19 Februari 2013

JJCM | Servis Mantap @ D'One Steak, Bangi

Jumaat malam Sabtu aritu (15/2/2013) kitorang pi makan kat luar
Konon-konon nak celebrate la kan (celebrate la sangat, hahaha!)
Bukan celebrate Valentine's Day tau! No-no-no..!
Tapi celebrate sempena dah 13 tahun perkenalan kami, hehe
Maluuuuu aiii! :)

Lokasi yang menjadi pilihan - Restoran D'One Steak, Bangi
Teringin nak makan western kekdahnya, huhu!
Saje je pilih restoran ni sbb baru 1st time nak try


Zakwan cakap, girl duduk dengan girl ;)


Boy dengan boy pulak ;)


Masa mula-mula sampai tu...
Tergamam la kejap, sbb tengok ramaiiiinya orang!
Dalam hati, mesti dapat order lambat ni, huhu!
Memang serius ramai! Boleh dikatakan setiap meja ada orang
Kami pun pilih meja yang belah luar restoran
Sebab kat dalam dah full!


Nampak belakang PapaZN tu?
Tu dalam kedai... Ramai kan?


MamaZN order grilled chicken chop - RM9.50
PapaZN plak order black pepper steak - RM14.50
Utk Zakwan, Zakwan nak fries dengan nugget - RM5 setiap satu
Air pulak kitorang order teh ais & teh o ais limau
Haha, western, western jugak, air tetap nak teh, hihihi...


Ni MamaZN punye


Ni PapaZN punye - kuah banjir :) 
'Comel' jek kan steak nya tu :P


Zakwan ni ngantuk, tapi matanya ditahan, huhu


PapaZN pulak bukan tido tau, tp menikmati, haha!


Dak tecit ni, bagi je dia pegang apa-apa makanan, baru senyap
Kalu tak tu..... hmmmmm :)


Ni waktu operasi


Ni la kedainya tu, kat Seksyen 6, Bangi
Kawasan kedai-kedai baru
Sederet dengan Restoran Upin Ipin


Servis memang boleh dipuji
Paling mantap pernah kitorang dapat
Sebab apa?
Sebab tak sampai 10 minit kitorang tunggu, order dh sampai!
Waaa, terkejut jugak!
Sebab ingatkan salah order, hihi

Tak habis lagi cerita dengan PapaZN, order dh sampai
Selalu tu, lepas satu, satu cerita baru la makanan siap
(means, lambat la menunggu, hehehe)  
Pastu waiter & cashier pun tak lokek senyum
Ok la, not bad

Rasa makanan?
Emmmm, ok la, hihi
Nak cerita pasal servis cepat tu jek
Pasal rasa makanan cuba la try sendrik :)


p/s:
Kalu diberi pilihan chicken chop @ Restoran Juvita, Banting tetap dihati 
Untuk setakat ni la :)


 

22 comments:

Gieyana berkata...

sedapnyer Nad....kalau nek keta cfm blik terus singgah nih...nnt ar Kak G turun KL shopping br bb leh tejah..ekekeke

♥cikmOt♥ berkata...

hehehe, mesti so so jek rasanya ni...hehehe

syawalsimpsons berkata...

sue pon penah makan sini..mmg terbaik service dier

*∽ IZAN ∽* berkata...

walla sedapnyaa...! dah 13 tahun berkenalann ekk.. moga terus berbahagia hingga ke hujung nyawaa okehh!!

Orked berkata...

sedapnyee...terliur nihh

*azni* berkata...

tak penah mkn lg kat sana..huhu..

fazilzura berkata...

ayokk.. awat ciput je tu .. knyg ker?
weols kalau western lebey2 lg kalau chicken chop mmg makan kt Bukit cheras je.. JJCM pun penah smp kedai tu ..

Fiza Rahman berkata...

Tak prenah lagi mkn kat sini. Selalu lalu jer depan kedai. Erk...kat bangi dah ada restoran upin ipin? Baru tau ☺☺

fieda berkata...

13 tahun sudaa ye..ok la tu servis tip top..

Zee Suhaini berkata...

nampak sedap..kalau servis bagus memang puas hati kan..

eB berkata...

im back.... rindu x? he3....
10 min? mmg terbaek la... tp yg plh best posing tuh. mahal :)

MizzTina berkata...

servis mmg bgus+murah la.. tp rsnya tu kt seksyen 8 sbb dkt sgt dgn umah sy..

Chekgu Azrine berkata...

sedapnya...serius..since lepas bersalin belum lagi gi makan western..adoii teringin sangat!!

Falsya berkata...

sedapnye gravy steak tuh....alahai nad, nape la jauh2 sgt2...sobsssss..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Mmg minat makan western ke??

Ya ALya berkata...

Sedapnyer la mkn western ni.....teringin lak tgk....jap nk tanya kekdah tu bhasa apa....ap maknanyer

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

kita pun baru makan western kat BTHO

Imaan09 berkata...

Nad.. try Austin SteakHouse.. depan RedWok..sedap..murah dan cepat..pilihan menu lg bes..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

servis cepat tip top tu y best xpyh nunggu lama2

mama tisya berkata...

pernah masuk jjcm ni tp tk pernah try..jauhh

Amirul Faiz Abd. Razak berkata...

Rasa nak makan kat sini, emm, macam sikit jer stiknya..

RinganTangan.com

Journey Through Decade berkata...

Baru jer try yee mee. Kuah tak sedap. Nak ode nasi goreng kate nyer tak beli lagi bahan. Sos cili dalam botol dah expired kot. Rasa pelik & …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...