21 Mac 2013

Seluar Ketat vs Seluar Longgar (^_^)

Sebenarnya kan 
MamaZN tertarik dengan soalan dari komen utk entry semalam
Hehe
Rasa macam comel plak soalan tu :)
Rasa tertarik plak nak share kan kat sini :)




Baby Nayli memang banyak seluar ala-ala leggings ni
Beli kat Jusco
2 helai RM25 aritu
MamaZN borong la banyak-banyak kaler
1 kaler sehelai
Rasa macam cantek plak bila tengok macam-macam kaler tu
Kalu matching dengan baju, comel jekkkkk
Kalu tak matching, jadik la color block ;)
Comel jugakkk :P




Masalahnya tu la Baby Nayli ni
Ini dah dibelikan saiz 2-3y
Tu pun dah nampak ketat
Apatah lagi kalu beli saiz 1-2y
Sedangkan umo baru 1thn 3 bulan huhu!
Bambam dak ni

Kalu beli saiz yang lagi besar
Alamatnya memang kena lipat la kaki seluar tu
Sebab labuh




Sama jugak kalu belikan seluar jeans
Setakat ni, Baby Nayli ada sehelai jek seluar jeans
Ksian dia
Asek-asek pakai yang tu, asek-asek pakai yang tu
Hehe
Malas nak beli banyak-banyak
Sebab Baby Nayli ni membesar dengan jayanya
Tang perut tu susah nak butang, haha!
Ksian pulak kalu dipaksa-paksa butangkan jugak ;)




Nak pakaikan dress, kaki Baby Nayli tak cun, wakakaka! 
Tak tau la kenapa, ksian dia...
Asal gatal, bergaru-garu trus tinggal bekas jadik hitam-hitam
Tu yang cam segan plak kalu nak pakaikan dress
Kalu pakaikan pun, kena pakai dgn leggings jugak, hihi
Cemane ek nak ilangkan bekas hitam-hitam kat kaki tu?
Macam bekas kudis plak jadinya, huhu!
 
Tunggu besar sket, dah masuk skool ke nanti
Takde dah ketat-ketat camni
Kang AtokZN bakar sume yg ketat-ketat tu, hehehe
Teringat pulak masa zaman dolu-dolu
Itu la jugak peringatan AtokZN pada anak-anak dia
Kalu ketat-ketat, abah bakar je baju-baju tu!
Uiii, nostalgia... Sampai skrg dah takde buat dah :)


27 comments:

mama tisya berkata...

kecik2 nayli dh pandai color block..hehehe..bdk2 baya nayli mmg byk legging..sbb nayli gebooo so kena cr size beso skit la if nk pki lama

Nana berkata...

kaki kakka mia mcm nayli juga ada bekas2 garu je itam tu pasal mama dia xsuke beli dress hahah pakai suar leh kaver

♥cikmOt♥ berkata...

akak lebih suka pakaikan skirt kat iris skang...hehehe...

eT berkata...

tp baby nayli ni comel sgt la...geram jek tgk...

Ya ALya berkata...

Brape berat nayli sekarang....tang peha tu mmg germ je nengok..

Chekgu Azrine berkata...

cute je bb nayli pkao gitu..nmpk tggi kan?hehe..suka tgok bdk kecik pkai lenggings..homeiii

permatabiru berkata...

pakai ketat2 untuk anak2 kecil ok je kot..sebab mereka nie cpt membesar beli yg besar pun jap je dah jadi singkat la ketat la..try guna bio-oil untuk parut kaki dia tu mungkin berkesan..

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

comel nayli pakai legging nampak bulat je pehanya

eima berkata...

ketat2 la comey .. legging cam tu ai beli uptown je nad ... RM 10 material lebih kurang jusco ... tp alisha idak org geram sbb die spesis mama batang buluh ... muahahhaha

nayli sape tgk pun geram sbb bolat ...

@e_da berkata...

budak tembam2 kalau pakaikan legging mmg geram.. lagi comel rasa nak gigit2!

suhaina laui. berkata...

btol la nad..suke tgk pkai legging kat gurl ni..slalu kna tgur dgn mil bg ank pkai sekci hihi

lieyalatif berkata...

Ehhh lieya sukr nad budak bam2 mcm nayli ni pakai legging gini...nampak mentat je montot ngan kaki tu, bile berjalan terkedek2...mmg comelll rase nak gomol2 je heheheheheh

*azni* berkata...

takpe,kecik lagi kan..sume kaler2 yang striking seluar baby nayli ni..comel!

Alycia berkata...

xpe, ketat tp comey sbb kaki baby nayli tembam2.. gerammmm ;)

mamaRIFQY berkata...

hhehehee..bambam sgt baby nayli ni...kiki..nanti na pm kat fb ye no tepon kawan na tu ye....

Sue-Rya Qistina berkata...

saya pulak kalau anak2 ada naik merah/gatal2 kat badan, saya letak minyak french oil. mmg elok utk ape2 luka pun. cepat baik pulak tu

Misz Pinkie Winkie berkata...

alolo..budak bambam nie..pandai lak posing ;)

mamafarah4 berkata...

hehehe..samalah ngan akak nad..anak akak yg Pqa tu kn bambam skit..so pakaian dia mmg cepat ketat..manjang jer kene beli baju baru..hahhaa..tapi tomei kan pakai ketat2 gitu terutama tang punggung nayli yg tomei2..geram jor..hahaha

fazilzura berkata...

kene gigit nyamuk ke kaki nye?

kalau nyamuk if ado borat tu tepek ngn kapur makan .. nnt xde la bekas

MamaYatie berkata...

ala..tecik lagi...kak mysara gitu gak..legging senang nak match..lgpun kalo duk umah/berjalan tak suka terselak2,nnt nampak betis yg tak lawa..hehee..akak bubuh bio oil, hilang parut tp takes time la juga..mysara ni pun suka nak garu2 w/pun dah baik..huhu

Cho Zila berkata...

akakpun suka beli seluar leggingtu ... kalau berjalanpun leh pakai duk rumahpun boleh...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Eh..eh..soalan itu? Huhu..
Apa2pn naylie sgt shomel dan menggeramkn

syawalsimpsons berkata...

comey gak ni pakai gini..mmg bam bam ni

hawanie berkata...

ade jugak belikan legging utk Arissa..better legging dari suar pendek or skirt, x kene gigit nyamuk kalau kuar mlm2..hehe..lagi 1 suka tgk budak2 umur 1-2 taun ni pakai legging..baru dpt kaki..jln pon nklaju jek..comelll sgt, mcm si Nayli ni la..terkedek2 buat org geram nk cubit2 je peha tu..ngeeeee

Masya berkata...

anak sya pun ada parut hitam² kat kaki.. sbb dia mcm alergik nyamuk gigit garu jer.. mulalh berbekas... sapu dgn jely alovera bran de'bella tu okk sikit.. kalau petua² ni tak tahulah google sana sini x jumpe.. huhuhuhuhu

zarena heeney berkata...

time kecik2 mmg comey jea pakainya

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

nayli bam2 sgt tu eheeee...colour block ok per nad...wani suka skang ni colour2 block ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...