13 Mac 2013

Jatuh Cinta Sama WARISAN RIMBA | Lokasi & Direction

Kat komen entry semalam 
Ada yang bertanya Warisan Rimba ni kat celah mana?
Sebenarnya Warisan Rimba ni terletak kat Kampung Kemensah, Hulu Klang
Kampung Kemensah ni pulak terletak kat belakang Zoo Negara

MamaZN tak reti nak bagi direction cemane
Sebab MamaZN pun pegi sana aritu 
Berpandukan screenshot dari entry Nana, haha! ;) 
Gigih tu screenshot jadikan wallpaper henpon kejap, kikikiki...!

So, sesape yang teringin nak pegi sana
Dan taktau nak ke sana tu cemane
Boleh la ikut direction yang Nana dah bagi ni, hihihihi...




Ini pulak contact no Warisan Rimba
(Diorang dah tukar nama : Warisan Hati Rimba)
Kot-kot la ada yang berhajat nak buat booking atau nak tanya apa-apa

Elly - 013 337 6934
Eka - 019 290 5341

 
 
Kat entry semalam pun ada beberapa kawan yang ajukan soalan



Menurut owner yang MamaZN tanya aritu
Dia kata, dia sediakan kemudahan utk BBQ
Kita bawak arang, bahan2 utk dibakar & peralatan makanan sume
Kalu nak pinjam peralatan makanan cam pinggan, bleh je katanya




MamaZN tak check plak chalet dia cemane
Sebab time kami pegi tu, sume chalet dah pun berpenghuni
Dia ada macam-macam jenis chalet
Ada 20 buah chalet sumenya
Ada utk 4 orang, 8 orang atau 10 orang

Keadaan dalam chalet tak sure la pulak
Tapi kalu setakat nak rehat-rehat & tukar baju should be ok la kot
Tapi kalu yang nak bermalam, pada yang tak biasa macam MamaZN ni
Elok le tido hotel @ balik umah, hehehehe...
Almaklum, MamaZN mana minat aktiviti-aktiviti dalam hutan ni =p




Jujurnya eB, time kami pegi tu tak terasa pun nyamuk ada ke idak
Rasa macam takde jek, hehehe
Tapi dah nama pun dalam hutan kan
Mesti ada jugak la walau cemane sekali pun ;)

 


Kalu family day yang ramai-ramai macam kurang sesuai dan selesa
Sebab kawasan terhad
Tapi kalu family day yg libatkan 2-3 famili memang best! :)




Yezza kak...
Parking memang sangat penting
Dan parking kat tempat ni sangattttt la limited
Sebab diorg pun parking tepi jalan jek

Ini la salah satu lagi sebab kenapa family day ofis yang ramai2 tu tak sesuai diadakan
Sebab masalah parking ni la, huhu! 

Harap-harapnya sedikit sebanyak terjawab la ye
Untuk keterangan dan pencerahan yang lebih lanjut bleh la hubungi :

Elly - 013 337 6934
Eka - 019 290 5341



Tanya trus dengan owner, baru puas hati, kan? ;)
 Harap entry tak seberapa ni dapat membantu :)



18 comments:

fazilzura berkata...

wahh , leh jd duta dh ni

♥cikmOt♥ berkata...

jom kita piknik sana jom

Falsya berkata...

nasihat kite dekat sape2 yg nak pegi Warisan Rimba nie n sesat, jgn la tanye org2 yg berniaga kat tepi jalan tuh..yesss, dieorg still akan bg direction..tp direction utk keluar balik dr tmpt tuh..so kalau sape2 sesat, baik kol owner direct..kite penah kene..yg yg the best part, bkn kite sorang je yg kene..dh ramai dh yg kene sebenarnye..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

sempat gak sekali gh piknik kat cni ramai2 ngan family kakak,abg n mak..amik chalet tepi sg wat makan2 n salin bj je. kalau wt tdo memang x brape selesa kot. hehe..yg tepi kolam mcm menarik biliknye tp sbb dah penuh time tu x dptla tgk belah dlm.

apepon,memang best tpt ni. sejuk mata memandang kan..:-)

MRS. K berkata...

haitu dah booked pon bulan satu, pastu tak jadi pegi.. huhuhu

syawalsimpsons berkata...

insyallah semua dapat membantu kan

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

kita tau tempat dia tp x pernah jejak lagi padahal dekat je ngan umah mertua kekeke

Ya ALya berkata...

samala cam ya,klu nak bermalam kt situ mmg tak la....

Sue-Rya Qistina berkata...

info yg padat! good job nad. hehehe

eima berkata...

tak sangka tgh banda KL ade lg tpt cam tu kan

Misz Pinkie Winkie berkata...

wahh...gud info thanks mamazn

Nafisa81 berkata...

kikiki..dah macam duta dah Nad

nadia berkata...

bergunaaaa sangattt details kak nad bagi ni. mana tau nanti nak gi picnic dekat sini kannnnn. thank you kak nad!

ch@ berkata...

dekat ngn rumah kak@eda, mamaDeenaDanish tu.

ALoNa CintamaniszLite berkata...

alahaiii....tak best laa kalo tak berapa nk muat gathering rmai2...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

bagus info nad bagi ni

N.aida. Z berkata...

salam... terima kasih diatas contact number yg diberikan..
ps: lama mencari yg betul, baru jumpa :) thanks again

CT Hafizah berkata...

Salam... 1 lagi nak advise..saoe2 yg stay hati2 dgn pencuri... subuh tadi sy baru sergah pencuri..dia dh umpil tingkap nak rembat barang... alhamdulillah xada apa2 hilang... tp hp abg dia dh sempat rembat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...