22 April 2013

Aktiviti Hujung Minggu | 'Berlakon' & Bermesra Dengan Haiwan ^___^

Assalamualaikum
Selamat pagi!
Moga ceria-ceria selalu hendaknya :)

Hujung minggu yang best!
Masing-masing wish thanks antara satu sama lain
Sebab seronok abeskan masa bersama dan buat aktiviti yang berbeza
1st time lakukannya, memang excited! :)
Kalu tak tu, asekkkk nak pi shopping complex jek!
(MamaZN la tu, hahaha! =p)

Kasi chance! :)
Seminggu kottt (weekdays) MamaZN & anak2 dok terperap kat umah
Tak ke mana-mana pun, huhu!
Weekend jek la pun masa nak 'berjalan', hihi...
 Tu sebab seboleh-bolehnya nak buat sesuatu yang fun!
Bukan utk sesape, utk anak-anak jugak :)

Kadang-kadang tu walau dok umah sesaje pun
Tetap akan terasa happy & lega jugak, kan?
Sebab boleh mengulit anak-anak 24jam :)
Boleh masak sama-sama, main sama-sama, 
Boleh mewarna/melukis sama-sama, main plastisin sama-sama
Boleh tengok kartun sama-sama, lepak sama-sama
Ehhh, macam-macam la!
Janji buat sama-sama jek sumenya, hihihi
Abeskan masa dgn keluarga tersayang sambil buat aktiviti memang syiokkk!
Kalu asek berjalan jek pun
Tetiba ada yang tersentap, takkan happy mana pun kan? Kan? ;)

Apa yang penting....? Kerjasama! =P


Dok melalut jek, hihihihihi...
MamaZN saje nak share apa aktiviti kitorang baru-baru ni

'Berlakon' & jadik model, haha!
Kerrlassss kau Nad! =p
Jangan terpedaya tau!
Ini bukan acting & modelling depan kamera utk buat rancangan iklan @ drama
Jauh sekali utk majalah, hihihihi....
Tapi utk kamera sendrik jek, hahahaha!

Itu la yang kitorang buat kat Trick Art Museum! :)
Salah gaya 'beraksi' depan kamera, memang takkan jadik! =p
 

Itu bukan kain, itu lukisan semata ^_^


Ahad pulak (semalam)
Sebab dah janji dengan Zakwan, so kena la tunaikan
Jadiknya kami bermesra dengan haiwan di tengah bandar, yeay!
Kali ni bukan pi Zoo Negara
Tapi ke petting zoo - Farm In The City :)


Us!


Rasa teruja nak share pengalaman
Tapi dalam masa yang sama ada sedikit rasa risau, hehe...
Risau org cakap yang bukan-bukan
Serius!
Ini bukan entry nak menunjuk-nunjuk, huhu! Serius! ;)

Just nak share pengalaman
Sebab boleh beraktiviti dengan kos yang 'mampu bayar'
Dan beri pengalaman dan pengetahuan baru pada anak-anak jugak
Yang penting anak-anak happy
Tu je
Mana la tau kot-kot 
Ada kawan-kawan yang teringin nak bawak anak-anak ke sana jugak
MamaZN berbesar hati la kan kalu info-info yang dikongsikan tu berguna ;)

Tapi tah la...
Tengok keadaan jugak kot, hihihi ^_^
Bergantung pada permintaan ramai, muahahhaa!  
#inisemuapoyo! =p
Ramai mintak buat entry, baru MamaZN citer... Aci tak? Kekekekeke...!

Jangan risau...
Walau permintaan tak tinggi pun, 
MamaZN akan share kan jugak
Sharing is caring, kan? Kan? Kan? ;)
Biar la kalu ada yang kata syiok sendrik pun, hihihi...
Janji niat nak tulis & share kan kat sini tu yang penting, kan? Kan? Kan? ;)


p/s:
Risaaaauuuu sesangat!
Sejak 2 menjak ni mmg asek risau jek pasal menda ni
Sampai nak share sesuatu kat sini pun kene pikir banyak kali
Dari 1-2minggu lepas lagi dah menda ni terjadik
Aduhaiiii!
Apa dong salah guwe?
Harap-harap hanya mainan perasaan....=/


22 comments:

mama lieyna berkata...

Yelah nad, kdg k.eina pun rasa yg sama (walhal bukannya best pun aktiviti k.eina ni, tp tetap sesekali risau :p)..

Apapun, niat kita sekadar nk abadikan kisah dan aktiviti kita di blog sndiri, tak salah koot... heehee.. citer citer, bleh la kot klu ada can beli deal ni klu ada ksempatan, tp nak jgk tgk review by nad dl.. :-)

Kita tunggu nii...

