29 Mac 2013

Saat-Saat STRESS Seorang MamaZN...

..... BILA DUDUK DALAM KERETA (T__T)

Kalu dua-dua behave, Alhamdulillah
Syukur sesangat
Dapat la jugak MamaZN rest kejap kan
Walau dalam kereta, huhu!

Tapi bila dua-dua buat perangai.....
Stress jadiknya!

Bila MamaZN dok depan dengan Baby Nayli
Abang Zack pun sebuk nak ke depan jugak
Dah macam iklan Nissan Grand Livina dah, huhu!
 Memang kena marah la Zakwan 
Abes-abes pun, dia pi duduk kat tengah-tengah
Kat arm rest tu
Alahaiiii, beso mana la sangat tempat duduk tu
Itu pun dia tahan
Janji dapat dok sebaris dengan mama, papa & adik dia, huhu!

Tapi kang bila MamaZN dok belakang pulak
Baby Nayli sah-sah la nak explore setiap kawasan
Mentang-mentang la lagi luas dari dok depan tu
Semua tempat dia nak jelajah
Kejap nak diri, kejap kang nak dok bawah kat tmpt kaki
Pastu kang nak jenguk Abang Zack kat depan pulak
Adoi, letih nak memegang dia jek la

Tu belum Abang Zack tiba-tiba datang angin dia nak menyempit kat belakang jugak!
Haiiii sabo je la!

Pengabesnya cemane nak kasi senyap?
Melainkan dua-dua dipaksa tido
Cara lain...
Apa lagi, kasi la handphone layan Upin Ipin
Naseb baek dah download awal-awal 
Mula-mula lega la sket bila sama-sama tengok diam-diam
Tu pun kejap je pastu dah berebut masing-masing nak pegang
 Bila bateri abes lagi haru!
Huhuhuhu..! Stress sungguh guwe, haha!






Hmmmm
Takpe la...
Takde diorang sunyi la pulak kan?
Hehe


 

14 comments:

Liza berkata...

Sama lah kesnya. .. Berebut kasih sayang sebensrnya. Haha

*azni* berkata...

lebih kurang je stress kite nad oi..hehe..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Haha..samelah ngan anak2 kita..suke berebut..berebut nak dok ngan mama..:-P

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Haha..samelah ngan anak2 kita..suke berebut..berebut nak dok ngan mama..:-P

suhaina laui. berkata...

hahaha..same jek pe'el ni kan..akif n safiya mcm tu la..kekdg rs redho ajewla duk umah haishh dh kalo tdo 2 trase sunyi la :)

Nafisa81 berkata...

dah biasa bersempitberempat...sesekali naik kereta berdua-duan je dgn husband,,,rasa pelik pulak...

mamalieyna berkata...

Hee..mmg semuanya samalah kalau anak dh dua ni, melainkan kalau dibiasakan duduk kt carseat..

K.eina sllu ambil port blkg sama hakeem, sja nak pisahkan dgn abg, then, siadik pantang dok depan, explore dgn gear2x dia nk main tolak, stereng nk pegang..

Mcm2 ragam anak2 kan.. time besar2 gini, mmg terasa sket kepenatan, penat mnjerit penat melarang :-).. dh besar nni, in sha Allah,. Senang kita,, amin..

Ya ALya berkata...

perangai budak2 ni sama je kan rupanyer...sara pun akan duduk kt tgh2 gak bila mami duk dpn,klu dah duk belakang marissa akan jadi cam nayli la..

Adlin Mohamad berkata...

dah biasa nad oiii .. kes kyreen ..kakak posrt dia mmg kat tgh2 si adik nk dok riba kanan..bby riba kiri mak bebel x henti2 huhuhu

sue zainun berkata...

hahahah macam situasi sue jugaklah nad..

Sue-Rya Qistina berkata...

sama lah dgn anak2 saya tu. x boleh nk ckp ape dah. nnt dah ade baby lain esok, tau la diorg control sendiri. hehehehe

ch@ berkata...

Hahaaa...kita dh pun buat entry cam kakNad ni. Mujur berempat ao ada space lg. Ni yg berlima ni, mau xjadi fleksibel?

Masya berkata...

mmg pening kalau budak² buat hal dalam kereta.. walaupun kami bertiga jer.. kdg mmg mcm tulah.. sy dok belakang anak nak dok belakang.. sy dok depan anak nak dok depan.. kalau dok belakang dah mcm tuan besar jer dibuatnya... cian hubby...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wani baru sorang anak xder lg jd mcm tuh..pasni maybe la hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...