27 Mac 2013

Riadah @ Dataran Gemilang, Putrajaya


Setelah sekian lama berjanji dengan Zakwan
Akhirnya berjaya jugak bawak Zakwan pi mandi manda kat Dataran Gemilang ni
Walaupun pada mulanya tengok langit cam dah nak beransur gelappp jek kat BSP
Alhamdulillah, sampai Putrajaya masih cerah
Sempat la mandi manda barang sejam camtu

Dulu selalu jek lalu kat area ni
Tapi tak pernah perasan pun ada tempat beriadah bawah tu
Siap bole parking depan kolam mandi plak tu
Lepas ni memang bleh jadi port beriadah setiap hujung minggu la 


Saya suka, saya suka! :)


Aunty Wawa & famili pun ada! :)


Baca panduan dulu ye! ^_^


Sempat Baby Khadeeja join walau tak berapa sehat


Uncle Najjib tu cuit-cuit air, padahal teringin nak berendam sama tu, hihihi


Alalalala, hepinya dia! :D


Okeh MamaZN jeles! =p


PapaZN jek layan anak-anak mandi dalam tu
MamaZN cam segan pulak tetibe haha!
Walau takde ramai orang pun kan, hihi
Takpela, lenkali jek la ;)

Best la kat sini!
Santai jek suasananya
Berangin & agak rileks
Kami pegi ari Sabtu, takde ramai orang 
Kalu pegi ari Ahad mungkin sedikit ramai la
Sebab ada program dijalankan kat sini setiap petang Ahad
Nak kasi meriah tempat tu

Ada 2 bahagian tmpt mandi manda
Belah atas dengan belah bawah
Belah bawah tu ada air terjun
Tapi dua-dua pun cetek jek
Tapi still kena ada pengawasan ibu bapa ye
Jangan dibiarkan plak, huhu!


Ni kolam belah bawah


Yang berpagar belah atas tu - kolam atas


Walau tempat best, tenang, aman, selesa, santai
Tapi ada jugak la yang tak best
Dan sepatutnya menda ni WAJIB ada kot kat tmpt-tmpt camni

Antara yang MamaZN perasan, tak banyak tong sampah!
Penting tu tong sampah
Kalu tak sampah akan dibuang merata-rata
Seluas kawasan Dataran Gemilang tu, MamaZN jumpa sebijik je
Tu pun nunnnn jauh belah takde orang sana tu
Dan lagi 1, takde tempat persalinan baju & toilet
Payah tu!
Shower ada, tmpt nak salin baju takde
Kalu lelaki senang la kan - dimana - mana pun boleh
Budak-budak pun sama
Yang perempuan ni... hmmm, payah sket!
Tu la salah satu sebab kenapa MamaZN takmo berbasah-basah jugak, huhu!


Sampai dah kecut-merut camni ada hati nak mandi-mandi lagi, huhu!
Sama jek dua-dua, abang & adik


Masa kat Dataran Gemilang ni pun jumpa lagi sorang kawan alam maya ;)
Mula-mula MamaZN perasan anak nya aje
Tercari-cari jugak maknya takut silap orang
Ehhhh, tengok betul!
Bertentang mata, bersalam-salam, bertukar cerita la kami akhirnya! :)
Beliau dah cerita pun pasal pertemuan kami kat sini
Ieyda, thanks sudi tegur! :) 
Lenkali kita dating-dating ek pasni - jumpa kat sini, hihihihi...






15 comments:

syawalsimpsons berkata...

KAN ...tempat persalinan mmg tak da..tu yg aitu sue kena tukar dalam kete..pasni mmg kena akob je la yg masuk...senang kan..kiter yg pompuan ni , pantau dari jauh je

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

sebenarnya ada toliet lelaki dan perempuan tapi kat bahagian bawah..jauh sikit .

Nurul Ilyani berkata...

xtau plak ade kolam kt dataran gemilang ni...

btw, najwa tu opismate sy...hehe

:: Cik Viva :: berkata...

yang kat kat tengah2 tu ade swimming pool? selalu jugak lalu situ tapi igt takde pape..

Nafisa81 berkata...

jeles tul lah...nak pindah dok kl lah macam nih...:)

Orked berkata...

sonoknya mandi manda..lg2 time cuaca panas ni.

mamafarah4 berkata...

TQ nad.. dah suh suami tgk area mane ni..hari sabtu ini mau terjah..kuang!kuang! ada rezeki kita jumpa

Adlin Mohamad berkata...

ada eyh kat putrajaya tempat bi kita x tau pulak hihihi lain kali leh terjah .. nayli berendam pakai pampers ke . kalau timbang mau 10 kilo tu hahaha

ADEEYA berkata...

macam best jee. nak pergi jugak la hehe :D

eima berkata...

ai tak penah pegi ... tp teringin nk pi ... cam besh je suasananye

Masya berkata...

mesti seronokkan... x pernah sampai lg, kalau ramai² pg mesti teruja.. ada kawan² anak main sama...

Nida Mohd berkata...

seronok tgk zakwan nayli main air..happy deme..

Sue-Rya Qistina berkata...

bestnya!!! kemain syok lg nayli main air ye. hehehe

mamalieyna berkata...

Waa happy nmpk anak beranak tu.. :-)

Gambar pun cun2x..terang..l

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wah bestnyer...budak2 tu best habis la dpt mandi kolam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...