11 Februari 2013

TUTORIAL | Autopublish Entry

MamaZN nak wat tutorial
Ecececece..!
Sori la, tak reti nak mengajar, tapi saje jek nak share
Hehe

Aritu, adik ipar kesayangan ada tanya
Cara-cara nak buat autopublish entry
Harap2 entry ini boleh bantu mereka2 yang masih baru dlm berblog
^___^




Okeh, mula-mula
Settlekan part karang mengarang entry kawan-kawan


[1] Dah siap semua, sila ke bahagian POST SETTINGS belah kanan korang tu
Klik di bahagian Schedule


[2] Klik di bahagian SET DATE AND TIME
Nanti akan keluar kalendar macam dalam gambar bawah ni


[3] Tukar la tarikh dan masa yang kawan-kawan nak entry itu dipublish kan
[4] Dah siap semua, jangan lupa klik DONE! :)

Selamat mencuba! :)
 

3 comments:

mummy_ayu berkata...

memang hari2 guna nie jer...senang sikit..kalau tak busy jer baru buat entry live..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wani pun selalu buat autopublish ni hehe

ALoNa CintamaniszLite berkata...

oto publish ni akak tau nk buat..tp kengkadang aje akak guna sbb akak suka...kalo akak dh publish entry tu...akak nk gi baca balik. Kot2 ada salah wat ayat ke. Preview...preview jgk sebelum tu...tp mesti nk baca lagi sekali kalo dh publish, huhu. Ntah apa2 punya perangai!!! ngee..

Tu yg selalu akak simpan dulu pastu terus publish byk2 tp set tarikh yg dh lepas, hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...