08 Februari 2013

Demi Mu Baby Khadeeja...

Sume org bertungkus lumus membantu, hehehehe
Demi mu Baby Khadeeja ;)

Alkisahnya, Baby Khadeeja dah nak dihantar ke rumah pengasuh
Sobs, sobs, sobs
Maknya la yang sedey, sbb dah kene naik keje dah, hihihi

Biasa la anak pertama kan
Banyak la yang perlu dipelajari
Banyak la yg kene tanya sana sini
Kami ni sedia membantu jek apa yang patut ;)

Pengasuh mintak buai utk Baby Khadeeja 
Walaupun berat hati Aunty Wawa & Uncle Najjib
Terpaksa la jugak ikut cakap pengasuh
Kalu tak cemane? Dah dia yang nak asuh anak kita kan?
Kene la cari buai

MamaZN cakap, takyah la beli
Guna jek Baby Nayli punya buai
Tu pun turun temurun jugak tu
Dari zaman anak kakak PapaZN
At least takde la membazir...
 

PapaZN membuat demonstrasi, siap guna tangga jadik prop, hehe
Tengok Baby Nayli... sebuk, haha!


Panjang lebar penerangan PapaZN


Anak-anak kan...
Mak pak sure nak kan yang terbaik
Moga Baby Khadeeja serasi dengan pengasuh nanti
^_^




13 comments:

Sue-Rya Qistina berkata...

jgn risaulah, baby khadeeja mesti ok punya lama2 nnt. btw, sape baby khadeeja tu ye?

MRS. K berkata...

hadif dulu pantang kat kampung mmg opah letak lam buai..
tapi bila dok ngan pengasuh even kita dah sediakan buai dia takmoh dok lam buai pulak.. baguih betui klu tak mmg payah nak bejalan. nak tido mesti nak buai

Chekgu Azrine berkata...

in shaa Allah..semoga senang dan serasi..

eima berkata...

nayli dah tak dok buai dah ke ... fahim dulu buai karen gitu la... pastu die rosakkan pi tarik tali yg ngenjut sampai rosak ...sabo je la ...

tu la kdg tu pengasuh ni songeh kan.... antar taska aku rasa lebih selamat sbb ramai mata memerhati

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

dia sebenarnya tidur buai tak?
faez tak tidur buai..alhamdulilah dapat pengasuh pun tak kisah buai boleh tak buai pun boleh...
tapi takpelah kita nak hantar rumah orang kenalah ikut apa dia nak..harap2 baby k serasilah duduk dgn pengasuhnya...

@e_da berkata...

persediaan nak naik keje tinggal anak mmg sedih... macam2 nak prepare kalau boleh nak yg terbaikkan.. sbg ibu kt banyak an doa smoga anak2 kita dlm keadaan selamat.. insyaallah baby khadeeja dilindungi allah sentiasa

Sidratul Muntaha berkata...

xbahaya ke guna buai?!
ni pendapat ayu jelah since aqil dulu kena fit pun sbb asalnya berbuai
last2 dekat dak ara tak buai lansung
tkut dia tak boleh pantang
kemana2 nak berbuai
but perhaps babysitter tu tak guna lama sangat buai tu

fazilzura berkata...

emm amni siap ado buaai letrik tau .. pengasuh dia mintak ..
xpe , weols belikan je.. phtu jgn nak bising2 letrik tinggi ..

padanler muke kannn ..

kalau ikut amni x de la nak buai sgt tp pengasuh ajor .. bior pi dia..

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

hahah anak2 kita tiga 2 berbuai siap mak ni request kat taska suh masuk buai kalau meragam ..tp x lama pun diaorg berbuai umur 10bulan xnak dah masuk buai tu ..tu buai letrik tahan 5thn tu turun temurun kekekke

mamalieyna berkata...

Gitulah adat, ibu bekerja..in sha Allah.. baik2 aje :-)

ch@ berkata...

demo ni kenapa? blajar psg buai ke? laaa... hihiks, ok tu bb hadeeja nnt. bb girl cpt matang.

anak kita smua main redah ja tidur. auni je pnh naik buai, itu pun ms dlm pantang, lelepas tu pengasuh ajar tidur bawah je.

kayyana berkata...

mmg skrg ni pengasuh akan minta buai.. lama sikit baby tdo kan.. senang sikit pengasuh nak jaga.. mudah mudahan bb khadeejah serasi dengan pengasuh.. InsyaAllah.. takde pape

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

kalau baby tido buai lama sikit kot sbb tu pengasuh tu minta buai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...