21 Februari 2013

JJCM | Coconut Milk Shake, Putrajaya


Weeeeee...!
Selama ni dok bace jek la pasal coconut shake kat Klebang tu kan
Dok la telan air liur, cemane la gamaknya rasa dia...
Nak pegi, tak pegi-pegi lagi ke Melaka nun
Huhu!

Tapi sekarang tidak lagi, yeay!
Sebab MamaZN dah try pun coconut milk shake ni
Yummy uols! Sedap betul! :)
Lemak berkrim...
Dan yang paling penting, dekat jek pun
Takyah pegi jauh-jauh, hihihi

 Tapi yang kat Klebang tu memang kena pi try jugak tu
Mana sama kot kan dengan yang lain-lain
(Please take note ye Papa, jgn ngelat! Dah janji nak bawak kan? Hehe)
 



Sedapnya! Rasa macam nak pi beli lagi jek! Hehe
Kata dekaaattt kan? Haha!
Dekat la sangatttttt =p
Ni MamaZN beli kat Food Court Alamanda tu jek, hihi
Alhamdulillah, naseb baek ada
Kalu tak, kempunan!
Kehkehkeh.. Gaya cam ngidam jek la pulak kan?
Mengade ada la, hehehehehe...

Harganya RM4.90
Biasa la, harga food court yg dlm shopping mall, huhu...
Janji dapat rasa

Sedap punya pasal
Sampaikan terlupa nak bawak balik!
Papa la ni! Tak perasan! 
MamaZN dah sebuk2 tolak troli ber'isi' kan Baby Nayli
PapaZN masih kat meja, tapi bleh pulak dia terlupa!
Rugi RM4.90, sobs, sobs...
Naseb baek takde batu belah batu bertangkup, hihihihii...

MamaZN apalagas!
Dah sampai depan Toy's R Us tu, MamaZN sorang2 pi turun balik
Pi beli sbb tak puas lagi nak merasa coconut milk shake tu, huhu!
Sayang tau..! Penuh lagi kotttt T___T
Tengok kat atas meja tmpt kitorang duduk tadi mmg takde dah la...
Selamat pekerja tu dah kemas, uwaaa!

Tapi time beratur tetibe teringin nak merasa yang ada perisa bandung
Yang ni harganya RM5.20 +___+
Tak sedap langsung!
Sedap lagi yang perisa original tu, huhu!



Pasni kot mengada-ngada lagi nak coconut milk shake
Dekat la sket kan PapaZN nak bawak
Pi jek Alamanda nun, hehehe
Tapi apa salahnya kalu terlajak sampai ke Klebang kan Papa, kan?
Hehe
Boleh kite banding-bandingkan rasenya....
Haha, alasan! Puiii! =p


Info tambahan :
Rupa-rupanya kat Taman Warisan Putrajaya sana nun pun ada coconut shake jugak
Bleh try pasni ;)


16 comments:

*∽ IZAN ∽* berkata...

Dah ada kat Food Court Alamanda..??
WAJIB terjah nihh!!!!!

lia berkata...

nad, kalau klebang x dpt, jgn ralat sbb xsedap (bg lia la) he3

fazilzura berkata...

u beter WAJIB try yg kt klebang ...phtu try nasi lemak dia jgk tau tau

CheNamNam berkata...

jangan kater kat klebang nun kat alamanda tue pon belum tentu cnn dapat merasa..merasa tengok org dok posting jerklahh...sedih..!!

ALoNa CintamaniszLite berkata...

kat klebang jgk kot yg best, hehe...murah pun murah..rm2.50 jer satu.
Bila ler nk gi melaka lagi ni, mm...

fieda berkata...

kak fieda dh merasa dh coconut shake ni..mmg dh jatuh hati la..tak puas sedut...beli kat gerai tepi jln jer rm2..

Sue-Rya Qistina berkata...

ala nad. melaka bukan jauh mane pun kan. sambil2 tu boleh JJCM lagi. hehehe

Asyifa Mustaffa berkata...

nape x try kat taman warisan....? Kat c2 ada 1 gerai mmg jual coconut shake....klau ikut tekak sy....not bad la....siap ada rasa kelapa x hancur lgi....

Nana berkata...

Kita pon baru mgu lepas try coconut milk shake ni nad try2 tros yang original klebang sana hahaha mmg dh lama tingin skali dpt slurppp 15mnt abes hahaha kt klebang rm2.50 jeQ

eima berkata...

sedap ke ... semua suka shake2 ni ..tak sejuk ke wei ..hihi

aku je tak teringin nk cuba air teh o jugak pilihan hati...hahhaha

mamalieyna berkata...

Klebang pun tak jauh, melaka jer.. :-).. bleh jln2 skali..lalala..hhehe..

mamafarah4 berkata...

hahaha..nk gi klebang kene pujuk baik punya dulu la nad..hehehe

Ya ALya berkata...

Klebang mmg sedap...ya dh minum...ya minum sampai 2...geleng kepala je en suami....

syawalsimpsons berkata...

sue suke yg kat taman warisan tu..sedap jugak...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

penah try mmg sedap

mama tisya berkata...

kalo p melaka mmg wajib singgah coconut shake klebang..rugi kalo tk rs..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...