09 April 2013

BerFUTSAL Untuk Kali Kedua ;)

Kali kedua tu utk Baby Nayli
Sepanjang 1 tahun 4 bulan ni
Yang ini adalah kali kedua la dia ikut PapaZN main futsal
Kali pertama dulu masa umo dia 4 bulan
Owh, dah setahun rupanya!
Tak kuasa la nak ikut dah skrg ni
Baekkk la dok umah jek, hihi

Nama MamaZN yang berfutsal memang takkkk la, haha!
Tak penah-penah dibuat pun, huhu!
Tukang sorak, tukang jaga barang, tukang jaga anak - ada la!
Tu pun dah cukup berpeluh dah tu nak berkejaran dengan anak-anak
Fuuuhhhh..! ;)

Tiap-tiap Jumaat malam Sabtu memang 'hari' PapaZN
Tak bleh usik, sbb memang slot utk futsal jek tu
Papa, bila nak ada 'hari' utk Mama plak? ;)
Tah cemane, bleh plak terasa nak follow malam tu
Padahal dah tau dah mesti penat sbb jaga budak-budak ni jek
Takpe la kasi chance anak-anak jadi pom-pom  kids, hehe

Biasa PapaZN main kat Sportsplanet Subang tu jek


Excited dapat peluang lari-lari dalam court ;)


Ni dua-dua tengah berjoget :)



Bila tengok jek PapaZN dah masuk court
Baby Nayli ni tak semena-mena jek nanges kuat-kuat!
Adoiiii!
Nak ikut la tu sebenarnya!
Jenuh la nak pujuk, huhu!


Sokongan dari luar gelanggang ;)


Main jam 9.30
Ingatkan habes main jam 10.30
Rupanya diorang tambah waktu bermain sampai ke 11.30!
Grrrr, mak geram jek kan, huhu!
Anak-anak dah start merengek
Terus bawak masuk dalam kereta 
BF kan Baby Nayli, Zakwan pun tengok-tengok dah tertido sendrik
Legaaaa jap melayan mata, huhu!

Nak ikut lagi tak pasni..?
Takmoooo!
Tapi kalu pas abes main PapaZN bawak pi Uptown Shah Alam nak la, hahahaha!


Baik dok umah!
Takmo dah ikut lagi, huhu!

 
 
 

10 comments:

lia berkata...

nad, kalau ada hari utk 'mama' lak.. roger2 la kita... mana tau bole ukur alamanda berdua ke ekekekeeee

zarena heeney berkata...

ENA DULU BAWAK SIAP KENA SOUND LG SBB ANAK2 KACAU DORANG NAK MAIN HUHUHUHU

aLyNnZ berkata...

Haha..sib baik abg nyer ok sbb abg sure dah tau main bola kan..tapi baby nayli plak yg nak itut..alin prrnah ikut husband main badminton time tu preggy pastu dah tak ikut dah..hihi

mama lieyna berkata...

Aduuii penat tu 2 jam nk melayan, klu k.eina srender takmo ikut dah... heee..

nadia berkata...

hahaha, kalau cuci mata laju je kan kak nadd. kuikuikui

Lily@MamaZaraZareef berkata...

kite tak pernah lagi ikut papa main futsal..mcm tak rajin jek..hahahaha..tp anak2 dh pernah ikut 2 kali sbb mama kerja, so papa kena bwk..hasilnya??? nak main futsal mendanya..kejar anak2 adalah..last2 skang if papa nak main futsal or badminton time mama kebetulan kerja shift malam, antar bbysitter jekla..mujur dpt bbysitter yg super baik..wuwuwuwuw..

ieyda berkata...

xpenak lak ikut kalu husband nak main futsal, sebab dh tau gerenti blk umah lewat malm..

syawalsimpsons berkata...

sue pon kalo camni, tak kose nak ikut...sabtu ni akob ada sukan kat bangi..malas nak ikut..

Masya berkata...

teringin nak ikut hubby main badminton.. tp x dilayan.. tkt anak bosan katanya tempat panas...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

2 jam??? satu jam leh ler lagi mata layan utk sokong ye..hehe..
malam pulak tu ye.

Akak pun dulu tiap2 minggu teman somi akak main badminton masa anak2 kecik lagi dan akiss masih menyusu badan.

Tp dlm masa dua jam tu...(5-7 petang)...akak bawak ler anak2 ni dan mendukung akiss (umur 5, 4, dan akiss setahun pun tak smpai lagi, hehe)....gi the store taiping jaya. Court badminton kat dewan kg. jambu, hehe.
13 tahun dulu...mc d masih kat the store..bawak dorang lepak situ laa lepas dh tengok2 baju2 dorang yg lawa2. Berkenan beli, hahaha..

Nasib ler dorang ni jenis baik. Jenis jalan kat kaki lima kedai pun berpegang tangan.

Nostalgia semua tu...mmm...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...