21 Februari 2013

JELAJAH PANGKOR | Merasa Angin Laut Atas Feri! :)

Dah jenuh berpusing pulau tu, kul 2.30 sampai jeti semula
Dah tau nak pi mana dah
Last-last PapaZN cakap, kita ulangkan je la kereta
Walaupun awal 30minit, huhu
Sebelum pulangkan tu, budak-budak ni ditukarkan baju dulu
Berlengas! Berpeluh-peluh!

Dah lepas pulangkan, kitorang tuju ke jeti, solat dulu
Dah siap sume baru beratur nak balik
Alahai, ramai jugak yang nak balik ptg2 camni
Takpela, beratur je...


Nak ksi nampak wording 'Jeti Pangkor' tu jek sbnrnya =p



Kalu time pegi dah duduk dlm feri yang ber 'aircond'
Kali ni kitorang pilih nak merasa angin laut plak
Duduk kat atas dek belah luar tu
Bestnye!
Luas pemandangan :)
 




Kesian Baby Nayli, nampak sangat penatnya tu
Kene angin laut tu lagi la mengantuk dibuatnya




Mama, Mama... =p


Masa ni terik lagi ni...
Nak masuk dalam feri tu, seat kitorang dah diambil org, huhu
Berdiri jek la sampai ke Jeti Lumut




Alhamdulillah dah sampai :)


Tamat la sudah Cuti-Cuti Malaysia yang makan masa 1 hari jek, hihihi
Jadik la...
Kasi Zakwan & Baby Nayli seronok jek pun ;)


Lepas ni kalu rase nak tenang-tenangkan fikiran, bleh dtg lagi
Kali ni book chalet siap-siap, hehe

Harga tiket feri, BOLEH KLIK SINI

Info : 
Sebenarnya kan...
Kalau kawan-kawan nak merasa pi Pulau Pangkor dari Jeti Marina pun boleh jugak
Harga tiket sama jek
Tapi perjalanan lagi cepat la plus tak ramai orang 
Tak yah bersesak-sesak macam kalu naik dari Lumut

Yang kitorang ni pun dah tau dah sbnrnya pasal info ni
Tapi tu la...
Tak teringat!
Dah bayar tiket, dah beratur panjanggggg, baru la teringat, hehe


14 comments:

Nana berkata...

xmabuk ke nad
kita naik feri mest pening

ALoNa CintamaniszLite berkata...

jeti baru tu ye...
ramai yg suka jeti lama ni bkn pe..situ kan byk kedai souvenier, kedai makan...meriah.

eima berkata...

fuh jeti marina tu kat mana plak .. fuh nk kena pergi jugak ni teringin

Sue-Rya Qistina berkata...

ramai jugak org kan.
masa pergi langkawi dulu naik feri, mabuk jugaklah dok dlm feri. hehehe

lia berkata...

byk ni lia kena khatamkan n3 nad yg p pangkor ni... lia curi masa g nnt baca tau ;)

e!ya berkata...

beshnyer kita dah lama xpegi..last pegi time bujang2 tuee..

syawalsimpsons berkata...

pasni boleh ajak akob la g nnt

eB berkata...

sgt2 best... tapi eB x leh pegi la kot... eB n aed mabok laut. ha3

mamafarah4 berkata...

hehehe..best kan kene angin laut.. sampai terlentok2 baby nayli

CheNamNam berkata...

terasa kepanasannyer dan keramaian orang2 nyer..hiks

mamalieyna berkata...

Best tu..kejap pun takpe..janji namanya bercuti..best..anak2 pun hppy :-)

Ya ALya berkata...

Entah2 jeti marina tu pun ramai orang....sb ri tu ya saje2 lalu dpn marina tu...byk tul org parking keta....

Masya berkata...

tq atas info blh naik feri kat jeti marina tu.. maknanya sekarang bnyk pilihanlah jugak yer...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

lama dh xpegi dulu p masa husband ok navy lumut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...