16 April 2013

Family Getaway @ Bayou Lagoon Park Resort | MULAKAN PERJALANAN & CHECK IN!

Kami gerak jam 10.30 pagi 
Sebab dah janji dengan AtokNenekZN, Aunty Yaya & Aunty Wawa
Nak jumpa kat R&R Seremban jam 11 pagi
Kul 10.45 dah sampai dah, haha!
Dah kumpul 3 kereta, trus gerak then berenti plak kat R&R Ayer Keroh
Sebab nak kasi budak-budak 'isi minyak' a.k.a makan

Lepak la kejap, makan kudap-kudap
Tapi dah nama pun budak-budak
Bila dah excited mana ada nak makan sangat pun
Org-org dewasa yang lebih-lebih makan, hihi
 






Settle sume, sambung lagi perjalanan
Alaaaaa, kejap jek dah sampai!
Padahal sebelum ni selalu terasa macam jauhhhh sangat jek Melaka ni, hehe
Dalam kul 12.45 tgh hari dah melepasi Tol Ayer Keroh
Boleh la datang sini lagi kan Papa, kan? ;)




Kul 1 dah sampai depan hotel
Nama bangunannya Amari Villa


Orang tak ramai - best!
Dan paling best, dapat check-in awal
Sebab sepatutnya check-in kul 3 petang
Lama tu nak tunggu

Aunty Wawa settlekan bab-bab check-in
Dalam deal kat Groupon dah tertulis surcharge dikenakan sempena weekend adalah RM120
Tapi kitorang bayar RM90 jek
Takyah mintak-mintak diskaun, memang pihak hotel yang bagi ;)

Nak tengok harga bilik hotel yang kami booked boleh klik link ni


TQ Aunty Wawa sbb belanja kami, haha!


Pekerja-pekerja hotel sume pun peramah
Baik yang kat front desk, bell boy, pak guard, sume pun baik haha!
Harap-harapnya berterusan la sampai bila-bila kan
Kalu tak kang malu kan company jek nnt, hihi

Lepas dah dapat kunci, kitorang ni tak sabar-sabar nak masuk bilik
Sebelum ni masing-masing tgk kat internet jek
Punya la google bagai
Risau pulak kalu indah khabar dari rupa
Alhamdulillah, sume pun ok
Yang penting ahli rombongan sume pun puas hati, hehe


Kawan-kawan nak tengok bilik nya tak? :)


Nak FM Melaka tak? 
Jom join GIVEAWAY! :)

15 comments:

syawalsimpsons berkata...

nk tgk bilik nad

Gieyana berkata...

Ritu day trip ja dr kl..best gsk pdl x jauh kn..:)

*azni* berkata...

tak sabar nak tau kisah selanjutnya..hehe..

Adlin Mohamad berkata...

gi ramai2 mmg best happening !

Sue-Rya Qistina berkata...

mesti resort ni dah bertambah cantikkan. hehehe. dulu saya kerja as a PA to resort manager. office kt dalam sblh belakang front desk tu. kenangan sungguh :D

lia berkata...

mestila nak tgk bilik nad he3....

nad, muka adik beradik nad lebih kurang jer kan... c&p gitu...

eima berkata...

hmmm rugi aku tak beli ari tu

lizz berkata...

seronokkan gi ramai2 kan...
aaah nak gak tgkl biliknyer tu...mesti best

mamaRIFQY berkata...

bestt je nampak! nanti review bilik lak ye

*∽ IZAN ∽* berkata...

wow macam menarik ni. Resort baru yekkk. tak sabar tunggu review bilik plakkk utk apartment 3 bilik... dah ada bibik & baby ni nampak gaya kena hangkut semua suda kalo nak jenjalan uhuhuh

mama lieyna berkata...

Ada tgk kt groupon td..menarik.. tpb ramai2 best la kan..

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

wah seronoknya...

MRS. K berkata...

pegi ramai2 mmg meriah

zarena heeney berkata...

murahnya harga bilik dia..

mamafarah4 berkata...

seronok kan gi ramai2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...