29 Mac 2013

Guna Febreeze Je, Boleh Tak? =P


Ni nak mintak tolong kawan-kawan ni
Buntu jap tetiba, huhu!

NenekZN ada belikan baju Superman utk Zakwan
Amboiii anak bujang tu kemain seronok sesangat la dia kan

Tapi yang menjadi masalahnya pada MamaZN
Cemane la nak membasuh baju ni?

Sebab kat lambang Superman
Dia ada kelip-kelip lampu neon

Jadiknya, andai kata la MamaZN masukkan je dalam mesin basuh
Biar mesin yang cuci
Memang esoknya tu lampu tu akan trus mati 
Tak hidup-hidup

Kang Zakwan mula la tarik muka
Sebab mak dia dah rosakkan baju kesayangan yang dia baru dapat ni

Ate cemane?
Boleh ke kena air ek?
Boleh kot kan? 
Cuci guna tangan bilas sket-sket jek
Sebab bukan kotor sangat pun kan?
Takkan la nak kena pi hantar dry cleaning plak kotttt
Melampau la plak, hahahah!
 

Sebab baju ni, MamaZN dalam dilema, huhu!


Aci tak kalu guna Febreeze jek?
Hahaha!


Adoi, interaktif sangat baju nya
Berlampu-lampu bagai
Kalu glow in the dark tu lain la citer, huhu!


17 comments:

Liza berkata...

Canggih tul baju zakwan. Dah penin maknyer. Hehe

Zura@Iwan berkata...

baju irfan pun ada satu jenis ada lmpu2 ni...

akak penah basuh rendam2 gitu je...tp ok lps tu lampu masih bernyala...

syawalsimpsons berkata...

entah sue pon x tau

Ya ALya berkata...

amboi canggih tul baju ni,siap ada lampu lagi.....

emmm tak tahu la nak basuh camana....

ch@ berkata...

hahaaa canggih sangat. ok kot kena air. sental sikit2 je.

Sue-Rya Qistina berkata...

kalau x silap, kat kolar baju sblh belakang tu ade tulis utk handwash or machine wash. kalau bole, baju jenis2 camni, just rendam dan sental sikit2 je utk jaga kualitinya

kekucingkatz berkata...

Dah check label baju?...maybe ada letak do's and don'ts...

Nafisa81 berkata...

anto dry cleaning

Nory Zoulkefle berkata...

makk oiii...siap berlampu2 bagai baju nyer...
hehehe

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

alamak tak tahu mcm mana nak tolong sbb tak pernah ada bajumcm nie

lizz berkata...

boleh kot sembur febreez...

Adlin Mohamad berkata...

hehehhe mak ton xde baju cam ni lagi xtau la cam mana kekeke tinggin gak baju lambang hati berlampu lip lap xde plak ekkekeke ...
alahaiii zack mama sampai buntu dah ni ...

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Wah..susah jugak nk bsh bj canggih2 ni ya..hehehe

Imaan09 berkata...

antar dry cleaning.. klu baju standard, ada tulis kt tagging cmana nak basuh/bersihkan/..x pun cuci tangan jgn bg kena.. amyway, klu ada lampu, ada sumber tenaga.. guna bateri ke??

Masya berkata...

na kbg petua kang salah pulak.. sendiri pun x pernah beli baju mcm ni. canggih sgt lah... bilas² gitu jerlah kot...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

xder lg baju mcm tuh...canggih2 pn susah nak cuci gak tu kan

Masya berkata...

jenuh cr entry ni blk, tiba² anak kt nak baju mcm ni .. haduh².. xtaulah mana dia nampak dan terpengaruh ni huhuhuhu ... mana nak cr eh.. nad beli online ke??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...