22 Februari 2013

Jalan-Jalan @ GERBANG MALAM TELUK INTAN

Lepas balik dari Jelajah Pulau Pangkor tu
Turn tido kat umah MamaZN pulak
Malam tu, boring takde menda nak buat
Ajak la PapaZN pi jalan-jalan 'gerbang malam'
Gerbang malam ni ala-ala uptown/downtown tu la...
Happening giler kottt time kitorang pegi tu
Dengan ada ekspo ape kebenda ntah kat dataran menara condong tu
Eskpo sempena CNY la kot
Ramai betul orang walaupun time tu dah pukul 10 lebih

Zakwan tak ikut... Dia bz main ngan sepupu
Kami pegi bertiga jek :)




Baby Nayli tu, baju tu saiz 2T tp dah sendat ya amat! =p


Takde nak cari apa-apa pun sebenarnya
Nak berjalan jek, hihi
Ingatkan ada la CheNamNam bukak booth kat gerbang malam tu
Takde la pulak ye...
CNN dah bukak kedai kot ek? Dah takde bukak booth dah?
^____^


PapaZN cari pouch



Dah lepas ronda-ronda gerbang malam tu
Saje la nak menyibuk kat ekspo area dataran menara condong
Saje nak tengok apa yang ada, hehe





Cik Ted ni besauuu betul! Kalah Ain Hawani punya, haha! =p


Apa yang paling buat MamaZN rasa berbaloi sungguh berjalan malam tu
Sebab dapat beli  FM TELUK INTAN!
Ya Allah, rasa seronok dia lain macam! Haha!
Ye la...
Sebuk nak FM negara-negara luar, FM kampung sendrik nan ado
Hehe


Beli 3 ketul dulu = RM10


Nanti balik kampung lagi, nak pi beli lagi, hehe
Nak beli tshirt 1 Love Teluk Intan jugak la, haha!
 
 
 Sebelum pi gerbang malam ni, singgah Watsons jap nak beli barang
Time nak bayar tu, bleh pulak la ada ca ya nun alif ni masuk situ 
Dah la seksi, siap bawak anjing plak tu!
Dukung anjing 1 hal, 
Dah tu pulak
Kang pegang barang-barang kat dalam kedai tu kang 1 hal la pulak kan...
Hmmmm
 
 
 

17 comments:

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Gerbang malam TI yg Nad gi ni kat area menara tu ke??

Ari tu akak nampak tapak gerbang malam kat belah sinun....ntah ler, akak pun tak nah sampai lagi, hehe

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

fm x lepas tu kikiki..
best jalan2 ni ..lain kali balik perak harus pusing satu perak ni kikiki

trah zain berkata...

waa, cam best plak kat situ, malam nampak lawa la plak,,haahaa..
cik ted tu besor la,, (^___^)

mamalieyna berkata...

Dpt gak fm eh, dok asyik kumpul2 fm luar, fm tmpt sndiri non ado eh.. :-).. smlah k.eina, blk kg baru ni bru dpt fm daerah sndiri :-)

eB berkata...

aerish dolo g2 gaks, baju sendat tapi biler 2 thn leh pakai plk lg sbb dier mengurus... hik3

Mila@Rimbun berkata...

tak pernah lagi ke teluk intan.. one day nak pergilah jugak

♥cikmOt♥ berkata...

wah ada fm jugak ek...kena p la nampaknya...hehehe

syawalsimpsons berkata...

sue x penah sampai kat menara condong ni lg

ieyda berkata...

bestnya nad ada FM kg sendiri...nnti ieyda nak create sendirilah FM kg ieyda..hihihiii

lia berkata...

lia x pernah p menara condong... teringin nak jalan2 perak, bkn takat lalu kat highway biler balik kg... tp x kesempatan g hu3

Zura@Iwan berkata...

tk pernah smpi lg..hehe...

wahh dpt gk FM teluk intan ye..hehe

amiey lee berkata...

nad dulu kita dh penah smpai teluk intan tau..masa tu adik belajar kt bagan datoh...wahh sekrg makin meriahhh... wahhh leh la nnti belilan fm :)

CheNamNam berkata...

Nad jalan-jalan GM hari aper? cnn hari sabtu malam ader buka booth kat GM tue dan kebiasaannya memang cnn buka malam sabtu sajerk..hari lain memang tak buka pon..

hari ahad cnn dah balik kg dah time CNY tue..lenkali balik kg kalau datang pasar malam hari sabtu tue teruslah datang booth cnn yer..booth cnn kat area gerbang malam sebelah pejabat pos..nanti bulehlah kite laga-laga pipi...

buka kedai?..hiks InsyaaAllah soon..now belum cukup modal dan belum cukup berani lg nak berhenti kerja..masih 50-50....:P


Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Skrg ni kat mane2 pun dh ada downtown/uptown kan...

Mcm tu lah klau mmg dh pengumpul tegar fm mesti akan usha fm n beli..heheh

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

besawnyerrrr cik ted tu

MRS. K berkata...

teringin nak tgk live menara condong tu

mama tisya berkata...

wah fm aje ye..nk 1..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...