11 April 2013

JJCM | Afya Sup Station, Giant Putra Heights

Saje je nak share
Tempat makan feveret kitorang kalu teringin nak makan sup
Kalu MamaZN gantung kuali a.k.a malas masak
Memang suka pegi kedai ni 
Lagipun, bila dah makan kat sini
Dapat la jalan-jalan
Sambil cuci-cuci mata sambil cuci-cuci poket skali
Sebab kedai makan ni dalam Giant Putra Heights! 
Haha!

Nama kedai nya Afya Sup Station
Kat sini dia memang jual sup-sup jek
Sup ayam, sup daging, sup ekor, sup tulang
Pastu makan plak dengan nasi putih, sambal belacan & telur dadar
Memang simple dan sempoi
Tapi sup dia sedapppp! Sambal belacannya pun sedap! 




Ada gak menu-menu lain
Macam makanan goreng-goreng & char kuey teow
Tapi keistimewaan dia tu la - sup tu
Nama kedai pun Sup Station kan? Hehe




Sori la, isi dalamnya nak dekat abes, baru teringat nak amik gambo, huhu!


Kalu kitorang makan kat sini
Memang kene order 2 mangkuk sup
Sebabnya Zakwan sorang jek dah makan semangkuk sup
Makpak dia kene share, baru sehati sejiwa, haha! (puiii! =P)




Lama tunggu Papa nak suap kan dia ye... Hehe


Harga makanan kat sini ok la
Takde mahal sangat, takde la murah bebeno
Standard jek la
Tak macam kedai sebelah dia
Dulu penah order nasi paprik
Bila nak bayar, dia pi kira 
Nasi putih RM1 + lauk paprik RM7!
Perghhhh! Mensheekkikk darah!


Bila dah sampai Giant Putra Heights ni, anak-anak apa lagi
Memang akan mintak pegi playground ni la
Tak bawak ke sana, ada yang meraung
Adoi!
Tapi kalu time weekend ramai betul la!
Tak berani sangat nak bawak Zakwan pi main kat sini masa ramai2 camni




PapaZN jaga anak-anak kat playground
MamaZN bleh shopping barang kat dalam Giant dengan aman
Yeay!
Haha!




12 comments:

ieyda berkata...

suka sgt tgk pict nayli ngah tggu sup sampai lam mulut dia tu...hihihihii

eima berkata...

baru seklai dpt pi giant putra height tu sbb kena nyr tol tu yg mls pi tu .... kami pun suka sup2

Nana berkata...

kita bese kat kl klw nk mkn sup gini g ani sup utara
klw nk mkn sup lidah kat kg baru
haha ada bran?makan sup lidah

Iela Fazielah berkata...

bestnyer nad rajin gi jenjalan sana sini.. akak ni setakat jusco equin, giant dpn rmh tu ha... n alamanda... paling jauh... ikea n pyramid.. tu je... terngin nak gi giant putra hights ni.. ai kan sup lover..hihi

syawalsimpsons berkata...

harus try ni..akob suke sup...mmg akan cuba ni

Sue-Rya Qistina berkata...

kalau bambam, dah terjah kt playground tu dulu. hehehe

ALoNa CintamaniszLite berkata...

selalu dgr staff giant sini kurang mesra ye??

**sian tgk naylie tunggu nk kena suap..hehe

Mooniqueen berkata...

Lorrr port hari2 kalau lunch kat sini la..Tadi baru gi John n Janas tu.. Sbb ofis MQ kt ph jugak ;)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

ohh zakwan peminat sup ye,
anak k.eija zaquan x minat pulak sup, papa zaquan pun x minat sgt, k.eija je yg mmg peminat sup..hehe, paling suka sup tulang power dekat abu bakar baginda.

lieyalatif berkata...

hhahahaahaha...comel gile pic nayli dok menunggu di suap tu...muke tak sabar tu sampai dok melangok gitu....mmg comel tau budak bam2 sorang nieh...

lieya pun hantu sup nad...mau order sorang semangkuk kalo gi kesini...

aLyNnZ berkata...

Kedai ni ala2 ani sup utara lar kan..ns outih mkn dgn sup mmg kena ler gandingannye tu..alolo cumel je baby nayli tunggu makanan disuakan ke mulut..tak pedas yer?

Myra Jay berkata...

Comelnyer Pic Nayli tu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...