26 April 2013

JJCM | Restoran Upin Ipin Seksyen 7 Shah Alam

Lepas dah bergumbira dan bersuka ria di Trick Art Museum tu
Perut pun dah menyanyikan lagu rock-a-dut (rock+dangdut)
Restoran Upin Ipin menjadi pilihan
Padahal Seksyen 7 Shah Alam tu punya la banyak tmpt makan
Restoran ni jugak yang kami pi kan? Huhu...
Sebab nak menggembirakan anak-anak punya pasal ;)
 





Dekorasi memang boleh menarik perharian kanak-kanak la
Penuh seluruh tmpt mana-mana pegi sume gmbo Upin Ipin & friends jek
Pastu cerita kat tv pun asik kartun Upin Ipin berulang-ulang
Zakwan ni walau dah tgk beribu kali pun kartun yg sama 
Tetap jugak gelak terbahak-bahak!
Apa la yang kelakar sgt ntah, haha!


Boleh dikatakan memberi kerjasama la jugak... :)





Mula dah... Masing-masing pun mata ke TV jek time ni ;)




MamaZN jek la yang pandang kamera ;)





Menu kami pilih yg biasa-biasa jek
Tak amik yg berat-berat sangat pun...
Takut nanti kuciwa bayar mahal-mahal tp tak sedap, hihihihi...

MamaZN punya menu pilihan FIZI ;)
Roti+susu pekat+milo
Padahal boleh jek buat kat umah kan? Ngengada, haha!


Air nescafe ais tu sodap!


Dalam buku menu - ini pilihan Fizi :)


PapaZN plak menu pilihan MAIL
Mi kari
Sedap? PapaZN kata takkkkk
Sedap lagi yang Mi Kari Ketam tu ;)




Baby Nayli & Abang Zack share sesama menu pilihan Upin Ipin - ayam goreng! :)
Baby Nayli makan fries, Abang Zack makan ayam goreng




Mata tetap ngadap tv...


Ni lagi sorang, tv sesaje...


Alhamdulillah, kenyang sudaaa ;)


Bagus anak-anak tak merengek nak mintak belikan barang-barang Upin Ipin tu, hihi
Selamat! =)
MamaZN cari gak fridge magnet
Saje nak survey
Kat Restoran Upin Ipin harganya RM12
Tapi kalu beli kat Petronas harga FM tu RM11.90
Kurang seposen!
 
So, nak pegi lagi tak restoran ni?
Takyah dah kottttt
Merasa sekali jek, udah la... Hihihi


Lepas jek masuk kereta, saje check Instagram
Tengok-tengok Alycia baru jek update kata dia kat Restoran Upin Ipin yang sama!
Takde rezeki nak jumpa...
Time tu dah dekat traffic light depan UiTM tu punn, tak dan dah nak patah balik
Selang beberapa minit jek kan, Alycia? Hihi...
Sipi-sipi jek lagi nak jumpa ;)



13 comments:

JaSSNaNi berkata...

yang roti tu mengancam pulak... boleh try nanti...

Alycia berkata...

ohhh, ms tu Nad kat trafik light ker... alycia baru jer masuk.. agaknya ms nad kluar, sy masuk.. huhu, xde rezeki...

Falsya berkata...

skang nie dh byk dh branch restoran upin ipin..kat tmn melati ade satu..hehe..

Ya ALya berkata...

restoren upin ipin dah banyak sekarang kan....yg kt seksyen 7 ni mmg ramai yg kata tak sedap...adik ya dah g,mmg tqakkan g lagi la...tapi cuba try tempat lain,maybe lagi sedap makanan nyer...

nad klu FM upin ipin ni try g butik upin ipin belakang tesco extra seksyen 13...tapi harga tak tahu la murah ke tak....

mama lieyna berkata...

Hehe..yelah,.next time tak pg dh kot ye....hehe..

Nad g hari apa la tu, k.eina g hari ahad last week :-)

Nory Zoulkefle berkata...

pernah nampak restoran ni, tapi tak pernah try makan kat situ lagi..

syawalsimpsons berkata...

sue selaloo try makan kat seksyen 13 tu...kat tesco..

Nana berkata...

tngin nak g
skang ada buka kat melawati dkt sket ngan umah mak
klw dlu ada kt shah alam je payah nak g jauh sgt

zarena heeney berkata...

byk sgt dah cawangan restaurant upin ipin skang nie kan
kena pandai pilih ada yg sedap ada yg tak sedap

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam nad...ada gak Restoran upin ipin ya.Klu anakbuah k.atie tau ni..mau ajak mamanya g terjah..pastu xmo dah blk :)

ALoNa CintamaniszLite berkata...

kat mydin ipoh pun ada kedai makan upin dan ipin ni..tp akak pun tak penah masuk pun...hehe.

Adlin Mohamad berkata...

betul betul betul kitaorg i sekali je sbb atas permintaan kyra yg dah lama dia dok nak makan ayam upin ipin ..mmg rasanya kurang sedap so king cakap pas ni jgn ngada2 nk masuk sini hahaha

CheNamNam berkata...

macam best jerk kedai makan nehh...hermmmm...

dak Nayli tue semua gambar dia,dia eksyen jerkk..takde satupon tgk camera..potensi jd model terkenal nehh...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...