22 Februari 2013

Baru Iklan 1 Hari, Dah Ada Penyewa :)

Ingat tak sebelum ni MamaZN ada up entry pasal rumah utk disewa?

2 minggu lepas MamaZN ada masukkan iklan ni kat mudah.my
Tak sampai 24 jam diiklankan, bertalu-talu phone call bertanya kan umah tu
PapaZN la yang kena jawab, hehe
Ada la dalam sehari tu dekat 5-6 orang jugak

Keesokannya tu PapaZN jumpa la sorang ni, dia nak tengok2 rumah
Masa tengok tu trus dia cakap OK - jadik nak sewa
Deposit pun dia dah bank in kan
Alhamdulillah, senang dapat penyewa

Tup-tup kelmarin orang ni kata tak jadik nak sewa
Hukhukhuk...!
Sedih kami dengar...
Minggu lepas bertungkus lumus PapaZN cat balik umah tu
Weekend lepas, kitorang banyak kat umah jek
Pastu lepas keje pun PapaZN ke sana jugak bersihkan apa yang patut
Bila dengar perkhabaran camni kecewa gak la kan
Tapi tu la kan, banyakkan bersabar je la
Ada hikmahnya kot di sebalik kejadian ni
Mana tau Allah nak kasi penyewa yg lagi elok dari yang ini

PapaZN suruh iklan kan balik semula
Kelmarin orang tu kata tak jadi sewa
Kelmarin tu jugak MamaZN iklan kan balik 
Sama macam sebelum ni
Elok je iklan tu tersiar, 4-5 orang called
Semalam pun ada sorang kata nak tengok umah dan terus kata jadik
Alhamdulillah, syukur sangat
Harap-harap takde masalah dah la lepas ni
In shaa Allah


Patut ke dipulangkan 100% deposit pada org yg tak jadi tu?



p/s:
Bila 1 hal ni tak settle, memang rase tak tenang jiwa, huhu!

13 comments:

fieda berkata...

laaa..nape la tak jadi..agaknya jumpe umah lain kot..biasanya org tak pulang deposit..kira hangus la..sbb rugi la patutnyer dh boleh dapat penyewa..

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

tak boleh pulang 100% sebab kita dah kluarkan modal untuk baiki umah tue...paling banyak boleh bagi 70% je kat dia..klau tak 50%

♥cikmOt♥ berkata...

patut kut...sebab lum sign apa apa lagi surat kan...lainlah kalu dah sign tapi tak jadi...

itu pendapat akak jek

*∽ IZAN ∽* berkata...

Alhamdulillah Nad.. murah rezeki tu.. patah tumbuh cepat je berganti huhuhu

mmg ada hikmah di sebalik semua yg berlakuuu ;)

wah lepas ni masyukkkkk laaa bulan2 hehehehe

mamafarah4 berkata...

sepatutnya deposit tak yah pulangkan.. Tapi kalo nad baik hati bg ler separuh ker suku ker..sbb kata kat dia duit tu dah wat tuk cat umah sbb dia nak duduk..hehehe..susah gak ek..tak pulang kan belakang byk plak citernya..Entahla nad..tak ada pengalaman cam gini.. Tapi kalo akak sbg penyewa yang tak jadi sewa tu akak try minta balik depositnya.. Tapi kalo tuan umah tak bagi nak wat camner kan..Actually deposit tu beerti kita nk booking dulu supaya tak de org lain yg amik..

eima berkata...

bab deposit tu tak leh nk jwb ... aku rasa 100% kot ... tp ikut la ..kena kira gak kos kerugian korg sbb die tarik diri ...


tu rumah baru kan nape kena cat balik ??

fazilzura berkata...

kasi je separuh , jgn kasi full ..

Nida Mohd berkata...

patutnya burn je..kalo nad baik hati pulangkan..xpun bagi separuh..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

ikutkan deposit takyah dipulangkan. Tp apa2 pun ikut kita jgk ler. Tp ikut syarat2...mmg mcm tu.

ieyda berkata...

selalunya burn, tp kalau nad bermurah hati, kasi separuh je...sebab kita dah wat prepare utk penyewa kan, pastu ambik masa lg nak kemas2....kalau ieyda xbermurah hati, terus burn je...

lia berkata...

sepatutnya x perlu pulangkan deposit cuma lia rasa, korg lebih tahu apa yg terbaik k

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Ikut la perjanjian, kalau dlm iklan tu nad ada inform yg deposit akan burn kalau x jd sewa..kira burn la kan...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

patah tumbuh hilang berganti kan nad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...