08 Februari 2013

Aktiviti WAJIB Di Kala BOSAN Dengan JAMMED!

Bila tersekat dalam kesesakan lalulintas kan
Takyah la nak menyumpah seranah
Kluar perkataan yang tak elok-tak elok tu
1, dah memang dah dosa, 
Lagi 1, buang masa jek! Jalan tetap jammed pun kan? Haha!

Dok dalam kereta takde wat mende tu
Dari dok melangut tengok kereta sekeliling yang tak bergerak2
Baik la spend quality time dgn famili, hihi
Tapi dinasihatkan takyah la diskus mende yang menyakitkan kepala
Dah la tension dengan jammed
Kang tension pulak dgn discussion!
Sembang la, chichat-chitchat la menda yang best2
Plan nak pi holiday ka, plan nak buat apa time weekend ka
Sembang kenangan dolu2 ka...
Syiokkkk wooo, hahahah!
Ok, itu ayat penyedap hati guwee yg sedang kepanasan sbb kereta tak gerak2
Hahahaahaha!

Tapi boleh je kalu nak dipraktikkan ;)

Kami?
Kami masa ni la nak sembang2 ngan Zakwan
Tanya pasal sekolah ke hape ke
Kalu kat umah jangan harap
Ngadap kartun jek
Masa ni la Zakwan tunjuk skill yang dia dah pandai baca Alfatihah!
Alhamdulillah
Pastu Zakwan pun sedang berusaha nak ilangkan pelat huruf L & R nya tu
Alhamdulillah!
See, banyak menda bleh buat time tengah sesak di jalan raya tu :)
Banyak jugak perkara gembira yang kami dapat
Baru la happy! :)


Lain?
Kalu kenal famili MamaZN
Apa jek lagi yang kitorang suka buat? Bergambar la!
Hehehhehe


Budak tecit yang dah mula meniru gaya ;)


Nampak ketara muka Zakwan yang sudah sleepy, hehe
Tapi tetap tahan mata!


Suka gilakkk dengan gambar ni! Baby Nayli gediks! Haha!


Ingat tau!
Takyah marah2 dalam jammed
Buang karan jek!
Muka pun jadik ketat!
Aura negatif jek banyak bertebaran
Hehehe

 Peringatan utk diri sendrik yang BENCI JAMMED!
Hahahhaa!

11 comments:

ieyda berkata...

ooo, nayli xpakai jersi sama ye......cutelah gambar last tu mak ngan ank gegirl....hiihii

mamalieyna berkata...

pose terbaeeek lah nayli..hehe~

betul3x..setuju sgt! marah dpt dosa kering je..jln tetap jem jugak..^_^

lieyalatif berkata...

alahh comel korang ni tau!! hepi family gituuuu...suke tgk...lagi2 nayli gedik tu heheeheh...semalam geram gile tau nad tgk pic nayli kat fb tu....pipi tu tegang montel sangat heheeheheh

mummy_ayu berkata...

ye la..time tu la nak buat apa yg leh buat..menghilangkan keboringan time jammed..
emm..sejak dok seremban nie, jarang la jam..kecuali time dlm bas,gie balik keja..tapi time tu..memang Ayu lena jer..

Aisyah Husaini berkata...

erm jammed memang menyakitkan hati..tunggu punye tunggu keta still tak gerak2 anak pun mulalah meragam ha ha ha..mane tak stress ibunye?

Sue-Rya Qistina berkata...

saya skang ni pegi mana2, mmg hubby yg drive. so, kalau mengantok sgt2 amik kesempatan utk lelap kejap. kdg2 borak2 dgn hubby psl show sana sini. hehehe

amiey lee berkata...

Comellll nayli... senyum..... memang kalu jem ktorang pun suka borak ngan sarah n ashraf..kekadang lrh bantai gelakkk aja

fazilzura berkata...

kalau jem ngn anak2 x pe lg.. kalau jem sorg2 ???? huuhhuhu

MRS. K berkata...

hadif pon pelat R

ghambutan
loghi

huwahuwa

syawalsimpsons berkata...

baby nayli mmg gedix meh..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

saya pun xsuka jammed...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...