26 Mac 2013

THE CROODS Best! A+++! Sila Terjah ;)

 Ni sambungan dari entry tadi, hehe


Sape-sape yang menang tiket free macam Zakwan aritu
Dapat la note book ni
Memang best!
Patutnya dapat sebuah jek
Tapi PapaZN mintak lebih, hihihih
Rezkiiiii ^_^

So, ini la cerita yang kitorang tengok aritu :)
The Croods! :)




 Satu Abang Zack punya, satu Baby Nayli punya :)


Mula-mula taktau pun ada citer ni
Sebab Zakwan dok tunggu-tunggu citer Wolverine, IronMan & Thor
Tapi sebab ada peraduan menang tiket wayang free
Join jek la kan?
Alhamdulillah, Zakwan menang
Dapat la tengok free
Kot-kot citer tak best ke takde la ralat sangat, kan?
Alhamdulillah memang best pun citer ni
So, berbaloi la kitorang datang dari jauh ;)


Putih melepak nya saya! =p


TQ Zakwan sebab bawak Mama & Papa tengok wayang! =p


Kesimpulannya?
Sangat best!
Sangat ohsem!
A+++ !
10/10!





Sinopsis takmo la citer kat sini
Kalu nak tau bleh la google :)

Sape-sape yang berhajat nak bawak anak-anak pi tengok citer ni
Memang berbaloi
Sila la bawak anak-anak
Tak sempat diorang nak ngaruk pun kat dalam tu ;)

Kelakar giler!
Animasi yang colourful! Cantek banget scenery dia!
Walau ada aksi-aksi ganas
Tapi boleh dimaafkan sebab diorang tu orang Zaman Batu
Zaman Flinstones katenya
Baru nak mula bertamadun, hihi

Tapi apa yang penting
Sangat sarat dengan emosi jugak citer ni
Kelakar gelak sakan tu dah tentu-tentu la
Zakwan pun terbahak-bahak walaupun tak faham apa dia cakap, haha!
Tapi nilai kasih sayang, kekeluargaan pun ada diterapkan dalam citer ni
Nak berlawak tu, lawak jugak
Tapi pengajaran tetap ada

Antaranya:
Bapak adalah ketua keluarga yang melindungi ahli keluarga dalam apa jua cara & keadaan
Kena dengar cakap mak bapak
 Jangan takut utk terima pembaharuan
Jangan takut utk mencuba sesuatu yang baru
Sayangkan keluarga
Macam-macam la!

Tengok sendrik baru tau
Ada jugak la part sebakkkk, hukhukhuk!

Baby Nayli pada mulanya dah tido
Bising-bising tengok wayang pun rilekkks je tido! Haha, cayalah! =p
Tapi 30minit terakhir tu bleh pulak dia bangun balik!
Pastu buntang jek mata nengok citer tu sampai abes
Dah abes tu siap joget-joget pulak bila dengar lagu
Memang Baby Nayli tak meragam la
Takde masa pun dia nak meragam kottt
Sebab asyikkkk banget menonton ;)

Good girl Baby Nayli!
Senang keje makpak dia, hihihi
Tangan kasi pegang biskut (janji makanan)
Rasa mcm dia ngantuk, suakan susu jek
Kalu betul meragam mengaruk nanges-nanges
Pandai-pandai la cari jalan kluar
Supaya tak ganggu penonton lain

Rugi tak dapat tgk full movie?
Tiket free, apa de hal! Hahaha!
Eyyy, takde la... Tunggu la DVD bleh tgk lagi kat umah sampai lebam ;)
Belum cuba belum tau kan?
Tah-tah anak2 seronok kat dalam tu
Cuba try test tengok citer ni, mesti best :)
 

Dapat la dengar suara Yuna ;)



18 comments:

Adlin Mohamad berkata...

hahaha kita dah tgk tapi x buat n3 yelah tiket beli bukan free hihihi mmg best citer ni part last tu kelakar bila rimau tu jadi best friend bapak dia kekekek ..sarat dgn nasihat kan ...

amiey lee berkata...

ritu menabg nak tgk citer ni..tapi masa tayangab lmbat sgt..sudahnya kami tgk awan dania ajooo

tenku butang berkata...

alaa.. nak tengok gak citer nih.. hi3..

Sue-Rya Qistina berkata...

kalau best, confirm kena bawak anak2 g tgk cite ni nanti :D

syawalsimpsons berkata...

nk bawak anak2 la tgk

ieyda berkata...

ada lg ke tayangan dia nie.....tp sempat ke balik dari bercuti nie...
kalu ieyda rasa ada FM unik, ieyda beli ye....hihihiii

JaSSNaNi berkata...

wahhh.. kalau nayli elok je dok dlm cenima tu,, lepas ni leh gi tengok wayang lagi kan.. :)

Ismaliana Sulaiman berkata...

syoknya tgk wayang..akak kene tunggu lagik 2-3 tahun kot baru dapat terjah panggung wayang lagik..

aLyNnZ berkata...

ishh ni yg buat alynn tak sesabo nak g tgk croods..sbb tgk gezek pun dah best..lawak..

waa rezeki dpt notebook yg cantik..

lia berkata...

syok nyer tgk Zakwan hepi...

eima berkata...

aku takut alisha je meragam budak tu tak minat tgk tv die minat dgr lagu je .... ssh la ...aku tkt ...

zarena heeney berkata...

selalu nadia dpt tiket wayang
join contest di mana
nak jugak join eheh "D

mummy_ayu berkata...

uwah..tak sabar nya..nak tgk gak..

fazilzura berkata...

syok nye dpt tiket wyg kan ..
xtry lg bwk amni

Iela Fazielah berkata...

bestnyer tgk wayang.. akak dah lama xterjah ni...

hawanie berkata...

alaa x dpt tgk smpai abis..sempat tgk 40minit je, Arissa xnak tgk, ngamuk2 x suka gelap..1st time dia masuk panggung..omaknye kuciwaa...melayang duit tiket..uhuk2..tggu DVD lah..mmg best citer tu..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

tak penah tau pun ada citer tajuk ni main kat wayang...hehe..
**sebenarnya mmg akak tak tau jgk filem2 lain yg main kat wayang...hahaha...ada 2-3 jer yg tau.

*********untong laa dpt tiket free hadiah kemenangan lak tu..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

teringin nk bawa qalief tgk wayang tp xtau la dia ok ker x nanti dlm panggung tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...