11 Mac 2013

Fun @ ZOO NEGARA! | Seronok, Tunaikan Impian Zakwan :)

Sabtu baru-baru ni kami tunaikan impian Zakwan
Padahal sebelum ni penah jek datang sini
Sekali time Zakwan umo 8bulan, sekali lagi time umo 3tahun
Ini kali ketiga Zakwan sampai Zoo Negara

Apa tah mimpi Zakwan baru-baru ni
Asek mintak pi Zoo Negara jek
Kalu ikutkan malas la nak turutkan kehendak Zakwan ni
Tapi dah PapaZN kata takpe
Sebab minggu lepas PapaZN kan takde dgn kami time weekend
Kiranya ni nak tebus balik la kot, hihi
Pastu PapaZN rasa bersalah kot dia takde time Zakwan sukan tu
So, ganti la dengan pegi sini

Kami bertolak dari umah kul 9.15, sampai Zoo Negara kul 10
Jalan line clearrrr, best! ;)
Kami lalu MEX
Dapat jugak la tengok depan mata flyover runtuh kat hiway Putrajaya tu...


Kali ketiga utk Zakwan, 1st time utk Baby Nayli
Baby ngantuk lagi tuuuu ;)


Pasal bayaran-bayaran nanti MamaZN share kat entry lain ye
Banyak bayaran yang dikenakan kat sinun
Sighhh..! Demi mu anak...
(^_______~)


Papa....please behave! Hahaha! ;)


Masuk je dalam Zoo, kami decide nak meround naik tram dulu
Dah lepas tu baru berjalan ikut mana kaki ni hala, hehe
Tram berenti kat tempat harimau & singa
So, kami melawat kawan-kawan area situ la dulu

Dah lepas tu baru berjalan kaki pi Savannah Walk
Pastu turun balik nak pi area reptilia
Tapi ini anak bujang takutttt dengan ular
Ditarik-tariknya tangan kita tak kasi pegi
Apa aje laaa Zakwan ni
Sedangkan dia yang beriya ajak
Mama, jom tengok ular!
Dah sampai, dia pulak yang takmo, kekekekek...
 

Gambar binatang takde, layan gambar kami dulu ek ;p



Dapat jugak la amik gmbr kami 1 famili
Dengan bantuan self timer kamera henpon, hihihihi...


Cuba teka nape Baby Nayli hepi bebeno ni?
Dia seronok dapat jalan sendrik
Pastu Abang Zack pi nyanyi lagu Oppa Gangnam Style
Tu yang tangan Baby Nayli macam tu
Tengah berjalan sambil menari la tu
Ecewah! Cam hebat sangat jek berjalan sambil menari kan? Haha!







Kalu ikutkan ada lagi binatang yang kami tak sempat nak lawat
Macam beruang, badak air, pastu apatah lagi yang Zakwan nak tengok tapi tak dapat
Sebab kejar masa nak pi tengok pertunjukan haiwan
Dah lepas abes show, masing-masing dah letih
Langsung rehatkan kaki jap pastu trus balik
Kejap tak kejap, dekat 2 jam jugak dok dalam Zoo tu, haha!
Merembes peluh! =p

Apa-apapun, memang puas hati la pegi Zoo Negara kali ni
Serius puas! Berbaloi la dengan harganya nak masuk tu
Hukhuk! ;)
Yang penting, anak-anak saaaangattt hepi! :)





13 comments:

zarena heeney berkata...

batul tu yg penting anak happy

♥cikmOt♥ berkata...

dah lama kut tak p sana

MRS. K berkata...

ada jumpa nora danish tak? tgk instagram die pegi zoo jugak.. ngeeee

Ya ALya berkata...

zoo negara dah banyak berubah dari dulu ke nad...last time ya g time sara umur 2 tahun rasanyer.....

Nafisa81 berkata...

cuti CNy hari tu pergi zoo jugak..tapi anak sulung sakit perut & asik buang air jer...tak puas

lizz berkata...

waa bestnyer bawak anak gi zoo...teringin gak nak bawak dierang kat sini...mesti seronok...

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam nad...anak2 kecik mmg suka g zoo,k.atie last g zoo masa anak2 k.atie kecik.Skrg masing2 dah bujang pon...punya la lama tak kesana :)

ALoNa CintamaniszLite berkata...

wah...hepi tul nayli ye.

Akak last gi zoo negara masa akak darjah 6, hahaha..Apatah lagi anak2 akak ni.....sekali pun tak penah akak bwk gi zoo negara, siann...

Beruntong lah zakwan..3x dh..

eima berkata...

colorblock nayli ... comey ....

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

Adehhhmmg byk kena bayo kekkeke padahal dlm kl je kan ..tp la yg penting anak2 happy

fazilzura berkata...

yeyyy ...tekaan aku benar belakaaaa

Nana berkata...

skali je g bawa mia
masa tu kecik lg
blom pandai sgt menghargai bintang hahah

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

tertunai hajat zakwan hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...