28 Mac 2013

Masak-Masak | AYAM BAKAR AJAIB :)

Bila dah ada pemanggang ajaib sendiri ni
Asekk la nak guna, hihi
Hatta nak menggoreng telur mata pun nak guna pemanggang ajaib ni
Saje nak cuba try test, haha!
Ngengade, puiii! =p

Tapi memang ajaib la
Sebab dah la kurang minyak 
(takde guna minyak langsung pun!)
Pastu kejap jek dah masak
Memang banyak jimat masa

Semalam MamaZN try lagi guna 
Alang-alang tengah rajin nak mencuba ni kan, hihi
Kang bila dah malas
Mesti terbiar jek pemanggang ajaib ni dalam kabinet dapur, haha!

Kali ni MamaZN try bakar ayam pulak
Bahan perapan memang aci redah jek ni
Memang perap dengan kicap+sos cili+sos black pepper
Pastu letak garlic seasoning & serbuk lada hitam sket
MamaZN perap dari pagi sampai petang
Pastu bakar kan dia
Jangan amik masa lama sangat
Dalam 15-20 minit jek
Dah siap! :)
Sedap pun sedap
Masak sepenuhnya walaupun isi ayam tu tebal





Tak nampak macam bakar
Sebab MamaZN pi tuang sos perapan tadi tu atas ayam
Tapi rase diaaaaaa!
Perghh! Maveles!
Yummy!

Cuba la! ^_^
Memang sesuai bawak pemanggang ajaib ni kalu nak buat BBQ ke kan?
Sebab cepat jek dah masak
Takyah tunggu lama ^_^



p/s:
Next time, kalu rajin lagi nak try buat kek plak :)



13 comments:

JaSSNaNi berkata...

tadi roti ajaib.. ni ayam bakar ajaib plak.. perghhh.. sedappp!!

Adlin Mohamad berkata...

hahahha kita bbq gak malam tadi tp yg ready made kat giant x sedap ekkekeke ...lain kali nk buat perapan sendiri

Nana berkata...

lps ni menu nad seme nama ajaib hihi

eima berkata...

wahhh buat kek guna pemanggang ajaib ke .... wahhh

mama tisya berkata...

mmg menjimatkn ms guna pemanggang ajaib ni..sedap pn sedap

Sue-Rya Qistina berkata...

pergghhh..mmg ajaib la!

ch@ berkata...

Skrg, menu kakNad ajaib belaka.

syawalsimpsons berkata...

sedap tu..mlm ni nk try la buat ayam masak kicap

zarena heeney berkata...

wah mcm2 resepi guna pemanggang ajaib tu
mmg ajaib la "D

mummy_ayu berkata...

wah..mcm2 dah dia try..kalu masak kek, share2 kat sini gak tau... :-)

Zura@Iwan berkata...

wahh bestnya....

mslhnya tk de pemanggang ajaib tu..haha....

#nk gi rumah Nad la rasa nad masak..haha

Masya berkata...

wawawawawa.... memang berbaloi².. keajaiban berlaku.. semakin rajin memasak .. haihh kalau dekat.. mau hulur pinggan ni...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

makin rajin la nad masak kan dgn pemanggang ajaib ni kihkihkih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...