28 Februari 2013

UPIN IPIN Penyelamat Keadaan, Yeay! :)

Di kala MamaZN ber kelentung kelentang kat dapur
Di kala MamaZN sebuk menyidai kain kat luar
Di kala itu la Upin Ipin ni jadik penyelamat, hehe

Baby Nayli ni kan...
Dia tak bleh kalu tinggal sorang-sorang kat depan tv tu
Dia nak mak nya ada temankan sekali
Haih, kalu setiap masa susah la kan...
Bila pulak la keje-keje umah nak siap

Jadiknya, senang jek
Pasangkan cerita Upin Ipin kat tv
Senyap la Baby Nayli, hehe




Mendongak jek :)


Baby Nayli ni memang pantang!
Pantang nampak Upin Ipin!
Seronok bebeno la dia, hehe...
Asal ada lagu Sahabat Upin Ipin dengan kumpulan Padi tu
Baby Nayli pun ikut la goyang-goyang sama, hehe

Naseb baek la pagi ada ulangan Upin Ipin kul 8.30
Pastu petang pun ada gak lagi kul 5.30
Selain dari tu, mmg tengok kat channel Unifi ni jek
Best...! Pilih jek nak tgk episod mana, hehe...



10 comments:

♥cikmOt♥ berkata...

iris skang siap ada doll upin ipin lagi..tiap hari dibawa ke sekolah tau

Sue-Rya Qistina berkata...

budak2 mmg minat ngan upin ipin kan. kemain leka lg diorg tgk

lia berkata...

haaaaa kan.... sama la lia pon pasang cter upin ipin kat chanel unifi tu ekekekeee

Chekgu Azrine berkata...

bestnya blh upah2 gitukan...hehe

lieyalatif berkata...

hahaahahaah...comel gile nayli..siap bersila gentel jari kaki lagi tu...kepale plak mendongak khusyuk...haihh rase nak peluk n gomol jek...suke tgk....dgn badan kecit toet tu heheheeheh

betul tu nad, katun2 gini laaa buat budak2 leka kan...so sempat le kite wat keje umah tanpa diganggu.....

nad, aktiviti bw lieya tergendala sikit sebb opis blocked blog...so kat umah jek laa lieya leh bw key...so lambat sikit le kunjungan balas tu....

ALoNa CintamaniszLite berkata...

alamakk..tgk dekat2 ler.
Kot jenis mata tak tahan...sekolah rendah dh rabun mcm anak2 akak...masa darjah 5 masing2 along dan angah dh mula pakai spek. adeii..

Mata makpaknya elok jer lagi ni ha..(alhamdulillah)

mamalieyna berkata...

Nak kena upah gini budak2 umur baya gini. :-)

~♥ iella ♥~ berkata...

sama gan Auni. Pantang dengar lagu Upin Ipin, terus mata trpandang tv. Siap leh nyanyi2cara dia) smbil senyum2..

mummy_ayu berkata...

sama la ngan yg kat umah nie..
Ian & Iris..banyak sgt katun yg diaorang layan..semua ok..
upin ipin, boboi boy, fin & jake, oggy,bananas, doc mcstuffin, octonouts..dll lagi..jenuh nak senarai.pendek kata..kalau dpt remote kat diaorng..memang susah la Mummy nak tgk cita Mummy..kena tunggu diaorang lena dulu..sabar je la

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

khusyuk nayli nengok upin ipin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...