24 April 2013

Haiwan Yang Jarang Dapat Dilihat @ FARM IN THE CITY, Seri Kembangan

Di petting zoo Farm In The City ni
Ada beberapa jenis haiwan yang jarang kita dapat lihat
Agak teruja jugak la kan
Ate, 1st itme katenye ;)
1st time bagi kami
Bagi kawan-kawan lain, MamaZN tak sure, hihi
Sebab rasanya, kat Zoo Negara aritu takde pun
Taktau la kalu kat zoo lain ada ;)

Ini adalah di antara haiwan-haiwan tersebut
 Ada banyak lagi kat sana, ni mana sempat jek ni ;)


Tak ingat nama musang ni
Tapi kalu tengok citer KungFu Panda
Musang ni yang jadik sifu dia tu ;)
Tu... Yang kat atas batu :)


Yang ni pulak namanya meerkat


Biasanya gagak kaler itam kan?
Haaaa, yang ni kaler putih :)
Memang jaaaaarang dapat dilihat ;)



N pulak kanggaru TERkecil


Yang ni arnab TERpanjang


Ni pun salah satu burung yang jarang dilihat spesisnya
Namanya burung toucan


Yang ni pulak pigged-nose tortoise namanya
Sebab hidungnya ala-ala khinzir


Ada banyak lagi haiwan yang pelik dan jarang dilihat kat sini
Takpun penah tengok kat buku @ tv tapi tak penah tengok secara live
Beruntung la jugak kan sebab dapat jugak tengok depan mata, hihihi...

Ha.....
Ini ada lagi 1 haiwan yang jarang-jarang jugak kita dapat lihat :)
Nak tengok apa dia? ;)


















































































Kambing gurun yang kesepian, hikhikhik =p




11 comments:

Nory Zoulkefle berkata...

NORY BARU TAW PASAL TEMPAT NI...
nak pergi lah nnt..
dah dekat dgn umah...

JaSSNaNi berkata...

adoiiilaaa.. yang gambar last skali tu aku gelak terkekek2... hmmmm best best.. petang ni mmg best... tadi nadia komen kat blog akak pun gelak sokmo.. sini pun gelak gak..
tapi tang burung gagak putih tu.. mmg festime ni tau.. ingatkan gagak semuanya hitam belaka... dah ler citer ngan haikal bed story pasal merak dan gagak.. gagak kalerkan bulu burung merak cantek2.. tapi merak tu sombong.. dia tumpahkan cat hitam kat badan gagak.. sampai skrg gagak tu hitammmmm sokmo... takde yg putih... nanti kalau haikal nampak gagak putih ni habis akak kena soal...

Sue-Rya Qistina berkata...

ade yg pernah tgk, ade yg x pernah tgk. mcm2 ade kan

zarena heeney berkata...

kambing gurun yea ehehehehe

Chekgu Azrine berkata...

Serius..mmg xpnh tgok pun sis..best klu akk dpt bwk ank2 akk jln sini

kekucingkatz berkata...

Nad si King Julien yg ensem tu spesis lemur.

I like to move it move it
We like to move it move it

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

kat mane ni nad?
kak lely area seri kembangan gak ni..
hujan lebat td, melepak aje dlm bilik nihh...
oh bosannn!

ch@ berkata...

Kak...ko bwk notebook ke? Boleh lak ingat smua. Kalo kita dh sibuk ngejar anak2 je kot. Xde ingat nk bergambar dh.

Lily@MamaZaraZareef berkata...

yela nad..mmg unik2 animals kat cni kan..=)

lia berkata...

nad, terus tbayang sifu kungfu panda tu he3

ALoNa CintamaniszLite berkata...

insyaAllah, ada rezeki nk gi gak sini bawak anak2 yg dh tua2 tu, hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...