21 Februari 2013

JELAJAH PANGKOR | Santai Di Pantai Teluk Nipah

Ada 2 port pantai yang famous kat Pulau Pangkor ni
1 - Pantai Pasir Bogak, lagi 1 - Pantai Teluk Nipah

Kalu pusing pulau, kita akan tempuh pantai Pasir Bogak ni dulu
Kat sini biasa-biasa je
Tapi ramai yang suggestkan kalu nak tido hotel amik kat area sini
Sebab sini aman sikit
Nak makan pun ada yang cakap kat Pasir Bogak lagi murah

Berbanding dengan Pantai Teluk Nipah, yang sini ala-ala Chenang, Langkawi
Happening dengan aktiviti pantai dan pusat jualan
Harga pun boleh tahan gak la, kan

Kitorang amik peluang nak bersantai kat Pantai Teluk Nipah ni
Memang sepanjang pantai penuh dengan orang
Hari Keluarga ofis la, ada yang dengan kawan-kawan la, famili la

Tapi aritu berpeluang jugak la kami nak melepak merasa angin pantai
Dapat la plak port buaian ni, best btul!
Walaupun sebenarnya port tu dekat dengan sekumpulan famili tengah bersantai
Huhu, bukan lama pun =p
 Pastu sambil-sambil tengok org lain beraktiviti
Naik banana boat, island hopping, main istana pasir, mandi laut
Rasa cambest jek!
Tapi tu la, kitorang ni baju lebihan pun takde bawak hehe
Sebab memang tak plan pun nak mandi manda
Lain la kalu ada booked hotel/chalet kan...
So, tengok kan aje la ;)


Maknya yg lebih, nampak... =p


PapaZN pun nak jugeeek =p


Tengok blkg kitorg tu ada stroller, tu port lepak famili blkg kami tu la, hihi


Best! Memang best! :)
Dah lepak santai-santai jap, kitorang pi deretan kedai2 tu pulak
Tujuan utama apa lagiiii
Cari FM la! Hehhehhe
Okeh, kat sini FM lagi banyak choice
Harga pun ok la berbanding dengan kat pekan 
5 bijik = RM10
Kalu kat pekan, ada yang 3 bijik = RM10, ada yang 4 bijik = RM10
Design yang sama, yang bentuk selipar tu


Nampak besooo plak MamaZN kat gmbr ni, hukhuk! =/


Banyak lagi kedai yang ada
Belah pantai dengan yang seberang pantai
Kedai makan banyak, kedai cenderahati pun banyak
Chalet2 pun banyak gak kat sepanjang pantai tu
Memang sejibun macam kat Pantai Chenang, Langkawi




Percaya atau tak
Kitorang tak merasa pun nak cuit-cuit air laut tu
Kot-kot la kannn, kate dah sampai Pangkor, hehe
Pegi kat gigi pantai pun idak!
Adeyh!

Takpe, memang bleh dijadikan alasan utk datang lagi, hehe



16 comments:

Gieyana berkata...

kak G x pernah smpai lg..x tingin lak nk g sini..myb psl dh dok tpt yg da air laut la kot..kalau teringin pon nk g lgkwi shopping pinggan..ekwkeke

syawalsimpsons berkata...

mmm..windu ngan buaian ni

Falsya berkata...

selalu gi epangkor dulu tp xpenah tau pun wujud segala2 nie...lagi sedih...hahaha

mamafarah4 berkata...

wah! bestnya nad..jeles2..

lieyalatif berkata...

mmg wajib beli fm skrang ni kalo pi brcuti kan nad...tu lagi best sebab ramai mengumpul fm skerang kan....

suke tgk pic atas buai tu...nampak noo masing2 enjoy...lieya kan nad, baru sekali jek jejak kaki ke pangkor...pegi island hoping die mmg terbaik....rentung gak le kulit akibat sunburn....

Sue-Rya Qistina berkata...

murahnya FM kat situ!
kami 4 beranak mmg pantang tgk air laut.
confirm akan terjun punya. hehehe

Chekgu Azrine berkata...

Asyik jejalan je...jeles!!

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

dapat lepak tepi gigi air pun takpe la hehehe

eima berkata...

tQ tips ni .. aku tak epanh sampai lagi

Ya ALya berkata...

Nk g...nk g...nk g...nk g....nk g gak pangkor

Ismaliana Sulaiman berkata...

wahh..suka lah tgk pic kat buaian tu, ala2 bawang merah nyanyi lagi 'nak kawin dgn anak raja' heheheeee....



p/s: nad tahun lps tema akak kaler oren :) ceria!!

Nana berkata...

tngin nak g pangkor la...xpenah sampai

ALoNa CintamaniszLite berkata...

jom gi sama2, hehe..

lia berkata...

dulu p kan.. x pernah bajet nk beli fm.. tetiba rasa kurang bijak d c2 hu3

Masya berkata...

meriahnya dah ada kedai² macam ni... dulu kami pg kat pasir bogaklah.. hihihihi.. belajar lgkan.. mmg bajet tido pun kat chalet mcm dorm tau hahaha.. gelihati kalau ingatkan balik

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

terasa nk p lagi la hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...