16 April 2013

Family Getaway @ Bayou Lagoon Park Resort | JOM TENGOK BILIK! :)


Lepas dah check-in
Masa yang ditunggu-tunggu pun tiba, wee! Haha!
Dalam hati dok berdebar-debar ni
Riso sesangat kalu dapat bilik hotel yang tak semenggah
Ye la, walaupun hotel ni hotel baru tapi  tak mustahil gak kan? ;)

Kami dapat bilik tingkat 7
Masuk-masuk je..........

Waaaaaa!
Memang puas hati giler! :D


Ni ruang tamu


Giler luas!
Memang luas la utk budak-budak ni nak berlari-larian
Tapi kitorang bentang toto, haha!
Bergolek la reramai depan tv tu ;)
TV flat screen ada channel Astro
Channel bola ada, FOX Movies pun ada
Memang best la!


Bila kluar jek kat balkoni
Woaaaaaa....!!!!!
Water park di bawah sinun!!!! =P


Teruja tak?
Haha!

Jom tengok biliknya pulak :)


Ni bilik-bilik nya


Ada 3 bilik
Master bedroom ada attach ngan bilik air
Pastu tingkap ngadap water park! =p
Bilik 2nd katil queen
Bilik 3rd ada 2 buah katil single
Pastu bilik master & bilik 2nd ada lemari & cermin macam gmbr bawah ni
Bantal extra disediakan ada kat dalam lemari tu
Pastu arah kiblat pun ada disediakan
Cuma iron & board takde



Yang ni bilik air ke-2
Setiap bilik air, dia dah sediakan 3 helai tuala (means, dpt 6 helai la)


Alolololo, Baby Khadeeja yang dah beso :)


Dah selesa, dah puas hati dengan apartment tu
Moh le kita makan tengah hari
Masing-masing bawak bekalan
Ala-ala potluck dah ni, penuh 1 meja, haha!
Memang takkk la pi makan ikan bakar kalu dah camni punya banyak, kan?
Hehe


Nak tengok harga bilik hotel yang kami booked boleh klik link ni



Nak FM Melaka tak? 
Jom join GIVEAWAY! :)



p/s:
Kawan-kawan sekalian
Errr, cemane nak cakap ek
Setiap kali kalu ada entry pasal Cuti-Cuti Malaysia ni 
Bukan sebab MamaZN nak tunjuk2 tau
Beli pun thru Groupon jek pun, takde makna nak tunjuk2
Memang tunggu harga murah jek, huhu!

Sekadar nak share pengalaman jek
Mana tau berguna utk kawan-kawan suatu hari nanti
Memang niat dan berharap akan jadi panduan utk kawan-kawan yang perlukan info
Tu jek
Takde lebih dari tu
Harap maklum ye (^_^) Peace!

29 comments:

intanfirdaus247 berkata...

seronoknya depaaa..hehe:))

amiey lee berkata...

Naddddd tak saboooooi dah niiiii

Ezna berkata...

luasnya apt ni. Puas hati. Gi dengan kawan2 ke?

Gieyana berkata...

Menarik hotelnyer...Ksk G nyer trip ritu pon x kongsi ag...mls la plak..:)

juelee berkata...

teringin nk p.. tp tunggu la habes tempoh muntah ni

ALoNa CintamaniszLite berkata...

tunjuk takpe...sbb bg panduan kat rakan2 lain...tp menunjuk2 tu yg tak best didengar tu, hihi.

Ada ke yg ckp mcm tu??

syawalsimpsons berkata...

ada sape2 ke cakap nad menunjuk2..meh sini...sue babab itu olang..kikikiki..ni panduan sue nak cuti2 malaysia bulan 5 ni..kikikikki

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

bilik dia luas..
seronoknya

lia berkata...

wallaaaaa mmg berbaloi2 la nad dgn luas & selesanyer bilik2 tu...

