20 Februari 2013

JELAJAH PANGKOR | Jom, Mulakan Perjalanan! :)


Sebelum terlupa, nak update dulu aktiviti time cuti CNY aritu, huhu!
^______^


Balik kampung time CNY aritu
Sbnrnya sbb ada hal yang perlu PapaZN & AtokZN selesaikan
Bila PapaZN & AtokZN pi bekerja, kami dok le kat umah
Ahad PapaZN off, hihi
So, ari Ahad tu baru kami berpeluang nak pi meronda-ronda
Hajat di hati nak bermalam di Taiping!
Rindu Taipingggg!!!
Tapi sbb last minute baru nak booked hotel harga jgn cakap la kan
Memang harga utk super duper peak season la jawabnya, huhu!

Jadiknya, PapaZN ajak pi meronda Pulau Pangkor
Kebetulan kali terakhir MamaZN pi sana masa lepas SPM - tahun 2000
Dah 13 tahun la maknanya tu, giler lama!
Mesti dah banyak perubahan

Malam sebelum tu tido kat kampung PapaZN
Kira dekat la sket perjalanannya

Kul 8.45pagi bertolak, kul 10pagi dah sampai Lumut
Dalam perjalanan Zakwan asik la bertanya - nak pi mana ni? nak pi mana ni?
Hehehe... Surprise! :)

Kami tak parking kat tempat berbayar
Kami parking kereta kat depan deretan kedai jek
Pastu berjalan kaki ke Terminal Feri

Sampai tempat beli tiket ni kul 10.15 pagi
Feri seterusnya adalah jam 10.30 pagi
Agak lega di situ tak payah tunggu lama (kononnya!)

Harga tiket utk dewasa : RM10 utk 2 hala
Harga tiket utk kanak-kanak : RM5 utk 2 hala
Baby Nayli free

* sila simpan tiket anda bebaik ye, sbb nak guna semula utk balik nanti! :) *


Sblm beli tiket, meh bergambo dulu ;)


Sangkaan sangat la meleset!
Ingatkan dapat naik feri jam 10.30 pagi tu
Rupa-rupanya kena beraturrrrrr panjangggggg!
Almaklum la, cuti CNY, ramai orang bawak keluarga berjalan-jalan
Tapi keadaan agak terkawal
Walaupun ada yang potong Q bagai
Tapi masih boleh dimaafkan - sbb takmo rosakkan mood, huhu!

Tapi mmg takde manners la orang-orang yang camni
Orang lain pun nak pi bercuti gak kan?
Pandai tau, makpak suruh anak-anak yg potong Q
Konon2 pastu bleh buat-buat panggil anak kat depan
Pastu bleh terus potong Q
Hai la mak pak, ajar la anak yg elok2 sket...
Huhu!


Sedang beratur


Ramai tak ramai?
Baby Nayli pun dah meragam dah sbb rimas dan sesak tu huhu!
Kitorang beratur ada la dalam setengah jam
Feri bersilih ganti ada la dalam 5-6buah
Baru sampai turn kitorang
Kul 11pagi baru dapat naik feri
Alhamdulillah keadaan terkawal :)




Kitorang naik yang ni :)


Alololo, 2 beradik ni :)


Time ni feri belum gerak lagi - tggu feri penuh dulu


Us! :)


Elok feri bergerak, Baby Nayli pun berlayar sama :)
Time tido dia la katakan
Sepanjang pelayaran tu, mmg Baby Nayli tido jek la


Alhamdulillah, feri selesa
Siap aircond lagi - sejukkksss banget! Haha! :)

Okeh, nnt sambung lagi k! :)


18 comments:

syawalsimpsons berkata...

lama benar tak G pangkor tu...sue pon sama..lama gak la..last 2008

mama ila berkata...

aiyoooo..p.kapas ngan redang dah sampai..tapiii p.pangkor belummmm.... hehehehe....nak pergi jugak..nk pergi jugakk =)

lieyalatif berkata...

perghhhh..tgk dari Q tu, mmg mengucap jugak la nad...lagi2 kalo bawak anak kecikkan....sian plak kat si nayli..seb baik laa nayli mood cepat okey....

suke tgk pic nad, zakwan ngan nayli bepelukan tu...comel gile...lagi2 si nayli pipi tembam heheheehh

Sue-Rya Qistina berkata...

bestnya!! x pernah lg sampai ke pangkor. klau mcm husb saya ni, kejenya x tentu masa, weekend la yg selalu ada show pun. huhuhu

syiok nayli tido dlm feri. sedap la tu kena aircond :)

MizzTina berkata...

dh laaaaaaaama x g pangkor..

mummy_ayu berkata...

pernah gie sekali jer dulu..tu pun sbb kursus..masa pregnantkan Ian

Ya ALya berkata...

Adoi panjangnyer....,,klu cuti umum gitula kekdahyer yer

aizu's life berkata...

bestnye jln2.. kite baru jer ckp kat encik sOmi, nk g sane.. tup2 bdk kck 2 org ni yg sampai dlu.. huhu...

Masya berkata...

lama x pg... kali terakhir 2003 kot.. tgh ingat blk ni hahahahah....

fazilzura berkata...

xpenah g pangkor..cayo dok ?

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

best pangkor ..pernah pi seklai masa tunang dulu .. bulan 5 ni family trip pulau kapas plak ..

noorzie berkata...

ari tu sy nek kt Marina Island Jetty Lumut, hrga tiket sma je tp perjalanan kjp je la, x smpai pn 15 min...rsa mcm ok ckit la, x rmai owg n xyah bratur pnjg...msa blk pn ok trus je nek feri xyah tggu2 mcm kt lane jeti lumut..:)

ALoNa CintamaniszLite berkata...

sbb sejuk tu ler naylie syok belayar tu...hehe..

ieyda berkata...

kalau bawak baby kecik nie susahkan kene tggu turn....kalau mood cam nayli xpelah, -

mamalieyna berkata...

Syoknye naik feri... anak2 mesti excited :-)

Alycia berkata...

amboi, jln2 lg tu.. jelesss ni ;)

fieda berkata...

pangkor mmg tmpat paling indah..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

rindu pulak kat pulau pangkor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...