28 Februari 2013

Piknik Dalam Rumah ;)

Hari Sabtu kan kitorang pi beli barang basah kan
Kitorang beli udang galah jugak
Nak masak resipi mak ketua mertua aka MIL, hihi

Tapi masak-masak nya ari Ahad
Nak buat bekalan makan tengah hari
Sebab nak ikut PapaZN baiki umah sinun tu ;)
Sambil PapaZN baiki apa yg patut, sambil2 kitorang merasa lunch kat umah sendri
Hehe
Dapat jugak la Zakwan & Baby Nayli mandi kt swimming pool


Seronok :)


Ada kicap, ada sambal tumis ikan bilis, ada ayam goreng, ada jantung pisang
Ada petai, ada sambal belacan, ada udang galah! ;)
Yummy uols!
Nasi 3 pot siap bawak rice cooker skali
Abes tang-tang jugak, haha!




Ini-ini-ini sangat sedap-sedap-sedap :)


Baby Nayli excited sampai takmo makan nasi
Dia ratah ayam jek ;)


Alhamdulillah
Abes, licin bekalan kami tu
Padahal makan anak-beranak jek, hehe
Lepas makan lunch, layan Zakwan yang dari tadi dok ajak mandi pool



19 comments:

mamalieyna berkata...

hehe...syok jugak berkelah kt umah sinun ye.. sesekali jengah kan.. best2x.. ^_^

happy tu nayli n abg zack!

amiey lee berkata...

wahhhh besttt nye piknik walau dlm umah ..janji makan satu family... nyummmnyummm sedapppnyeeee

syawalsimpsons berkata...

sedapnyer nad...nk sikit....

ieyda berkata...

berkelah mcam kat homestay...hihihiii

best2 tgk lauk nad mask....

ieyda berkata...

berkelah mcam kat homestay...hihihiii

best2 tgk lauk nad mask....

AyuArjuna BiGoshh berkata...

meriah :)

MRS. K berkata...

my feberet udang tuh

mama ila berkata...

amboiii...seronoknye picnic..hehe...lauk2 tu nampak sedapp...terutama nye udang galah tu..ehehe

Sue-Rya Qistina berkata...

sekali sekala wat mcm ni mmg syiok!

Nana berkata...

Kena pasang khemah nad br feel skit haha

Ya ALya berkata...

fuyooooooo....licin...confirm sodap...

@e_da berkata...

bestnya picnic anak beranak... kalau bungkus daun pisang pun best nad.. ala2 camping hehhehe

eima berkata...

udang yg aku mkn .... udang lain aku tak mkn .. hihih


sedap tu ....

Masura Muhammad berkata...

sedapnyer sambal udang tu..membuka selera betul!!Salam kenal..

lia berkata...

da bertahun x makan udang galah kita ni nad.... iskkk kepingin lak rasa nyer...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

best gak tu piknik dalam umah..makanan pun nmpak sedap

nini berkata...

piknik dalam rumah pun ok.....sejuk sikit bawah kipas depan tv..hehe

ALoNa CintamaniszLite berkata...

selalu wat mcm ni....berkelah2...anak2 akan ingat sampai dorang tua..insyaAllah.

zarena heeney berkata...

dlm rumah pun layan kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...