21 Mac 2013

Dataran Putrajaya Yang HAPPENING GILER!

Dulu lain, sekarang lain...

Lama dah kot tak jejak Dataran Putrajaya ni
Ada la setahun rasanya
Kali terakhir pegi time lepas pantang lahirkan Baby Nayli
Uiiii, lama dah tu kot kan?
Sedangkan selalu jek pegi Putrajaya tu
Tapi lepak umah Aunty Wawa jek la, hihi...


Dah sampai! :)


Ari Jumaat lepas ingatkan nak lepak tenangkan fikiran
Bawak anak-anak beriadah maen beskal, main bola kat situ
Alaaaaaahaaiii!
Ramai giler kot orang!
Nak tenang pebendanya?!!
Dah tu pulak, punya la membawak beskal dengan bola
Budak-budak ni tak heran punnn
Sebab apa?
Sebab banyak jualan-jualan kat sana
Lagi menarik perhatian, bila barang yang dijual tu memang sume pun mainan jek
Lagi la diorg ni dah tak pandang beskal ngan bola yang dibawak dari umah
Sighhh...!
Buat penat nak menyorong beskal jek!


Kejar buih-buih sabun.....


Ini lebih menarik perhatian.....


Bawak beskal, takmo main
Bawak bola pun takmo main
Lagipun sesak la... Tak syok nak main-main dah kat situ
Last-last lepak jek kat tgh-tgh dataran tu makan kopok, haha!





Dah lepas lepak-lepak kejap
Round 1 pusingan dataran tu
Tengok ragam orang yang pelbagai, hehe
Pastu dah, balik... 
Tak larat dah...

Owh, kat sini pun ada orang jual burger bakar!
Dia masak dalam lori tu je
Ramai gak yang beratur nak membeli
Hebat, hebat ;)
Pandai cari peluang perniagaan
Bagus, bagus...

Kalu dulu, rase-rasenya cam best sket suasana kat Dataran Putrajaya tu
Tak seramai sekarang
Cam tak best la port ni sekarang...
Kena cari port lain
Katne lagi tmpt best bleh lepak-lepak anak beranak malam-malam?
Susah-susah, MamaZN pilih kedai mamak je, muahahaha! =P


20 comments:

♥cikmOt♥ berkata...

HUHUHU...memang happening tau...tapi akak jugak yang tak pernah sampai sini waktu malam...sebab memang tak bw budak2 ni kuar malam...sian kan

Zee Suhaini berkata...

memang syok datang sini bila malam..

Masya berkata...

kita malam mmg guling kat toto jer depan tv hahahahaa.. xtaulah mana tempat melepak yg best.. shah alam x ok ke...

eima berkata...

aku pun dah lama tak pi .. dedulu lagi besh ade kerusi bulat tmpt duduk seberang bulatan tu pastu dah jd tempat beromen PPJ dah kasi buang kerusi tu ... aku pun dah lama tak pi la ..memalam byk hal sekrg ni ...hehehe

fazilzura berkata...

now kalau mlm mingu situ mmg dh ramai sgt org .. indon2 pun ramai uhuhhu

weols kalau mlm mingu suke g makan2 je.. tp sjk2 ado bby ni xleh la nak balik mlm sgt .. kul 10 mlm dh kene ado kt umh

ieyda berkata...

bestkan bawak ank2 lepak kat dataran tu mlm....ambik angin katakan...nape xgi makan kat laman sebelah JPM tu, dekat je ngan dataran...best gak makanan kat situ...

Sue-Rya Qistina berkata...

x pernah lagi jalan2 n lepak kt dataran putra tu sbb jauh kot. hehehe. klau kt shah alam ni, yg best dataran kt masjid tu. situ mmg kawasan lapang :)

syawalsimpsons berkata...

sue pon dah lama tak G time mlm2 ni

Nafisa81 berkata...

tu yg kekadang malas nak bawak jejalan...sibukkan jualan lampu2 yang tak berbaloi dgn harga tu...bukan kedekut..tp geram dgn peniaga taruk harga mencekik. pdhal bukan dia ada sewa tapak pun...bukak table...jual mahal2...esok lusa tgk siang hari harga separuh drpd yang kita beli malam kelmarin...mana tak geram. harga malam double

ALoNa CintamaniszLite berkata...

meriah ye dataran putrajaya skang ni. Dh ramai yg tau port ni..hehe...

Misz Pinkie Winkie berkata...

lor..dah dekat dah..mai la dtg umah ;))

Salina@IbuAqil berkata...

Best kan Nad..
Dpt luangkan masa beriadah ngn family mlm2 kat tmpt camni.. ;D

aLyNnZ berkata...

kalau dah happening camni serupa pasar malam plak kan..? kalau nak relax santai2 bersama anak2 mmg tak sesuai lar kan..

mamalieyna berkata...

Tak penah smpai lgi, sian kami.. :-)

Kena fkr lokasi bru la utk lepak2x

Nory Zoulkefle berkata...

nory selalu jugak lepak malam2 kat Datran Putrajaya ni....bestt banyak angin...hehehe

zarena heeney berkata...

tak pernah lg smp ke sana waktu mlm2

mamafarah4 berkata...

selalu gak bwk ank2 lepak situ memalam..lagi satu kat jambatan gantung yg ada tukar2 kaler..anak2 akak lagi suka lepak situ sbb nk tgk kaler tu tukar2... layan..

Alycia berkata...

lah, awat x habaq.. ke pergi time weekend, mmg kt xde hehe..

sejak lps renovate, mmg dh xpg lg ke sini..

MRS. K berkata...

hahaha.. orang putrajaya ni ha lagi la.. bertahun2 dah tak pegi sana.. huhuhu

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

mmg happening pun nampak tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...