14 Februari 2013

HOMEWORK Zakwan | MakPak Yang Kalut Aihhh!

1 peel Zakwan ni, die takkan cerita apa-apa pasal aktiviti dia kat skolah
Jenuh la bertanya, dia takkan cerita punya
Tapi bila kita takde tanya, dia sebuk plak nak bercerita!
Jadiknya, tggu jek la dari mulut dia kot-kot aritu ada cerita apa-apa
Kalu tak, hmmm jangan harap la!
Tapi MamaZN ni, tiap-tiap hari akan bertanya jugak
Biar la Zakwan bosan pun, hihihihi... =P

Ada 1 hari tu
Zakwan lupa la kot...
Balik sekolah sampai ke malam dia takde bagitau apa-apa
Rileks jek dia melayan kartun
Yang MamaZN ni pulak, malam tu pulak la baru tergerak nak bukak beg Zakwan
Petang tu takde pulak teringat, huhu!

Baru la tau, rupa-rupanya Zakwan ada homework!
Adoi la anak bertuah ni! Senyap jek dia!
PapaZN pulak takde, gi jumpa penyewa baru
Jenuh la ber'calling-calling' ngan PapaZN, bagitau mende ni


Homework Zakwan


Teacher ada kasik 1 kertas pada Zakwan
Siap dah tulis note kat situ tu - My Family Frame
Pastu teacher suruh decorate family photo frame tu, esoknya bawak pi school
MamaZN tanya la kat Zakwan
Teacher Wawa suruh lukis gambar Mama, Papa, Zakwan ngan Baby ke?
Zakwan cakap takkkkkk

Zakwan cakap lagi, Teacher Wawa nak gambar
Errkkk! Mana ada dah zaman-zaman la ni simpan gambar lagi?!!
Time tu dah kul 8 malam
MamaZN MMS la gambar famili pada PapaZN 
Suruh cuci kat kedai gambar




Tunggu PapaZN balik sampai Zakwan dah tertido dah
Nak buat homework pun tak sempat
Pagi-pagi sebelum pi school baru la kalut nak buat, haha!
Sabo je la ;)
Haiiii, macam-macam! ;)
 Tapi takpe, pengalaman...

20 comments:

ieyda berkata...

ieyda pun hari2 bertanya kat Irfan, apa yg dibuat kat sekolah, dia lak asyik jawab macam ni...tulis ABC, nyanyi ADAM.puas duk pk lagu ADAM tu, sekali, masa nak ambik dia kat skol, dgr budak2 nyanyi lagu nama2 nabi...yg dia ingt ADAM je, sebab nama dia ADAM IRFAN..hihihiii

Sue-Rya Qistina berkata...

biasalah tu budak2 baya zakwan mmg tak boleh nak ingat semuanya dlm satu masa yg sama. c kakak pun pernah jadi camtu gak. huhuhu. kelam kabut la kita dibuatnye

syawalsimpsons berkata...

pengalaman tu

Masya berkata...

homework pertama anak saya amir jgn xtau sampai menangis² dia kene siapkan.. sebab banyak sangat katanya sampai 5 muka surat.. iyerlah.. budak baru nak belajarkan... 5 helai untuk cuti sabtu ahad pada dia banyak sgt...

lia berkata...

ha3 sanggup tu p cuci gmbr... mujur ada kedai bukak g kan...

intanfirdaus247 berkata...

biasa mcm n kan duk tgk kawan2 sy, depa yg kalut kalau tgk homework anak2 ...

MRS. K berkata...

klu tanya hadif haini blaja ape? tiap² hari pon die cakap kaler.. adeh...

mummy_ayu berkata...

sama la..kadang2 tanya...dia ckp takde, bila chek...ada..emm..nasib Ian dah ok dah..

Ya ALya berkata...

Klu sara lak yg rajin tanyer atuknyer....

Sara blaja ap kt sek...sara mst jawab b.cina,agama,b.melayu la tok....ya mmg xtanyer la...sb dpn mata je..klu thn 1 t mmg ya tanyer la...sb dh xdpt tgk sara blaja...

fazilzura berkata...

sibbaik la ado kan ..

kalau x gigih le papagi nk get ready tuk snap2 heheheh

ch@ berkata...

kalau kita pun, mahu haru jugak tu.
gambar family pun takde ni, kena tunggu raya. hahaa.

Sidratul Muntaha berkata...

ahah
mmg mak bpk sellau la yg paling kalut
budak2 ni rilek je..

zarena heeney berkata...

klu blk dr sekolah, umairah mmg sibuk bercerita
mcm2 nak bercerita..smp tak terlayan dibuatnya

tapi umar senyap jea..tanya pun diam jea..kakaknya akan bercerita apa adiknya buat di sekolah...

lainkan perangai perempuan dan lelaki..nampak bezanya

Lelaki Ini berkata...

hahaha..
biasalah bdak2!

Noor Taqwa berkata...

itulah anak lelaki..
Tp naufal tahun ni nasib baik kt CIC x de keje sek bwk balik ke rumah..
semo kena settlekn kt sek.. tp x taulh akan dtg..
Klau suh main game x lupe kan?? hihi..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

zara tak pernah lagi ada homework..raya cina ni cuti seminggu..pon cek beh tk nmpak apa2 homework cikgu bagi..mamanye plak risau tgk anak rileks sgt kat umah..kekekeke

mamalieyna berkata...

Heheh..lepas ni si mama ada tugas baru la, cek ada tak homework abg zack stp hri :-)

Kalau k.eina pun sure kalut :-)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

peel zakwan sama betul mcm zaquan, kalau bab sekolah dia x suka bercerita melainkan kalau dia sendiri rasa nak cerita, tp sbg ibubapa mmg kita akan setiasa jgk tanya dkt anak apa yg dia belajar kat sekolah kan..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

hehe...tu laa kan..skang ni gambar dh tak print utk taruk simpan dlm album. kita lebih percaya pada hard disk pada pendrive...

Sebenarnya, gambar print dan simpan dlm album adalah lebih 'manissss'...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

dok tgk dpan mata nad homework anak sedara kakak wani yg tolong buatkan hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...