* naper nad wat p/s tu? ada yg berbunyik ker? kalau nad x wat gini, sampai sudah lia x tau ada hotel super best kat melaka dgn water park ni tau... tqvm update ;)

Adlin Mohamad berkata...

ni bkn menunjuk ni share info bila tgk tau la nad pernah gi sini next time kalau kami nk gi leh contact2 nad tanya pasal tempat ni kekeke ntah bila nk gi kikiki

MRS. K berkata...

aiyak.. ada yg komplen ker? best je baca crita orang pegi bercutikan? dapat info gitew

Sue-Rya Qistina berkata...

best best!!
dah lama x cuti2 malaysia.

nad, sue baru je up entry psl nad tny tadi ada apa dgn esok. hehehe... :D

mrsfiza berkata...

kita gi hotel pon mesti bwk bekalan masak hri ptama tu..kiranya hari ptama tu makan bekal je.ari kedua baru cri mkn kedai..hahaha jimat kan

Ya ALya berkata...

huhuhu...laparnyer tgk lauk yg banyak tu....

nad ni adik beradik semua pompuan ke....biasa tgk yg najwa n nad je...yg lagi sorang sdape...ehhhhh,banyak tanyer lak ya ni...hehehehhe..

ada rezeki boleh g sini lak....

suka la nad share camni,sng nak buat rujukan di masa akan datang...

*∽ IZAN ∽* berkata...

Wallam memang puas hati la ngan bayarannya Nad. Berbaloii baloiiiiii!!!! seronok la kalau gi reramaii.. siap ngan waterpark sekalikann

Nida Mohd berkata...

sonoknya..bilik pun besar dan selesa..ada rezeki boleh try g sini

eima berkata...

pe sal ngan note tu ade yg iri hati ke wei ... ok la ni kan pengalaman masing2 ...

Iela Fazielah berkata...

nad...cantiknyer berkenan akak tgk...1 day insyaallah..nak gi jugak... bagus info2 mcm ni... boleh share2...

mama tisya berkata...

pegi rmi2 mmg best nk2 dpt bilik luas lps tu jenguk luar nmpk theme park..mmg tk sbr2 nk terjun..jgn terjun dr tingkt 7 sudah...bgs share psl otel ni..kdg2 ada yg tk ok ke...atleast leh share kn masing2 nye review...

Cho Zila berkata...

baguihnyer der review sebab akakpun selalu gak teringin nak beli tiap kali nampak kat groupon dan seangkatan dengannyer... kalau der rezeki nak gi jugakler..
alahai der ker yang berkata per2 .. akakpun selalu kongsi kisah cuti2 kami cuma untuk berkongsi pengalaman.. yang baik bolehler diikutkan..

JaSSNaNi berkata...

bestnye.. bilik2 nya kemas dan bersih..
luas plak tu.. sesuai sangat big family gather...

Nana berkata...

Tu dia banyak gile makanan
Abes g x ikan bako?hehe
Lawa la otel dia
Theme park plg best tu

aLyNnZ berkata...

Alynn ok jer lagi suker..sbb alynn org mlk pun pernah tau pasal bayou lagoon tp tak pernah pergi lagik..so dgn adanyer n3 ni leh ler tau kan..kan..

Seronoknyer puas ler berendam kan..budak2 plg happy kan..

mama lieyna berkata...

Bestnyer nad... nk bercuti skrg mmg senang, byk deal yg menarik n murah..tinggal lg kita ada masa or tak ada masa je.. huu.. k.eina sllu usya je deal kt groupon, tp tak blh nk main click je, cuti nk dpt tu ssh bebenor.. klu btl2 blh cuti rasa nk blk kg pulak..tp ada gk click 1 deal, kena tggu masa sesuai tuk si abahnye je cuti, nad dh smpai pun situ..hee.. k.eina je lmbt sket menyusul.. :-)

Thanks for sharing nad, sgt2 bguna info psl cuti2 ni.. :-)

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Memang cntek apartment tu..ada theme park sesuailah bwk bdk2 kan..:-)

zarena heeney berkata...

rasanya org yg berblogging tahu apa makna bila kita pergi bercuti
mmg niat di hati taknak menunjuk tapi nak sharing aktiviti gembira bersama..

mamafarah4 berkata...

Nape nad? ada yg kata menunjuk2 ker.. Mcm akak lagi suka tau sbb leh jadikan panduan kalo tetiba rasa nak pergi..
Ala biarlah dia nak cakap apa janji nad ikhlas buat entri tu sbb nak share ngan kengkawan lain..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

susah nak puaskan hati semua ornag, kalo tak suka jangan baca senang je, kita ada nak terbeli deal ni aritu, tapi sbb now hsbd bz sikit so susah nak planning cuti2 ni, bulan 5 ni baru leh pi cuti2 malaysia....

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

mmg puashati la apartment dia ni luas sesuai utk bercuti bersama family reramai..

ermm sabar je la nad, k.eija x rasa lgsung n3 percutian sbg menunjuk2, selain bg info utk kawan2, dah tentulah kita simpan sbg kenangan dan rujukan kita sendiri suatu hari nnti kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...