01 Februari 2013

Rindu Balik Kampung ^_^

Baru jek lepas balik dari kampung
Dah rindu nak balik kampung semula, huhu! =/

Boleh je kalu nak balik kampung lagi
Tapi tu la kan, ada je halnya kat sini
Tengok la nanti, ada rezekinya boleh balik lagi, kan?
Hehe

Zakwan suka la kalu balik kampung
Sebab ada traktor! Haha!
Seronok sesangat la Zakwan bila dapat naik traktor Atok ;)

Tu belum lagi dapat tengok ayam dan lembu
Heyyy, ingat senang ke nak tengok ayam n lembu secara live?
Nak-nak budak budak zaman sekarang ni ha
Hidup lebih dengan gadget semata-mata
Kenal pun melalui buku je kot, hihi =P

Tu la untungnya Zakwan ngan Baby Nayli ni
Masih ada kampung yang betul-betul 'kampung'
^_^


Sume tak mandi pagi lagi tapi dah ronda keliling kampung, wakaka! =p


Tanah luas depan umah, seronok!
 


Tumpang traktor Atok! :)


Tapi Zakwan ni yang paling suka nya
Sebab umah AtokMak (belah PapaZN) ada Astro
Bila ada Astro, boleh la dia layan Disney Junior & Disney Channel
Kesian... Umah sendrik takde Astro la katakan, hihi

Ada 1 part Zakwan buat lawak time balik kampung aritu
Hahaha, gelak awal2 =D
Biasanya weekend la time nak bangun lewat sket daripada biasa kan?
(Untuk Zakwan la ni)
Tapi masa kat kampung tu, kul 6.15pagi Zakwan dah terjaga
Terus segar bugar pulak tu
MamaZN tanya la, nape bangun awal sangat ni?
Zakwan jawab
 Dah bunyik ayam (berkokok), kena la bangun sekarang!

Hahahahaha, lawak sangat! :)
Dah Zakwan bangun, Baby Nayli pun ikut la terjaga jugak
Baby Nayli ni pantang sket bila takde orang kat sebelah dia time tido
Dia dapat rasa yang die keseorangan kot, terus dia pun terjaga
Hehe
 
 
Zakwan, Zakwan.... Hmmmmm ^_^

11 comments:

MizzTina berkata...

laye cina sy balik kg.. yay!!!

ch@ berkata...

sempoi betul. suka tgk. nayli tu, muka ketat ja. hahaa. esok lusa akak bangun, anak2 dh berkejaran kat luar.

Tihara berkata...

saya dulu masa keje kat serdang duk rindu nk balik..asik2 balik je last2 hubby bawak blk duk kg..aman rasa :)

mummy_ayu berkata...

best balik kg..

mamalieyna berkata...

Kite nak blk kg, cuti raya cina nnti..tak sabar.... hari2 si abng dok menghitung hari :-)

Ya ALya berkata...

ya mmg duk kpg....xserasi duk bandar ...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

sape yg tak suka balik kampung tu...mm, tak tau laa..kacang lupakan kulit betoi, hehe..

*nad, akak ni kan..kalo suatu hari berjodoh jumpa ngan nad...akak nk amek gambar ngan nad nak soh nad tak senyum sekali, boleh...??? hehe..jgn marah!!!

Aisyah Husaini berkata...

ha ah la kak budak2 ni mudah terjaga lau keseorangan kan? samela insyirah tu letih mak nak menunggu je doploh 4 jam ha ha ha

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Best la ada kg yg mmg betul2 suasana kg. Kami ni dua belah pihak kg dah pinggir bandar..
Cantik la gambar berempat naik skuter tu..:-)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

zakwan suka naik traktor yer hehe

ieyda berkata...

comel je nayli tu naik motor...hihihiihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...