Fazielah berkata...

bagus nad.. cepat2 buat...akak pun ada plan nak buat giveaway ni... akak ada FM soccer aritu n FM dubai...hihi

eima berkata...

disebabkan aku tak brape minat ... aku bg peluang pd yg minat ... yg kebaya tu comey kan

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Eh...sempat jgk rupa2nya supermama ni memborong fm...huhu.
Yelah..dh minat kn..
Dan yg penting...nad ni mmg sgt bermurah hati nk wat GA setiap x ada fm menarik...

eiela berkata...

cantiknya semua FM tuh.

amiey lee berkata...

Wahhhh menarik yg kebaya tu kan... Heeee ritu kta borong penang nye..tk smpqt nak buat ga habiss dh kawan2 opis bedal

lizz berkata...

kebaya tu cutenyer...

mama lieyna berkata...

Melaka mmg byk fm... rasa nk rembt stp jenis :-)

*∽ IZAN ∽* berkata...

Seronoknyer tengok hobi Nad ni. Dah macam2 koleksi. Mesti dah penuh petisejuk lekat FM ni.

*∽ IZAN ∽* berkata...

Seronoknyer tengok hobi Nad ni. Dah macam2 koleksi. Mesti dah penuh petisejuk lekat FM ni.

Myra Jay berkata...

Myra takdak lagi FM Melaka :)
Hope menang :D

Ya ALya berkata...

comey2 semua fm tu kan nad.....

Nana berkata...

hehe sama la kita
uss nye fm 12.90 duit mlaysia tu je plg murah
legoland 25 seketol
minat nye pasal
sanggup bli xkira

Alycia berkata...

skrg FM Melaka dh cantik2 kan.. comey jer..

eh, FM Melaka nad ada lg kat kita.. bila nk jumpe ekkk... xpun, nnt kt pos kan jerlah.. lama sgt tunggu kan..

Ratu Hatiku berkata...

Cantiknya FM nie, napelah saya g Melaka x jumpa erk.. hihihi

mamaRIFQY berkata...

mak aiiii........banyaknyer beli FM !!

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

cantik2 semua FM tu,
k.eija ni suka pergi melaka tp x pernah dpt beli FM tau, (sbb jarang nak jln2 kat bandar melaka tu, jonker street mmg x pernah singgah) ada satu FM melaka itupun pemberian kwn blog...heheh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...