30 April 2013

Central Market | Memang Best Buat Peminat FM :)

Ini sambungan cerita MamaZN & famili pi Central Market
Nama pun tempat pelancong mencari ole-ole dari Malaysia kan?
Mesti la banyak jual souvenir termasuk la FM :)
Memang gilerrrrr banyak orang jual FM
Macam-macam design, macam-macam jenis, macam-macam bentuk
Sesapa yang giler FM( macam MamaZN =P) kene try pi sini ;)
Tapi kena la pandai pilih dan mencari yang murah :)

Kalu jalan kat kedai belah depan-depan
Memang banyak jugak jual FM
Kebanyakan diorang jual 3pcs = RM15
Kalu berjalan kat belah-belah belakang
Ada lagi yang jual 3pcs = RM10 @ 4pcs = RM10
Kene pandai belek-belek la ;)


Menarik kan dia susun macam ni?
Tu FM bentuk ikan koi
Sangat attractive!


Yang lagi best, kalau nak cari FM negeri lain pun ada kat CM ni, haha!
Nak FM Sarawak ke, FM Melaka ke
Banyak diorang jual FM 2 buah negeri ni la 
Sebab 2 negeri ni kan unik sket
Selain 2 negeri tu, FM Kuala Lumpur & FM Malaysia pun banyak dijual

Kalu kat dalam banyak jual FM
Kat kedai-kedai belah luar pun ada jugak
Tapi better beli kat dalam la
Kalu kat luar ni harga sama jek pastu design pun lebih kurang jek dgn kedai kat dalam

Yang bestnya kat kedai-kedai belah luar ni
Ada 1 booth tu, dia jual FM dari luar negara!
Ada FM Korea, Australia, Hong Kong, Mekah, London
Ehhh, macam-macam la! Pelosok dunia kata orang ;)
Harga dah tentu-tentu la up kan
FM luar negara sume RM20 dan ke atas harganya


Best wooo booth ni, tp FM Malaysia dia tak banyak jual


Memang giler ar! Rambang mata dibuatnya!
Macam nak bawak balik 1 board tu, haha!


Tapi tu la, sebab harganya camtu kan, lenkali la... ;)


Dah namanya MamaZN
Pegi mana-mana mesti nak cari buah tangan jugak
Apalagas, memang FM jugak la MamaZN cari, haha!
FM I Love Kuala Lumpur, FM Menara Berkembar, & FM bentuk keris (lambang Malaysia)
Jadik la.... ;)








14 comments:

mama lieyna berkata...

Looor takyah jalan jauh2 la pasni, crik FM kt CM je..hehe..

Nory Zoulkefle berkata...

wahhh...thanks utk info ni....
Nory dah lama tak pergi CM...
huhu..

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

banyak FM rupanya kat sini...
dah lama tak pijak kaki kat sini

ieyda berkata...

banyaknya FM kt situ....

klinik yg ieyda bawak irfan cucuk utk chicken pox nie kat bangi nama klinik Mesra seksyen 4 tambahan sebelah Seng heng n sebelah kedai letrik HLK....

Chekgu Azrine berkata...

serius dah lama tak ke CM..ingat bolehla pegi cari FM kat sinikan??

Zura@Iwan berkata...

byk tul FM jual kt sini...kalau peminat tegar FM ni...mmg best la..hehe..

smbar gak ye Nad FM?

eima berkata...

hmm bukti dpt pi CM kan kan ....

Ibu Lala berkata...

Dah lama x pegi sini. Time study dulu je rajin.

Ya ALya berkata...

Nad pasni try g amcop mall lak...adik ya kata fm luar negara rm8 je....tp beli kt luar...jgn beli kt dalam...

mummy_ayu berkata...

baru lunch tadi gie cm..tgk2 gak fm kat situ...teringat nad... :-)

syawalsimpsons berkata...

klo x da fm bukan mamaZN..kikikiki

ALoNa CintamaniszLite berkata...

gambar last:- nampak muka nad tak puashati...mcm nak borong semua jer, hihi..

Norlizayati Othman berkata...

Senang ja.. cari kt cmjer camni. Xpyh jln2 jauh

ch@ berkata...

kita suka jln2 kat dlm. tgk org melukis. tgk org lukis cawan. lamanya tak pergi CM. rindu sgt nak bersiar-siar cuci mata. huaaaa... bila masa sy nk tiba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...