17 April 2013

Family Getaway @ Bayou Lagoon Park Resort | WATER THEME PARK

Minggu ni memang entry sume pasal Cuti-Cuti Malaysia jek
Bertabah dan bertahan la wahai kawan-kawan hihihii
Nak abeskan dalam minggu ni jugak! =P

 

Lepas dah tengok bilik
 Rehat-rehat kejap, lelap-lelap mata kejap
Tapi tak boleh nye nak lama-lama
Budak-budak dah excited ajak turun bawah pi water park :)

Untuk water park admission fee
Harganya adalah RM10 sahaja
Macam tak percaya kan? Hehe
Pastu utk kanak-kanak umo 4 tahun ke bawah adalah free!
Boleh beli wristband kat kaunter @ lobby 

Tapi disebabkan kami booked apartment 3 bilik
Makanya kami dapat 6 wristband free!
Dah save RM60 di situ ;)


Kalu budak-budak teruja, mak pak laaaaagi la teruja, haha! :D


Best tak? Best tak? ;)









Ada beberapa menda tak best masa kat water park ni, haha!
Cam kelakar pun ada jugak la kot, hihi
Abang-abang life guard yang dok jaga pool ni
Suka sangat bunyikan wisel dan gunakan healer
Pritttt! Jangan naik slide berdua!
Pritttt! Jangan main kat landing area
Pritttt! bla, bla, bla...
Prittttt! blo, blo, blo...
Hahahaa!
Nampak macam tak manis la rasanya
Better pegi & jumpa sendrik pada yang buat salah
Dan bagitau sendrik elok-elok apa kesalahan yang dibuat
Kan lebih sopan gitewwww
Yang buat salah pun idak le terasa malu sangat

Ni tak, ada cina beromen dalam pool tu depan pengunjung lain yang rata-ratanya budak
Idak pulak ditegur!
Tak fair la kan?
Amboi, sedaappp jek skodeng ek!


Jangan ditanya puas ke idak mandi kat situ
Sebab kami memang tak puas! Huhu!
Zakwan tak sehat, badan dah mula panas
Tapi dia nak jugak merasa excited berendam dalam pool
Kasi chance la kat dia
Ikut mana yang dia tahan
Kejap jek pun
Tak lama lepas tu memang Zakwan sendrik mintak naik ke bilik
Sampai bilik muntah-muntah-muntah lagi, huhu!
Ksian dia...




Baby Maira yang steady!


Seronok la budak tu... Takmo naik bila diajak! =p


Ini la sebabnya MamaZN beli swimming suit ZakwanNayli aritu ;)


Satu-satunya gambar Zakwan senyum
Lepas tu takdop dah, huhu!
Kesian Zakwan... Takpe, nanti ada rezki, kita repeat lagi k!


Nampak tak AtokZN kat tingkat 7 tu? Hihihi...
Baru AtokZN siap-siap nak turun, kami dah naik atas dah sebab Zakwan tak sihat
Terus terbantut niat AtokZN hihihihi


Hotel ni masih baru sangat-sangat lagi
Kalu nampak dalam gambar, ada lagi yang masih under construction
Launching hotel baru ni pun belum dibuat
Dengar kata bulan 5 @ 6 ni nanti baru nak dirasmikan



Nak FM Melaka tak? 
Jom join GIVEAWAY! :)



Ok jek kalu nak beli thru Groupon, Streetdeal, LivingSocial, etc
Cuma kena baca terms & conditions tu betul-betul 
Supaya tak tertipu
Macam kes MamaZN aritu bukan salah pihak Streetdeal
Tapi pihak hotel yang tak alert tentang cuti public yang jatuh pada hari bekerja
Tu jek pun
No big deals la! Sebab sume pun dah selesai ;)
Yang penting kena la berani tegakkan kebenaran, hihihihi
(hanya mereka yang alami jek tau cemane kes tu boleh berlaku)


15 comments:

mama tisya berkata...

best..dh la murah..10 hengget tu tk kira kecik beso ek...esok2 dh rasmi die up ler rege...mcm gold coast pn dh naik rege theme park

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Nad...cantik tempatnya tu!K.atie dah lama takbawak anak2 g tpt camni...masing2 dah bsr,mau ke mandi manda kat citu (^_^)

Adlin Mohamad berkata...

best la nad ..cantik je kan
budak2 sure suka theme park dia ni

syawalsimpsons berkata...

ala cian zakwan demam...takpe nnt repeat lg yee

MRS. K berkata...

ape yang dorang beromenkan? :b

eima berkata...

ai tak alami tp ikuti perkembangan u'all hiiihihi

JaSSNaNi berkata...

yang lain semua baca best2...
macam teruja nak terkam tempat ni nanti.. tapi part beromen dlm air tu.. iyekkk... tak sopan betul..

Ya ALya berkata...

siannyer zqakwan tak sihat yer.....

tak pe t suh papa g lagi tu...

bukan jauh pun.....dekzt je...

Nana berkata...

Pak gad tu mls kot nak dtg soun
Dia jerit pakai healer senang xyah dtg kat org hehe
Tp rimas la plak kan
Ni klw mia mau naik niP

Ratu Hatiku berkata...

Bestnya... murah plak tu..

Masya berkata...

murah mmg berbaloi²....

jgn salahkan saya hahahaha... terjebak dgn radiusite, tp seyes bestkan pakai shawl dia.. elok jer terletak.. kain mmg berkualiti... puashati.. walaupun x banyak koleksi ada.. sesekali beli oklah.. lg² yg limited edition.

aLyNnZ berkata...

Pak guard tu pun berat montott tulll..tak aci ler cino tu tak disound nyer..cino mesia atau cino singapore tak tau malu betull mcm takder bilik plak aihh..

Sian zakwan..takpe at least dia merasa gak mandi manda..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Cina beromen dlm air?? X dpt byg..awat x amik gmbr sekali..kekeke

Nway,leh tahan besar waterpark dia..memang x perasan resort ni sblm ni rupenye memang tpt br ya..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

nampak mcm best,
besar mcm gold cost ke nad?

ala cian zakwan x sihat pulak time holiday, sama mcm ziqry la time kami g holiday pangkor hari tu bdn dia x berapa sihat, dedar2 n selsema, balik dr bercuti tambah lg dgn batuk..

Zura@Iwan berkata...

murah gk masuk sini...rm10 je...

nk buat cm mn kn..zakwan tk sihat...yg penting anak2 kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...