30 April 2013

Jalan-Jalan Naik Bas | Memang Seronok! :)

Seronok la sebab PapaZN tak jadi driver
Dan MamaZN pun tak jadi co-pilot
Tak perlu risau kalu sesat
Tak perlu risau pasal parking
(^_____^)

Sebelum ni pernah bawak ZakwanNayli naik bas kat Putrajaya
Dari Presint 14 ke Putrajaya Sentral pastu patah balik pi Alamanda
Tapi time tu Baby Nayli pun kecik lagi
Baru 4 bulan kot time tu ;)

Disebabkan rindu CM punya pasal, kami anak beranak naik bas, haha!
Alhamdulillah tak perlu bersesak-sesak kene berdiri bagai
Sebab memang tak ramai orang pun sepanjang perjalanan pergi dan balik
Kalau naik LRT Putra selamat la kene tolak sume!
Sangat ramai kot! Kan?

Sebab takut ramai & risau hujan
PapaZN cakap kita pi pagi-pagi la
Dalam kul 8 camtu pi breakfast kat kedai mamak dulu
Boleh pulak la diaper bag budak-budak ni tertinggal kat umah
Kena la patah balik
Sudahnya jam 9 jugak baru bertolak naik bas :)

 Kami naik dari Putra Heights - Pasar Seni
Tambang RM3 seorang
ZakwanNayli free :)
 

Muka excited nak naik bas, weee! =)


Termenung sengsorang nampakkkk ;)


Dalam bas ni ada tv
Zakwan jek khusyuk tengok tv
Baby Nayli cepat bosan - layan Upin Ipin jek la jawabnya ;)




Baby Nayli pindah tempat - dok ngan Papa :)
Zakwan jenis takleh pisah ngan Mama dia =P


Bertolak jam 9 sampai Pasar Seni dekat-dekat jam 10.30pagi
Lama kan?
Biasa la, dah nama pun masuk KL
Tak lari punya dengan jammed
Pastu perjalanan bas ni pulak melalui jalan-jalan yang mmg terkenal dgn jammed!
Redhooo jek la ;)

 
 Ni time balik :)
Tengah tunggu bas sampai


Terminal bas ni betul-betul bawah stesen LRT Putra Pasar Seni
Dulu kalu tak silap hentian bas ni utk bas-bas yang ke Shah Alam
Sebab penah sekali naik bas dengan kawan-kawan nak pi UiTM :)
 



Kalau masa pegi masing-masing teruja naik bas
Masa balik pulak masing-masing pakat terlentok, haha!
Ngantuk giler dibuatnya!
Mula-mula tu ok lagi, tak lama lepas tu masing-masing dah tahan mata takmo kasi lelap :)
Baby Nayli steady jek
Dari awal bas bergerak sampai la nak dekat tiba, syiokkk die tido


Ni mula-mula segar lagi dak tecit ni :)


Naik bas kul 1 dekat Pasar Seni
Sampai kat Putra Heights balik jam 2ptg
Masing-masing dah kelaparan, hehe




Save duit minyak kereta
Save tenaga PapaZN nak bawak kereta
Save airliur MamaZN sbb marah2 PapaZN kalu sesat barat (hoiii, berkira! =P)
Save-save-save! 
Hahahahah!
Apa-apa pun, kami enjoy! Yeay! :)


16 comments:

Masya berkata...

saya yg teruja sbb tak berkesempatan lg bwk amir dan ayahnya naik bas kikiki.. permintaan amir yg tak tahan nak bas 2 tingkat tu.. yg tak tertuania .. sampai sekarang hahahaha

amiey lee berkata...

Huhu besttt kan sesekali naik transport awam..yg pentibg bukan time bekerja.. sarah n ashraf dh ajak naik tren lagi huhu

eima berkata...

gile berani ..aku tak berani weh ... sesat mmg tak jumpa jln balik kang .. tak reti naik bas ...

dlm putrajya tak pe arr ...

pengalaman baru buat anak2 ... zakwan ngan fahim sama mmg ak leh pisah ngan mama ...

:: Cik Viva :: berkata...

seronok kan sesekali naik bas..pastu letak muka kat tingkap supaya buleh rasa angin kena kat muka..feel zaman2 skolah dlu..hehe

syawalsimpsons berkata...

alhamdulillah semua jimat

mummy_ayu berkata...

rajinnya..Ayu nak bawak Ian & Iris naik komuter pun..tak bawak2 lagi..

Sue-Rya Qistina berkata...

dah bertahun lamanya x naik bas...teringin jugak nak bawak anak2 naik bas, tapi cam kesian pulak sbb kalau dari shah alam tu, mmg sesak selalu je penuh. huhuhu

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Ada apa ye kt cm skang? Lama betul akak xjejak sn. Duluuu..pakar tu menapak dari kompleks pertama ikut masjid india..sampai ke cm. Nk balik selayang naik bas kt area bangkok bank..huhu.
Akak pn lm dh xnaik bas..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Ada apa ye kt cm skang? Lama betul akak xjejak sn. Duluuu..pakar tu menapak dari kompleks pertama ikut masjid india..sampai ke cm. Nk balik selayang naik bas kt area bangkok bank..huhu.
Akak pn lm dh xnaik bas..

Adlin Mohamad berkata...

gud girl la nayli dok dlm bas tu kalau mak ni la bawak anak2 naik bas/lrt sure haru lagi2 si kyreen yg jakun 24jam tu

lieyalatif berkata...

Eh bagus laaa aktiviti ni nad...budak2 kenal pengangkutan awam kan....best laa sebab x ramai n selesa....lieya last naik bas mase jaman study kat uitm dulu...azab naik bas penoh ngan indon bangla....

Nayli laaa paling mencuit hati...kemain enjoy die hah....

Ibu Lala berkata...

dah lama tak naik bas ni. last naik bas masa ada anak sorang. yg no 3 lagi la tak pernah naik bas langsung.

enjoy kan sekali sekala.

mama lieyna berkata...

Yg pntg gambo kena ada..hehe.. syoknyee.. enjoy anak2x.. :-)

Ratu Hatiku berkata...

baru tau ada bas ke sana direct ya..hihihi.. nnt sesekali nk bwk2 ank naik bas blhlah cuba naik.. :)

Zura@Iwan berkata...

lama tk naik bas gak...masa zmn bercinta dl naik gak bas..kekeke..

Ya ALya berkata...

Jimat blanje...
Suka tul la nayli tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...