20 Mac 2013

Ada 'ANAK BARU', Muahahaha! =P

Memang takleh blah, haha!
Langsung tak bleh! =p

Time kitorang pi Kidz Paradise Indoor Playground aritu
Bukan kitorang 4 beranak je yang ada kat situ sebenarnya
Tapi ada 2 orang budak lain lagi
Yang berlainan bangsa dan warna kulit, hihi
Tu yang Baby Nayli nanges giler-giler tu sbb takut :)

Yang kesiannya, anak-anak ni ditinggalkan oleh maknya
Maknya syok-syok pi bershopping, bermanicure, bersaloon bagai
(agaknya la... hihi)
Dia pakat tinggalkan anak-anak kat indoor playground tu jek
Tanpa sebarang pengawasan dari org dewasa yang lain
Melainkan pekerja Kidz Paradise tu sendrik
Sanggup kan?
Kalu MamaZN, soriiiii nak tinggalkan anak-anak camtu
Dah tu menyusahkan org lain pulak kene tengok2 kan anak kita
Sedangkan kita pi huha huha
Big NO di situ, huhu!


Dan tak pasal-pasal
Kami, mak pak ZakwanNayli ni kena jadik parents sementara utk 2 org budak ni
Muahahahah!
Tak menahan!
Suruh pakaikan stokin la
Balingkan bola la
Tolakkan mainan la
Perghhh!







PapaZN dok gelakkan MamaZN time ni, hampehhhh! =p


Kesian gak kengkadang, sbb mcm kurang kasih sayang pun ada
Kalau kawan-kawan, sanggup tak tinggalkan anak mcm mak budak ni?

18 comments:

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

mati hidup balik pun jue tak tinggal..sebab tue jue tak pernah kasi farisyah mainan yang kat ikea tue..

Masya berkata...

tak sanggup rasanya nak tglkan anak mcm tu haihh.. kalau iyer pun nak soh berdikari .. takanlah nak tglkan kat playground mcm tu jer...

Lisa Sheila berkata...

berani tggal kn anak-anak macam tu? erm.. macam2 ... lain orang lain fikirannya kot... apapun, kalau lisa ada anak... haisshh... berat hati gak tu nak tggal2 kan kat tmpat terbuka macam tu...

neway, salam knal mamaZN ... :)

fazilzura berkata...

even akil tu dh 6thn pun x sngup la nk tingal.. tp kalau cm akil tu dia senang dpt geng, bile ada geng tu x risau sgt la..

takat tingal kejp2 ok . kalau sopinggg berjam2 tu idok la

fazilzura berkata...

*** dh cm bibik plak kamu yew.. x pe la tmbh pahala tau

ALoNa CintamaniszLite berkata...

wah...nad ada anak angkat ler, hehe...

eima berkata...

tidak sama sekali .. melampau betui org itam ni tau . dah la mai negara kita pas tu buat gitu plak .. lain kat negara depa ... heeeeee


Sue-Rya Qistina berkata...

HOHOHO..aje ke giler nak tinggalkan anak2 kt playground camtu je. silalah jgn buat kerja giler camtu. buatnye diorg hilang, kena culik ke hape ke. x ke menangis x berlagu kang. jgn cari pasai!

MRS. K berkata...

sebab die tau takde orang nak amik anak die kot.. oppss... huhuuh

kite tak sanggup ler

Falsya berkata...

ahahahahhaha..kalau kite ade kat situ boleh geng ngan papaZN gelakkan nad..mmg kelakar okayh gambo tuh..ahahahaha

Ya ALya berkata...

mmg tak kan ya tinggalkan anak2 cam tu......risau tau,skrang ni macam2 jadi kan....

Alyyani Anuar berkata...

diorg dok oversea so mmg style diorg gitu. nak gi shopping anak tinggal situ. mcm tu lah kot diorg praktikkan yang mana kita tak sanggup lah nak buat gitu. malaysia ni banyak org jahat. segala kemungkinan boleh berlaku even dalam pengawasan pekerja dalam tu. tak sedap hati nak tinggal mcm tu.

tp 2 org tu mcm kawan2 niadel kat sekolah je. nama henry okpala junior. ke sebab mmg sebangsa aku tgk semua sama je. hehehe.. niadel ada gang2 ni kat sekolah.

Chekgu Azrine berkata...

memang nak tergelak jgk akak tgok gambar ni sis..tapi kalau tanya akak..BIG NO jugak..giler ke haper mak pak dia nih..haiihhh

ch@ berkata...

Ooohhh tidak. Kita rela menunggu anak2 main drpd p shopping tu. Iskla. Bgs nya kakNad, mama penyayang. Kita pun akan buat yg sm kalau di tmpt kakNad. Hiks.

mamalieyna berkata...

Ya ALLAH... sanggup tu tinggal gitu..tak heran ke anak kalu dibawak lari..ishhh peliknya makpak budak2xni..sian budak2 tu..huuu..

Nana berkata...

Sama la kita xsanggup woo
Opis kita ada satu playground kat space u8
Kt situ dia ada nanny kira sape nak tinggal anak main situ, pehtu nak g soping kena baya extra utk nanny rm10+rm25 per entry
Klw mcm tu kita caya skit sebag diorg mmg mengawasi bebudak tu sebab dah bayar kan

mamafarah4 berkata...

kih kih.. jiwa penyayang nad ni.. memang tak patut tinggalkan ank cam gitu.. tapi sbb dia nampak muka nad ni cm keibuan sbb tu dia b erani tinggalkan ank dia kot..yakin kekonon nad leh tengok2 kan.,..hahaha..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

mmg xla nak tinggal anak ikut dan mcm tuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...