27 Februari 2013

HAJAT TAK KESAMPAIAN ='[

Hari Sabtu, lepas pi kenduri kahwin adik Mira
Lepas Asar camtu, plan nya kami nak pi Taman Tasek Cyberjaya
Sebab banyak lebihan roti yg dah expired
Nak pi sedekah pada ikan-ikan kat tasek sana nun
Zakwan pun seronok la kan
Sebab dah lama tak pi terjah taman tasek sana tu
Dia ingat playground jek sbnrnye pun



Banyak lebihan roti tu, bukan apa
Time CNY kan balik kampung
Langsung lupa trus stok roti yang ada kat umah
Kalu ingat, bleh gak buat bekalan dalam kereta
Tengok-tengok dah selamat dah tarikh luputnya tu, huhu




Elok plak lepas tol Bandar Saujana Putra
Tengok awan belah Cyberjaya sana nun dah gelap!
Memang takde harapan la kalu pegi pun
Hujan lebat!

Zakwan dah start merengek-rengek dah
Suruh apaknya pegi jugak
Pastu siap suruh pakai payung jek time bagi ikan makan
Pandai jek kasi idea
Hujan petang tu stok kalu pakai payung pun, sure lenjun punye, huhu!

Pengabesnya, ronda-ronda jek la dalam kereta
Memikirkan ke mana hala tuju utk petang tu
Yang paling syiokkk Baby Nayli la
Sebab sedap jek tido dalam aircond
Hujan-hujan plak tu! ;)
















17 comments:

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

alahai cian zakwan, itulah skrg petang hujan je kan, k.eija ptg2 hujung minggu bawa anak2 g playground depan umah je, itupun bila hujan..Zaquan frust je x dpt nak main..

Ibu Lala berkata...

dulu ms kat kpg pernah la pg tamn tasik bg ikn mkn mkn. tapi sejak dok kl ni mn nk cari tasik yg boleh bg makanan kat ikan ikan tu...klw ada mesti anak2 suka..

ieyda berkata...

time hujan tu lah ieyda gi mandi kolam presint 5 putrjaya...sempatlah mandi setengah jam budak2 nie...miggu nie nak bawak dorg mandi kolam lagi...hihihihiih

amiey lee berkata...

wahhh syokkk gak ek bawa anak2 g bg ikan mkn hmmm... jarang bawak anak g beriadah kt taman..huhu..apala emy ni kan

♥cikmOt♥ berkata...

lor, awat tak p the mines...situ banyak ikan perlukan makanan...hahaha

syawalsimpsons berkata...

alahai tak kesampaian la

Ya ALya berkata...

ala,siannyer abg zakwan tu....takpe lain kali boleh g lagi yer....

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

budak cam tu la kalau x layan abis meraung nak jugak di layan ..

eB berkata...

nayli suker aircon yer? kalo aerica menjerit dh... :(

biler kiter nk jmpa nih nad? :)

ALoNa CintamaniszLite berkata...

tak jadi ler bg ikan makan??

Chekgu Azrine berkata...

skg ptg je hujan..huhu..akk kt sek..ngaja pj..sllu bdk2 kuciwa..hehe

zarena heeney berkata...

buat puding la roti tu

Zura@Iwan berkata...

alahai...tk dpt nk kasi ikan mkn roti ..huhu

nini berkata...

alahai...kesiannya...

ch@ berkata...

Kalau kita slalu gi the mines. Ikan kt sana perut besar bdn pun besar.

eima berkata...

aku pun tak penah pegi ... jgn kate taman besar taman cinonet kat rumah tu pun dah lama tak jejak

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

la sian zakwan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...