19 Mac 2013

WE HAVE FUN! @ Kidz Paradise Indoor Playground @ The Mines

Akhirnya!
Guna jugak akhirnya voucher yang kami beli thru Groupon tu
Fuhhh!
Lega gilerrr kottt!
Sebab risau tak sempat, haha!

Semalam kami abeskan masa sepagi di sini
Kidz Paradise Indoor Playground @ The Mines
Dari jam 10 sampai jam 12 tgh hari
Dari budak-budak dan mak pak budak ni excited gilerrr
Sebab playground tu takde orang - kami yang punya!
Sampai la sume pun dah keletihan dan kelaparan 
Dan mula la masing-masing pun ke'mengamuk'an
Sighhh!

Harga biasa RM38 per entry 
(budak-budak umo 6bulan ke 12thn)
Mak pak free
Maknanya boleh dok dalam tu dari jam 10pg sampai 10malam
Persoalannya, tahan ke? ;)

Idak la kene dok dalam tu semata-mata
Boleh jek shopping-shopping sat, makan-makan sat
Pastu sambung la main kat dalam tu balik
Janji tag kat lengan tu jangan dikoyakkan

Info lanjut boleh rujuk sini :


Takde orang! Best giler! Main la puas-puas, haha!


Kosong-kosong-kosong, bak kata Najwa Latip


 Mak, pak, anak-anak WAJIB bawak stokin ye
Sebab kena pakai dengan alasan utk kebersihan
Kalu terlupa bawak, terpaksa la beli RM4 sepasang
Kami dah siap bawak awal-awal :)

Pinjam stokin keje PapaZN =p


Loker utk kasut dan loker berkunci utk letak barangan berharga pun ada disediakan
Takde kene bayaran apa-apa utk loker berkunci tu
Just tulis nama jek kat kaunter

 
 Loker kasut & loker berkunci



Andaikata la tercari-cari tempat yang sesuai utk besday party
Kat sini pun boleh buat jugak
Harga tak tau, tapi bleh trus tanya Kidz Paradise tu sendrik lagi better
Sangat selesa,budak-budak sure lagi suka :)


Baby Nayli sedang melawat kawasan :)


Baby room turut disediakan
Sangat selesa, cantik, kalerful!
Sampaikan Baby Nayli sanggup tak menyusu (BF)
Sebab nak meng'explore' kat dalam tu
Agak unik jugak la kot
Sebab kat sini disediakan katil utk kanak-kanak berehat


Ada katil, changing table, sinki, thermal pot


Memang boleh makan kat situ
Tapi kene beli makanan dengan pihak Kidz Paradise tu jugak
Outside food adalah tidak dibenarkan
Huhu, baru ku tau!
MamaZN siap bawak bekalan lagik, haha! Lawak plak rase =p
 Meja utk makan-makan ada disediakan


Ni pulak senarai harga makanan


Jenis-jenis mainan memang banyak
Dari yang slide, yang berbuai, yang berpusing, yang baling-baling, yang lompat-lompat
Yang menyusun, yang menunggang, yang nak bercucuk tanam kononnya, hehe
Eh, suma ada la! 
Antara minat dengan tidak je budak-budak ni :)

 Tak tau la ni nak menyelamatkan adik ke, membuli adik ni, huhu!

Tengok Baby Nayli, lepas tangan jek main mende alah ni ;)


Ni bukan Kapten Jack, tp ni Kapten Zack :)

Sini adalah tempat feveret Zakwan :)
Bina-bina bangunan dengan blok
Owh, PapaZN tu diluar dinding tu sebenarnya :)

Dan inilah dia tempat yang paling mencuri perhatian
Apekebenda tah mende hitam tu
Macam biji benih apa tah
Fungsinya tu utk gantikan pasir la
Kalu outdoor budak-budak ni main istana pasir la apa la kan
Tapi sebab ini indoor, digantikan la dengan seeds ni
Best jek!
Sampaikan ke rumah pun kami bawak balik, haha!
Ada dalam poket la, ada dalam lipatan seluar la
Haha! Macam-macam :)




Secara keseluruhannya?
Memang best!
Sebab kami pegi ni time takde orang langsung
Taktau la time ramai org cemane keadaannya kan?

 So, kalau nak pegi lagi tmpt ni
Memang kene tggu deal yang best-best la utk dapatkan harga yg murah
Cam tak berbaloi la pulak RM38 tu
2 anak pun dah terasa mahal sbb total RM76
Ini kan pulak yang ada anak 3, 4, 5 orang
Masak! 
^_______^



23 comments:

♥cikmOt♥ berkata...

wah p time takde orang...memang main sampai lebam la...huhuhu

Tanpa Nama berkata...

hmmm nk kena tgu deal la ..nanti nk bw jugak fahim ngan alisha ramai dah pi ni ...huhu terpengaruh

syawalsimpsons berkata...

teringin nak bawak syawal ngan izz..tapi akob macam tak mo je..kakakka

JaSSNaNi berkata...

memang masak.. kalau nak gi sini bawa 4 anak.. soru leh mist ooo.. hihih.. syok nye main... mak/pak free sbb mak/pak tak leh main.. kekekeke tak per.. sib baik free.. kalau kena bayar gak.. lagi masak.. sbb nak masuk dlm pun jadi penunggu setia je pun..

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

wah bestnya...kat the mines ye..jue tak tahu pun ada benda nie..hahahha
padahal selalu je terjah the mines

Nafisa81 berkata...

owhh...anak2 akak pulak..kalau kat playland takde orang...dorg tanak main...tak berebut tak best

Nida Mohd berkata...

bestnyer xde org blh konker situ dan main sesuka hati..

Chekgu Azrine berkata...

akk minat bk bwk ank2..tp abhnya blm tntu..huhu..pyh jgk..hadoii

MRS. K berkata...

hahah.. bab yang bawak balik seeds tu memang betui..

fazilzura berkata...

xpenah masuk lg beb ... aci kene bwk stokin dh cm nk main bwling pulok rs nye..

ayokkk mahei nye nk masuk , kene tunggu diskaun la jwp nye

Huda berkata...

bila2 naik kl leh la singgah jap ni :)

ieyda berkata...

tunggu groupon wat sale lah nie...

Sue-Rya Qistina berkata...

mmg best kan kalau pegi time xde org. rasa tempat tu kita yg punya. hehehehe

mummy_ayu berkata...

nanti kalu ada deal, share2 kat sini ek..mcm best jer tempat tu...

Ya ALya berkata...

bahagia je rasakan bila tak de orang....

mamalieyna berkata...

Syokkknyeee.. nak beli jugak la kupon ni,..:-)

mama tisya berkata...

mmg kalo ada deal murah mmg best nk2 plak tkde org..sakan la ank2 main2...

Nana berkata...

Kat kluang pon ada tempat gini
Sejam rm10

zarena heeney berkata...

byk erk mainan dia

Masya berkata...

pandai pilih tarikh yer.. org tak ramai hihihihihi... ramai review best.. yg paling untung dapat beli deal rm 10.00 mmg berbaloi kan.. tp sy x beli.. sobb.. sobb....

ALoNa CintamaniszLite berkata...

best nye laaaaaaaaa nayli dan zakwan tu. mak pak punya game takde ke?? hihi...

jaa jaa berkata...

eh, naper saya x perasan ada tmpat ni eh? ke sb dia mahal so saya pandang sebelah mata jer? hahaha...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wah menarik la tmpt ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...