12 Mac 2013

Jatuh Cinta Sama WARISAN RIMBA | Melawat Kawasan (^__^)

Aritu MamaZN ada citer yang kami dah sampai Warisan Rimba

Kejadian terjadi lepas balik dari Zoo Negara
Unplanned sebenarnya
Tiba-tiba jek teringat yang tempat ni dekat jek dgn Zoo Negara
Tu yang ajak PapaZN pi terjah tu
Saje jalan-jalan melawat kawasan kekdahnya...
Ececece, dah macam YB plak dah, haha!

Sebelum ni taktau pun tentang kewujudannya
Asalnya, tau pun dari blog Nana
Pastu tahun lepas Kak Ayu Zamzarina pun ada wat famili day kat sini jugak
Tu yang teruja nak pi tengok jugak tu ;)
 
Senang jek nak ke Warisan Rimba ni rupanya
Sebelum sampai kat sini
Ada gak la tempat mandi manda yang lain
Chalet kumpulan Jinbara pun ada jugak

Bila dah sampai...
Rasa kaguuuummmmm!
Sebab cantek sangat tempat ni!


Kami dah sampai! :)


Baju spare ada jek dalam kete tu, hihihi
Tapi PapaZN refused utk bermandi manda hukhukhuk!
Takpela, kite follow jek la
Pasni bleh datang lagi - semestinya well prepared! Hehehe...

Masa nak melawat-lawat tu, owner ada kat situ
Dia ingat kitorang ada booked chalet
Bila dah tau yang kitorang saje nak melawat-lawat
Dia bawak la jalan-jalan tengok kawasan




3 chalet yang dekat dengan kolam ni nampak best!
Yang lain-lain biasa jek
Ada 2 kolam lain yang dia baru buat
Tapi suasana tak berapa santai macam kat sini
Sini best! :)

Chalet paling murah RM80 kalu nak bermalam
Bleh muat 4 orang tido
Tapi kalu nak sewa utk siang jek pun boleh jugak
Kot-kot la nak buat utk rehat-rehat @ tukar baju ke
Harganya RM50




Banyak jugak kemudahan yang disediakan kat sini
Selain chalet, ada jugak port utk BBQ, jungle trekking, aktiviti karaoke & ATV
Surau dan tandas pun ada disediakan
Tapi aritu tak pi melawat plak surau n tandas nya cemane




Zakwan tu geram jek tu... Sbb bleh celup-celup kaki jek, haha!


Kat sini, kalu nak mandi kolam yang disediakan tu pun boleh
Kalu nak mandi sungai pun boleh
Menurut owner tu, orang yang datang situ 
Ramai yang nak mandi kolam jek, mandi sungai depa takmo
Kolam tu air nya datang dari air bukit
Takde sejuk cam air sungai
Pastu airnya agak kehijauan camtu sebab air tu dah bercampur dgn sumber mineral mcm belerang
Owner tu la citer
MamaZN jadik pencerita semula jek, haha!




Kesimpulannya memang best!
Patut la Nana & da geng pun slalu datang sini
Sebab memang betul-betul best pun!
PapaZN pun dah jatuh cinta gak dgn tempat ni
Dah siap plan nak wat berpiknik sesama adek beradek dia dah tu...
Pantasss! =p



17 comments:

Sue-Rya Qistina berkata...

wow!!! mmg best kan bawak anak2 beriadah tempat mcm ni. udara yg segar :)

Nana berkata...

hehehe ktorg selalu dtg sini sebab satu nye dekat ngan umah
pastu tempat ni ala2 privacy sape yang baya je bole masuk dia tak buka utk orang ramai
so orang xde la penuh sesak kan

syawalsimpsons berkata...

nak uat piknik ajak sekali yoo..kakakkak...kat sebelah mana ni..tak tau pon..

mama ila berkata...

mmg bestlah nampak tempat nie..air kolam dia dtg dr air bukit yer..cantik warna hijau...

*∽ IZAN ∽* berkata...

wawaweee... nampak menarik je tempatnya.. redup dan sejukk je kann.
Nak wat piknik & BBQ pun agak2 sesuai tak kat sini.. means dia sediakan kemudahan gak kerr utk berBBQ?

amiey lee berkata...

alahai nad..kita yg dekat ni pun tak smpai lagi cmner tu??

aizu's life berkata...

bestnye kak.. siap ada chalet yer.. hmm.. may be blh plan smthg ngn fmly.. bestnyeee

lizz berkata...

waa bestnyer...nak gi gak la...nyaman jerkan...mesti anak2 seronok...

Nafisa81 berkata...

teringin nak g mandi manda... tp husband cakap tunggu kita kempis dulu...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

bestnya, kita dari last year nak pegi tak terpegi2 lagik....tapi chalet dia ok tak?

eB berkata...

wah nmpk menarik... nyamuk camner? ok?

ALoNa CintamaniszLite berkata...

parking byk tak, nad??
kot nk wat gathering ngan kawan2 ok jgk ni...tp parking tu penting woo..

zarena heeney berkata...

cantiknya tempat dia..

Liza berkata...

Nad, macam best kawasan dia. Kalau buat famiy day utk ofis sesuai tak? dlm 100 org- 200 orang?

Masya berkata...

tempat dia mmg privasi, sy pun kwn yg bg tahu.. mmg x ramai tahu.. tempat ni mmg terjaga... kalau nak tdo mmg kene bg tahu awal²...

Iela Fazielah berkata...

ni buat rasa nak pergi n terjah ni

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

nampak pon best tempat tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...