Chekgu Azrine berkata...

xpe..yg pntg niat nad tu kan..bnda baik hrus dikongsi giteww...hehe

MrS. F!zA berkata...

sejak akhir ni entri nad mcm ada xsenang hati je..yg tahu nad punya entri selalu hepi je..pelik tau..

petting zoo ni kt mna cik nad weh?

Nana berkata...

tingin nal g trick muzium tu
smlm ada tgk kt tibi
ai dh dok jauh br sebok nk g hehe
ms kt kl xnak plak g

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

cerita je..blog kita..
sapa suka dia baca..tak suka tak payah baca....hehehehe

Fizah berkata...

apa salah share..yg baik jadi tauladan, buruk jadi sempadan...iya dok?

salam kenal nad!

Falsya berkata...

bestnye byk aktiviti..aktiviti kite kalau weekend adalah makannnnnnnn..hahaha

MRS. K berkata...

abaikan jer orang2 gitu. tak de pekdah

lia berkata...

Nad, ada jari2 yg menguris hati ke? (jari sbb jari yg komen eheheheee)

sila boo-layan komen begitu sbb lia dpt byk info dr blog nad & plz share psl farm in da city tu yer ;)

mama tisya berkata...

bgs share tmpt2 yg nad pegi..bole kwn2 lain bw ank2 pegi gk...lately tgk nadnye status mcm ada sesuatu yg merisaukn...kalo nk share kt blog apa yg terbuku tu bole je..rmi kwn2 yg setia mendengar

mamafarah4 berkata...

ala nad..abaikan jer..kalo org x suka tu biarlah, x yah la sibuk2 nk baca..yg lain tu ramai lagi suka blog awk..buat2 n3 tu jgn lupa..nnt nk trjah jugak..hahaha..
jgn la sdih2 nak..kalo nad sdih kami smua risau apa masalah nad..sian baby nayli kang, tgk maknya muram..x tomei kang..hehehe

Masya berkata...

alah ceritalah kongsikan pengalaman... blh jadi panduan jgk...

wahwah shawl tribal..

amiey lee berkata...

Nad share pasal muzium lukisan tu... teringin nak g tgk la

ALoNa CintamaniszLite berkata...

citer jer nad.
terpulang ler apa anggapan orang sbb niat kita lain. dorang yg tersalah paham..sape suruh?? hehe.
Nad baru citer gi sana gi sini dlm malaysia aje. Ada yg citer sana sini travel luar negara lagi. Tp akak takde lak rasa dorang ni nk menunjuk2...tp itu adalah pengalaman yg dia nk kongsi. Kot satu hari nanti kita perlu ke tempat tu..sekurang2nya ada rujukan berguna, kan??

Nafisa81 berkata...

petting zoo? kat ner?? review la byk2 sikit

syawalsimpsons berkata...

alahai nad...abaikan ape yg dorang kata...mmmm....share la..manatau tibe waktu sue pulok yg join g kan...

zarena heeney berkata...

share jea nad
ena suka jea baca
sbb dr info kengkawan lah baru kita tahu sesuatu tempat tu

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

ala share jela nad,
k.eija suka je baca setiap n3 drpd nad..

mmg besh bila aktiviti weekend kita terisi kan, k.eija buat masa skrg aktiviti weekend mmg sama je la..swimming, swimming n swimming...hehe (org pun bosan agaknye baca tp dh itu kenyataannya aktiviti kita..huhu)

mummy_ayu berkata...

Ala nad...share jer. Ayu pun selalu fikir mcm tu but Ayu anggap blog nie mcm diari...kalu org tak baca pun...esok2 anak2 kita besar.dia boleh baca plus..nue satu cara kita simpan kenangan....apa yg kita buat, mana kita gie....kan?

eima berkata...

tah la tulis je dengki nag iri hati lebih tu .. rileks la dear ... i love ur writing tau .. hari2 aku dtg baca

mamaRIFQY berkata...

apakah yang berlaku nad ! ini blog kite kan??? ehhehe....so terpulang la pada pandangan org yang membaca..so far, kite ok je ngan ape yang nad tulis..

Watie Zack berkata...

Terima kasih atas info mama ni.. sdg elok sy nk ke kl xtau hala tuju..bila tgk blog mama ni rasa mcm idea br utk sy bw ank2 ..maklum le sybdtg dr perak..so org2 luar kl sure xtau tmpt ni..so xyh risau mama..malah kami berterima kasih lg..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...