28 Februari 2013

Lepas 2 Minggu Baru Dapat! GDex, GDex... ;(

Pertengahan bulan Januari order baju ni
Konon-konon buat pembakar semangat Zakwan
Supaya rajin-rajin pi skool
Zakwan kan minat IronMan, maknya pun tempah la baju gambar IronMan jugak

Hajat di hati harap-harap sampai sebelum pi Gold Coast Morib aritu
Rupa-rupanya tokey baju kata tak sempat pos
Takpela, bersabar lagi...
Time tu kan banyak cuti kan (Cuti Maulidur Rasul & Thaipusam)
MamaZN cakap kat tokey, hantar lepas abes cuti la
Takde la proses hantar tu sangkut-sangkut kan
Kang lagi lama nak tunggu


Zakwan yang sangat sabar menanti, huhu!


Lepas abes sume cuti tu, tokey baju kata dah hantar awal Februari
Means seminggu sebelum CNY
Memang berharap sesangat la kurier dapat hantar ke rumah sblm cuti panjang tu

Hmmmmm, berhenti berharap jek la bak kata Sheila On 7
Kurier yang konon-kononnya boleh sampai cepat dan tepat pada masanya
Hanyalah tinggal kenangan jek
Servis tak sepertimana slogan syarikat 
Hmmmmmm....
Sebabnya?
Dekat 2 minggu dari tarikh pengeposan, baru la baju ni sampai
Ksiaaaaannnn Zakwan!
Tunggu lama gilerrrr kottttt!
Aih, mak nye yang geram dah!
Ate, dah abes CNY baru nmpk batang hidung!

Taktau la nak guna cara pos yang mana 
Supaya cepat sket sampainya ke umah ni
Rasa-rasanya yang boleh guna Poslaju & Pos Berdaftar jek la
Walaupun lambat jugak sampai 
Tapi takde la makan sampai 2-3minggu
Apa-apa kurier servis lain tu, satu pun takleh guna huhu!
Sedih....

Ksian penduduk BSP ni T____T



16 comments:

♥cikmOt♥ berkata...

adoi la...sib baik surat menyurat semuanya ke opis...kalu ke rumah takt au la....dah la bakal jadi orang BSP jugak nanti...ayakss

ujee berkata...

assalam, nak tnye..beli kat mana?

syawalsimpsons berkata...

alahai ciannyer lambat ye..sabar je la..janji zakwan dapat pakai

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

nad tempah ker baju design tu ker mmg ada siap

Sue-Rya Qistina berkata...

tu la kan, better guna poslaju / pos daftar je. dijamin pulak tu

CheNamNam berkata...

skang neh pos ker courier ker servis memang out gila rasenyer...hakak punye cek nuffnang pon tak dapat lg..dah 3 bln koo...en nuff kate dah poss..malas nak pikir dahh anggap jerk la takde rezki hakak..sedih.

Masya berkata...

emolah kalau cerita pasal penghantaran brg ni.. lagi² dr kurier tau uhukk.. uhukk..

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

masih percayaan pos laju buat masa skang hehehe

zarena heeney berkata...

mai aiiii lamanya brg baru smp

Nory Zoulkefle berkata...

nsb baik die tak request nak pakai baju tu gi skolahh...hehehe

eima berkata...

fuh ... wlupun masuk kena tol dah maju dah BSP ..ari tu jejalan ctu niat dihati nk sgt singgah kaco nad tp laki ai malu plak sbb time tu tghari....hiiisshhh

lia berkata...

nyampah tau pasal hantar2 barang ni sbb slalu sowh p amik kat pej pos dri sampai kat umh uhuks

mamalieyna berkata...

Uuiiish giler lambat, mgkn sbb kaw nad tinggal tu kot..apapun tak blh la jd lagu tu pttnya..haih..

Mohamad Lokman berkata...

Tadi ada call GdEx tanya barang saya macam mana cik track dh dua hari x update pon.....balas nya langkawi kena tunggu 2 hari baru barang sampai ==....Outbound From Hub to Langkawi Branch 21/12....hari ni dh 23/12 kata nya jam 12 atau 2pm nanti barang sampai.....berbeza dari pos laju...pos laju xda kena tunggu 2 hari nk masuk langkawi

Mohamad Lokman berkata...

Baik pos laju dari GdEx.....barang kena tunggu dua hari baru nk masuk langkawi ==.....poslaju xda pon kena tunggu cam gitu

Mohamad Lokman berkata...

Tadi ada call GdEx tanya barang saya macam mana cik track dh dua hari x update pon.....balas nya langkawi kena tunggu 2 hari baru barang sampai ==....Outbound From Hub to Langkawi Branch 21/12....hari ni dh 23/12 kata nya jam 12 atau 2pm nanti barang sampai.....berbeza dari pos laju...pos laju xda kena tunggu 2 hari nk masuk langkawi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...