22 Februari 2013

Nayli Az Zahraa | Dulu & Sekarang

Godek-godek laptop, jumpa la gambar setahun yang lepas
Time ni Baby Nayli baru 1 bulan kalu tak silap
Bila tengok gambar ni kan...
Mula la terngiang-ngiang balik apa orang sekeliling cakap
'Ey, gelap ek.. Tak macam Zakwan dulu'
'Sebijik muka Papa'
'Nape tak cerah plak ni...'

Kita yang masih dalam pantang ni kan... (time tu la)
Patutnya nak rasa tenang, tapi bila dah diasak dgn kata-kata camtu
Kecik la jugak hati ni kan
Nak rehat pun tak terasa rehat sbb otak ni asyik berpikir
Tak reti nak jaga hati dan perasaan orang lain
Sedih =/


Anak Mama yang sangat Mama sayang...


Naseb baek ada PapaZN yg selalu tenangkan hati
Naseb baek ada anak-anak ni
Bila dah sibuk siap-siapkan makan pakai diorg
Takde la nak amik port dah apa org-org cakap
Malas pun sebenarnya, huhu!

Tu la kan...
Tu cerita setahun yang lalu
Alhamdulillah, Baby Nayli pun membesar dengan sehat & 'sehat'!
Syukur sangat! :D
Mulut orang-orang yang dulunya 'berkata-kata' tu pun dah senyap ;)
Moga mereka diberkati Allah
Moga Baby Nayli terus diberi kesihatan yang baik







Siapa kita nak pertikaikan kejadian Allah?
Betul tak?






19 comments:

syawalsimpsons berkata...

ya betoi..sokong..siapa kiter nak tentukan betoi atau salah sesuatu benda tu kan....abai kan dorang...jeles la tu..kikikikiki,,,yang penting nayli yg bam bam, rasa nak gigit tu, mmg cumill abis

adarnadzmie berkata...

mulut org mcm tu la kan...nak ngata jer kerjanya...

salam kenal...

Falsya berkata...

itu lah die sesetgh manusia nie..xpaham betul..suke ckp ayat yg tah pape...sebelum ckp xpenah pikir sensitivity org..walaupun sekadar nak ckp tanpa niat ke hape ke, pikir la dulu consequences nye..arghh, ter-emo plak..

xpe la nad..yg penting baby nayli sihat..sihat sgtttttt!!!!..geram jer..hahaha..yg penting baby nayli comelllll!!!...

Nana berkata...

Kita dah biasa nad mia sejak kecik mmg kulit gelap skit
Dah lali orang ckp dia gelap
Mula dulu mmc terasa ati nak2 ada kwn sound direct dia tanya eh nape mia gelap ek aku tgk kau xla gelap sgt.
Kit ckp xpe la gelap janji sihat yg pentin cerdik

lia berkata...

hitam, putih, kuning langsat, etc smua nyer ciptaanNYA yg Maha Hebat... tetap comey... pelik kenapa ada gak org pertikai warna kulit hurmmmmm

Mama Naufal Nufail berkata...

nufail ms baby pun gelap, ada gak yg sound..
akak abaikan jek, yg pntg aku dh happy sebb baby dh selamat ada depan mata..
skrg dh cerah pun..
itu semua kerja Tuhan.. :-)

Kan nayli comel?? hihi..

amiey lee berkata...

nad kita pun oenah kena nasa ashraf dulu..kulit gelap.masa kecik2.. tapi dh besar makin cerah... huhuhu

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

kita dah lali nad oiii .. suara ada panggil kyreen itam kitaorg senyum je suara kata kitaorg xde anak lelaki kitaorg tetap senyum je ..allah dah tentukan ..

nayli lahir tecik je kan ..skang mak aiii cumel bam bam berkat mama dia jaga bebaik ni hehehe

♥cikmOt♥ berkata...

aler, jgan la sentap sangat..
biarkan jek mulut orang tu nad...
lagi pun bukan anak kita tak cukup sifat...alhamdulillah sebaik baik kejadian Allah kan...

dan yang dok berkata tu, mulut manusia bukan ada insurans pung...kan

Lily@MamaZaraZareef berkata...

zara dulu lg kesian..sejak bby org kate dia mcm boy..pastu ada yg sebut2 tang idung pesek dia tu..wuwu..buat x layan je dah anak kite kan tetappp kita sayang..:-)

Btw,nayli memang dah bertambh cntek n comel skang!! ^_^

fieda berkata...

biasalah tu..kak fieda pun alami masa maira...masa lahir dia gelap dan kecik sgt..sampai nmpk kebiru biruan..kebetulan adik ipar pun lahir baby sebaya maira..dorang duk banding la sbb baby dorang cerah dan besor..masa tu sedih sgt rasa..tp dh besar ni alhamdulillah maira lagi berisi dan cerah kulit..semua tu kan kehendak Allah..nape kita pertikaikan..

hawanie berkata...

betul tu nad..anak wani pon sama gelap jugak masa dlm pantang..skrg lain pulak..kuasa Allah kan..apepon wani suka sgt tgk baby nayli ni..kalau ada en3 pasal Nayli mmg x sabar nk tgk pic latest dia..comel sgt2..dia senyum sama mcm my gegirl..heheh

ieyda berkata...

nayli yg comel...nak gigit2 pp tembam tu....hihihiii.

nayli memang comel.....senyum pun manis....

Masya berkata...

ermmmmmm... kenapalah bende mcm ni pun pertikaikan... kalau blh nak anggap jer org tu bergurau.. atau buat² x dgr jerlah msa dia cakap mcm tu.. tp hati perempuan mestilah kt terasakan...

Nida Mohd berkata...

sy pnh gak kena camtu, mmg terasa..pastu nak bandingkan2 kan..tak suka tul..dah Allah cipta camtu tak yah la nak persoalkan ye dak..ckp yang elok2 dah le..

Sidratul Muntaha berkata...

kalau dah benih mak dia..benihi bapak dai..
jdilah jugak
ahaha
mulut orang
tak puas atikan?!
dosa beso pertikai ciptaan Allah

*kes aku dulu: nape muka ank ko ni mcm muka ex ko?!!opss!!sadis tak dgr?!

CheNamNam berkata...

wahhh kemaen gelak besar dia..gigi depan dah penuhhh pulak tue...manesss sgt senyuman nayli..

waktu baby tak boleh nak cop pon ikut muka saper..pade cnn baby semua nyer sama...chomel dan boleh buat hatey nak gomol2 dan geget2 jerk rasa..

sepatutnya org yang datang tgk baby kena cakap "moga anak nie membesar menjadi anak yg soleh/solehah"....baru betul.

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Yg penting nayli sgt comell...:)

Biasalah tu mulut org..anak2 k.eija pulak dua2 lahir putih melepak tp lps tu kulit masing2 sawo matang je..huhu..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

nayli comel..org ni biasa la ada jer nk komen mcm2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...