14 Februari 2013

Pernah Cuba TERAPI RENDAMAN KAKI?

MamaZN tak penah cuba
PapaZN yang dah banyak kali buat
Katanya, terapi ni membantu bersihkan toksin dalam badan kita
Ala-ala, guna detox patch kat kaki tu ke?
Takpun, macam ikan-ikan kecik gigit2 kaki tu ke?
Tah la, MamaZN tak sure


Sistem terapi pembersih yang menghasilkan ion positif dan negatif di dalam air 
Yang mengalir di dalam tubuh secara automatik 
Dan berenergi mencipta keseimbangan dengan memecah,
mengeluarkan toksin, bahan buangan metabolisma dari tubuh 
Melalui liang-liang tapak kaki




Yang ni PapaZN pi kat kedai dia @ Kampung Bukit Lanchong
Sekali rendam - RM10
Kawan-kawan ofis PapaZN la yang suggest soh pegi sini
Alhamdulillah, ada banyak perubahan pada PapaZN


Zakwan peneman setia :)



Ni sebelum - air pun jernih jek lagi


Ni selepas berendam
Yekkkkk! Banyak kotoran!
Macam minyak, lemak2, eyyyyy, geli!


Die tengah check menda tah ni, MamaZN tak sure


PapaZN cakap sebelum ni dia selalu rasa lemah-lemah badan - lesu
Sakit lutut tu paling ketara sekali
Nak solat pun payah - kene duduk

Tapi Alhamdulillah...
Lepas dah berusaha kat sini
Ada nampak hasilnya
Badan pun kembali cergas
Yang paling MamaZN tak sangka tu
PapaZN dah kurus! Haha! Berat dah kurang...
Sikit la... 
Tapi nampak la perubahan kat perut dia, hikhikhik!
Dah takde buncit sangat =p

Tapi bukan selepas sekali rendaman
Lepas 4-5 kali rendaman gak la
Alhamdulillah

Menda ni die tengok pada orang jugak
Ada tu, lepas 2-3 kali dah OK 
Macam PapaZN pulak lepas 6-7 kali baru rasa lega
Ada jugak yang jenis tak serasi dengan cara rawatan camni
Tak semua pun serupa la...

MamaZN nak try tapi tak boleh, huhu!
Syarat-syarat utama utk siapa-siapa nak try rawatan terapi rendaman kaki
- ibu yang hamil
- ibu yang menyusu kan anak
- kanak-kanak berusia 15tahun ke bawah
- mereka yang ada besi, belon, pelampung pada badan/jantung nya





12 comments:

syawalsimpsons berkata...

nk ajak akob try la...tp mau kah dier

Nigina berkata...

aa tulah haritu mak gina buat kat penang .. dia cite macam best jer.... nak gak cari area kl dan putrajaya ..manalah tahu ada ke

MRS. K berkata...

my ayah pun bukak kedai terapi ni kat kampung.. makcik kat kedah pun bukak. sepupu kat rawang pon ada.. kat kelantan pon ada. pendek kata adik beradik kami setiap negeri ada bukak.. ntah2 kedai ni pon sepupu i punye.. tak sure.. :b

mesin ni import dari jerman.

Ya ALya berkata...

Mak ya pernah la cuba ni....

Sue-Rya Qistina berkata...

aritu rasa mcm nak try jugak masa tgh borak2 dgn pemilik kedai terapi kt rumah kitorg. tapi bila bgtau ngah preggy, dia kata tak boleh sbb boleh membahayakan keadaan baby. so husb je la yg buat

eima berkata...

hmmm dasat jugak kan ...
aku tgk mmg ade mende yg hitam dlm air tu betui la toksik dlm bdn la tu kan

zarena heeney berkata...

ena pernah try mmg mcm2 keluar bila tgk kat air tu
ok gak dpt try..lebih segar badan

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam nad..best gak ya,ingat nk g terapi rendam kaki ngan hb k.atie la..kt teluk intan ada rasanya..

ieyda berkata...

ieyda lak xblh wat kalau ada ikan kecik2 nie...geli geliman dibuatnya....

lia berkata...

awat ek bf mom x boleh wat... kot boley, boleh la kuruskan badan sikit ekekekeee

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

nmpk betul kesannya sebelum n selepas tu..

1st time tahu pasal ni..kalau ada dekat2 area sini nak gak try...Rm10 je pun kan..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

xpenah try lg la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...