26 April 2013

Edisi Mencari Putu Piring

Sebelum ni MamaZN penah citer dah lama tak makan putu piring
Susah bebeno nak cari orang yang ada jual putu piring ni skrg
Kalu putu bambu tu biasa la ada orang jual
Kat entry tu jugak kawan-kawan ada share 
Lokasi-lokasi yang ada org jual putu piring ni
TQ sesangat! Kalu dekat, memang boleh terjah
Kalu jauh, payah la sket kan? ;)

Rupa-rupanya kat pasar malam tmpt tinggal MamaZN ni pun ada yang menjual
Selama ni takde, tah baru ada pulak kot
Time tu happy sesangat la kan
Sebab takyah dah nak cari jauh-jauh
Kat pasar malam sini pun ada jual
PapaZN soh beli lebih sbb takut tak cukup
MamaZN kata, takpe...try dulu, kalu sedap bleh la beli lagi lenkali




Memang nampak meriah dengan gula melaka nya tu
Tapi sayang seribu kali sayang....
Tak sedap! Huhu!
Naseb baek la beli sikit jek
Tu pun jenuh jugak la nak ngabiskan!
Sedihnya...! =/

Kami bukan beli putu piring jek
Beli la putu bambu sekali utk PapaZN
Rupa-rupanya 2x5 - sama2 tak sedap, uwaaa!




Kena cari kat tmpt lain jugak la pasni

Kawan-kawan suka makan putu piring tak?
Ke, suka makan kuih lain? ;)


9 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam nad..kat pasar area perumahan k.atie ni ada gak org jual putu piring..K.atie xminat sgt..biasa beli utk MIL jer sbb dia suka.

Ya ALya berkata...

Ya suka mkn dua2 sekali...

Yg putu piring tu first time mkn time jln2 ke perak.....sedap tau...

Adlin Mohamad berkata...

saya suka saya suka ! x sedap pun mak bedal la nad hehehehhe ..

zarena heeney berkata...

suka gak mkn
klu letak gula merah lebih2 mmg terangkat

CheNamNam berkata...

lama betul rasanya tak makan putu piringg nie...tengok nad post teringin la plak...

PUANSTOBERI berkata...

hihi..tk abis lg misi mencari putu piring..akk da jemu dah..huhuhu

Ibu Lala berkata...

Kat umah sy ni hari2 ada jual
Putu piring ni. Sy makan gitu gitu je la. x la suka
Sgt. Suka lagi putu bambu dari putu piring ni.

Fieda Zan berkata...

ari tu balik kg gajah.. mak beli kat pekan kg gajah.. seap.. cubalah nad..

mamaRIFQY berkata...

suke putu bambu ! tapi frust bile beli xsodappp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...