22 Mac 2013

Simple @ Cerewet?


Taktau la budak lain macam ni jugak ke idak
Anak korang memilih makan x?
Zakwan ni  tah la
Nak kategorikan cemane pun taktau la
Nak kata simple tak jugak, sebab dia ni jenis memilih jugak
Kalu dah namanya memilih, maknanya cerewet la kan?

Kita ni jenuh la masak macam-macam
Kari la, masak lemak la, sup la, asam pedas la
Apa-apa je la
Tapi menu yang menjadi pilihan Zakwan setiap kali balik sekolah
Nasi putih + telur goreng + kicap
Kalu arini telur goreng, esoknya ikan goreng
Dah ikan goreng, tukar plak ayam goreng esoknya lagi
Senang keje mak nya ye? Hehe
Senang-senang pun, kengkadang risau la jugak

 


Tapi selagi dia nak makan ok la kan?
=P
Walau lauk simple camtu jek pun
Zakwan bleh makan bertambah 2-3kali
Syahdu pulak maknya
Sedangkan maknya dah siap masak dah lauk-lauk lain
Idaknya dia nak!
Menu simple camtu jugak pilihan dia
Lagi terharu bila Zakwan cakap
Sedapnya Mama, terima kasih Mama!
Alaaaaa, telur goreng jek pun Zakwan oiiii! =p
 
 Tapi jangan sayur!
Asal ada daun sup kecikkkk bebeno tu pun dia xnak
Memang takleh makan sayur langsung budak ni
Tu la, macam mak dia jugak la ni
Naseb baek Baby Nayli ok sket bab sayur mayur ni
 
 


Best nye la hai kalau Zakwan ni jenis tak pilih-pilih makan
Kan senang?
Tapi tu la kan...
Takleh la nak banding-banding kan dengan anak-anak orang lain
 

23 comments:

mama tisya berkata...

sama ngan tisya gk..ari2 nasi telur kicap...kdg2 riso gk ari2 telur..tp kdg2 diemkn spaghetti

Lily@MamaZaraZareef berkata...

alahai..same jelah zakwan ngan zara..pantang jmpe sayur secebis abeh diluah blk nasi dlm mulut..wuwu..kalau zara dia suka ayam goreng, sup2..telur dadar..mee goreng nasi goreng pon dia makan as long x pedas. n sejak dua menjak ni suka spageti plak. tp kalau benda2 gini dia makan mee nye aja. ayam,fishball ke apa dlm tu die buang..haha

♥cikmOt♥ berkata...

ok, anak akak yang si kakak tu, punya susah nak makan...tak taulah nak kasi dia makan apa...kadang lagi pening...buat tu tak makan, buat ni tak makan...so how...nengoklah saiz badan dia, cam bini popeye dah...

si abam plak, dulu memang memilih...nasi takmo...nak mee jek...tapi skang, dah leh makan nasi..kari dia makan, tapi sup kurang...kalu ada sambal2 sikit, ok laju, kena buh kicap..

adik???ni no hal, apa pun boleh...lagi senang...

ok sekian..

syawalsimpsons berkata...

zakwan sgt2 sama ngan syawal..pon memilih makan...risau kadang...cukup suke fish ball yang buat masak sayur tu..yg dalam pek tu tak mo..mmmm..selalgi tak abis fish ball dalam nasi..selagi tu tak sentuh nasi..

Masya berkata...

lah ni pesen kegemaran anak sy baru² ni.. bukan baru sejak awal mac rasanya.. hadoilah .. sampai kdg mals nak masak lauk.. sebab dia akan mintak telur hancur nak makan dgn nasi dan kicap...

eima berkata...

hmmm sama je semua budak kot.. fahim tu mana die nk mkn lauk lain selain sup ngan kicap ... ari ni sup esok plak ikan plak ... kari...lemak... sambal lupa kan semua tu ... tak penah masuk pun tekak ....

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

sama la dgn Zaquan, mmg memilih nak makan, kalau x sesuai dgn tekak dia tu sanggup dia x mkn, Zakwan kira ok lg selain telur nak jgk mkn ikan goreng ngan ayam goreng, zaquan skrg ayam goreng pun dia dh x minat makan..lg pening.., cuma skrg ni dia suka mkn sambal sardin, sampai k.eija kena sorok stok tin sardin sbb kalau dia nmpk kalau boleh hari2 dia suruh masak sambal sardin, rasanye x elok gak hari2 mkn mknan segera dlm tin ni kan..

fieda berkata...

budak2 mmg gitu la kan nad..telur dgn kicap bkn main laju dorang mkn...pasal sayur tu mmg betul..sikit toet pun dorang tak nk masuk dlm mulut..

Sue-Rya Qistina berkata...

bagus la kalau dia sendiri yg minta nak makan itu ini. pasni nad kena ajar zack makan sayur pulak. dpt mkn sup kentang pun jadilah :)

Cho Zila berkata...

anak akakpun sama.. kitani penat bersilat masakkan nasi minyak... dia boleh tak makan sebab nak makan nasi putihjer...

MRS. K berkata...

sama lah hadif pon. hari2 telor ngan kicap jer huuhhu

Alycia berkata...

adam xkisah makan apa2.. janji ada carot dan sotong ;)

ch@ berkata...

Ye sama ngn Auni. Zakwan tu ok lg kakNad. Auni mkn nasi ngn kicap je. Camno tu? Kalau dia mahu mkn tu mmg kita sua je la. Janji mkn.

Nayli sama ngn Adli. Membedal apa saja.

Nana berkata...

mia pon sama,..
Setiap hari nasi telo kicap
mmg xnak lauk lain

ieyda berkata...

Irfan pun xsuka makan sayur, kalau nasi kicap n ayam memang sukalah...lebih2 mama dia nie ade mood xnk masak, makan je apa yg dihidang...hihihihih

mamafarah4 berkata...

samalah ngan anak2 akak nad oiii.. maknya masak punya la hebat hehehe..tapi telur goreng pilihan diorang..kicap mmg tak tinggal la.

Ya ALya berkata...

samala dgn sara tu...hari2 mst lauk yg jenis goreng2 je....

tapi klu buat yg pedas2 lauk tu mmg sara suh basuh je lauk tu..

tapi kan si marissa mmg tahan pedas....

t besar mst abg zack makan macam2 kan....

Nafisa81 berkata...

sama aje yang kat rumah ni...masak sup, tapi nak bagi dia makan kena tapis pulak supnye. Takut sgt kat daun sup tu

Zarena Heeney berkata...

bagus jugak tu
umairah mkn nasi kosong jea
sadis betul la

Mooniqueen berkata...

anak MQ memang jenis tak reti makan nasi dgn lauk..kalau lauk pun nak telur je..MQ pun sampai naik muak tengok..tp itu je yg die nak..

Iela Fazielah berkata...

lebih kurang anak kak ila... nasi sup n ayam goreng or ikan goreng or telur goreng..hari mama dia malas msk... sup ganti kicap... kira ok la tu

Adlin Mohamad berkata...

memang tu la menu peberet budak2 ..kyra ni ok lagi pantang nampak mee mmg dia bedal ..pagi,tgh hari ,ptg malam asik mee je ..nasi kicap pun dia suka tp nak telur rebus

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

sama dgn qalief kalau makan nasi dgn telur mmg selera habis la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...