23 April 2013

Ada Apa Di TRICK ART MUSEUM, I-City?


TQ pada kawan-kawan
Atas semua komen-komen yang memberangsangkan
Kat ENTRY INI semalam
Rasa macam kena 'brainwash' plak, haha!
Alhamdulillah
Hari ni dah rasa fresh! :)

Okeh jom sambung cerita, yeeehaaa! :)
Sabtu baru ni kami pi Trick Art Museum, I-City Shah Alam
Tak penah tau pun pasal muzium ni
Mula tau pun sebab tengok kat Safiyya TV9 tu
Terus rasa teruja nak pegi
Terus google search
Terus 'bentangkan paperwork' pada PapaZN
Terus PapaZN setuju, hihihi ^_^

MamaZN nak share dulu apa yang best kat dalam ni
Next entry baru MamaZN share lokasi dan harga tiket masuk ek :)

Sape suka berlakon depan kamera tu
Memang elok sesangat la pegi kat muzium ni hahah!
MamaZN suka berposing depan kamera jugak
Tapi aksi sume skema-skema
Kalu suruh berlakon memang failed! =P

Jom la tengok aksi kitorang, haha!
Rasa cam kelakar giler kot bile tengok balik gambar-gambar ni ^_^
Tapi kat dalam ni memang kena poyo-poyo sket
Kalu tak, tak menjadik nanti, hahahaha! =p


Sedang menyiapkan lukisan Monalisa - macam poyo kan? Haha!
Berus tu lukisan jek sbnrnya ;)
 


Tak dinafikan, Zakwan memang pandai berlakon, muahaha!
Tengok kitorang nak turun tangga ni :)


Kan dah cakap, MamaZN kalu tengok kamera mesti nak senyum jek, hihi
 


See, Zakwan meniti titian usang, haha! 
Dia bergaya sendrik ni, takde sape suruh ;)
 


MamaZN dah ala-ala nak menari dah ni, haha!


PapaZN tahan bongkah-bongkah dari terjatuh!


Ni macam tak real kan?
Salah angle kottt =p


Ni pun tak menjadi sangat
Sepatutnya akan nampak Baby Nayli seolah-olah berada dalam buih tu
 


Ni patutnya takut la hantu tu nak kluar dari TV
Tapi PapaZN pi gelak plak, hahaha!=P


MamaZN bersama E.T :)


Mampu tak perah susu lembu dengan 1 tangan?
Zakwan mampu, hahah! =p
Anak dara dah siap terbaring dah tu =p


Port yang Zakwan paling suka, hihi
Jumpa idola ;)


Bot karam! Marilah bersedih...
Kan MamaZN dah kata, memang kena poyo-poyo sket, haha!
Dengan Baby Nayli pun poyo bersandar kesedihan, kahkahkah!


Konon-konon rosakkan gambar dgn menyimbah air kekdahnya ;)


Aksi PapaZN mengangkat ikan paus, hehe


Tengok aksi PapaZN... Dengan muka-muka skali tau! Haha!
Itu yang kita mahuuuu..! =p


Zakwan bagi penguin makan :)


Ni paling best, haha!
Sebab kena buat aksi ala-ala merangkak ;)
Pastu terbalikkan gambar
Jadik la konon-konon PapaZN sedang mendaki gunung
Dengan mendukung Zakwan kat belakang
Nampak sangat mentipunya kan?
Haha!


Tapi memang best! Memang fun dok dalam tu
Asek nak tergelakkkk jek kejenya, haha!
Amik gambo, pastu nengok balik jadik ke tak
Pastu amik gambo semula, hehehe...
Naseb baek takde ramai orang kat dalam tu :)



28 comments:

Nana berkata...

Hahaha
Klw g sini
Xle pose lawa
Nnt xnampak real hehe

ieyda berkata...

ade tgk jgk safiyya hari tu....menarik lak tempat tu kan....nanti2 lah, kene set time yg sesuai nak kesana..

amiey lee berkata...

Nad bestttt nye...nak ajak hubby pegi..cfm fail sbb dia tak suka bergambar..kena ajak family besar nih

MrS. F!zA berkata...

menariknya nad wehhh! best lah nmpk real kalo pndai berlakon..cpt share hrga tiket..sblm pegi kna tgk rege dlu mampu ke ido..

syawalsimpsons berkata...

ya itu yang kita mahu..mmg akan sue pulok yang terjah ni

Axie04 berkata...

klaka la,klu kami comfirm pic x jadi
pakat gelak je la

mama tisya berkata...

sure nk tergelak kn sbb nk dptkn gmbr jd real..best2

mummy_ayu berkata...

Wah.....memang menariks....pas tu seronok plak posing2....

LYAfrina berkata...

lya pon bru tahu ni kat i city ada muzium.. wah.. mmg menarik la.. nmpk cam real je.. insyallah, kalo xde apa2 hal bln 5 ni nk bwk asya ke i city

ch@ berkata...

happening, bestnya. tunggu arrizqi pandai jalan. meriah2. kita yg tgk gmbr kakNad ni pun tergelak tau.

Adlin Mohamad berkata...

ahhahha kyra ajak gi papa dia buat muka poyo je hihihi mmg tinggin nk gi tp xtau bila bz bz dan bz lagi2 nak menguundi ni king kena o/staion huwaaa

Iela Fazielah berkata...

bestnyer... dah ramai org pegi i city n buat aksi ni... tp xterjah lagi.. teringin nak pergi jugak... seronok tgk.. korang dah la kuat gelak

eima berkata...

mmg besat la .. wei ... icity pun tak penah pegi ... hm,mmmm sian aku

mamaRIFQY berkata...

menarek ! tapi kan..kite ni jns manusia yang xsuke masuk muziumm !!bolehh??

Cho Zila berkata...

tau tempatni .. boleh yerk beli tiket nak masuk sinijer.. sebabnyer akak tak nak beli tiket penuh i-city yang masuk water park bagaitu... nanti share ok...

Masya berkata...

hilang strees tgk gambar² ni tergelak dibuatnya hahahahahaha....

xtau pulak ade muzium kat i city.. icity pun x pernah jejak huhuhuhu acane... hubby di ajak xmoo pg..

Nafisa81 berkata...

takleh pergi time cuti ni...nnt jenuh digelakkan org

lia berkata...

Wallaaa terbaekkkk la korg...

P cni akan menjadi gmbr kalau smua bg kerjasama kan...

:: Cik Viva :: berkata...

hehehe...kena berlakon baru nmpak real ni..

mama lieyna berkata...

Waaah menarik! :-)

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

waaa..pandai la mamaZ ni... real habis!! ni yang kina dah naik jeles ni!!! hihihihihi...

blm tentu papa adam blh sporting mcm en somi awk.

ALoNa CintamaniszLite berkata...

tu jer ke gambar2 nya atau byk lagi, nad??

zarena heeney berkata...

sgt menarik

aLyNnZ berkata...

bestnyer..menarik sgt2..tp kena g bukan time weekend ler kan kalo tak..tak dpt ler nak bergambo di setiap stesen..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

menarik sgt, owhh ini yg dimaksudkan trick art museum..

Fizah berkata...

haha menarik dan kreatipnyaaa dioang nih...=D

::NureeN:: berkata...

sronok sgt2.. teringin nk pegi nih... bleh wat aksi bagaikan real kan hehe

Lily@MamaZaraZareef berkata...

baru tau wjud tpt ni kat icity..nmpak menarik gilerrrr..baru bukak eh..tp klu kitorng msuk kompem tkleh jadik gmbar cun..sbb semua tak reti posing poyo2..posing skema lehla..agagagagaga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...