08 Januari 2013

Zakwan's 1st Day @ School!

 Anak dah tido lena
Mak pak plak yg takleh tido 
Mengenang kan cemane la Zakwan pi skolah ni nanti
Macam2 rasa ada
Risau, hepi, sedih, excited

Tapi pagi2 time Zakwan dah bersiap2
Perasaan yang paaaaaling kuat sekali dirasa adalah sebak, huhu!
Tak sangka anak dah besar!
Tak sangka nak pi skolah dah dia

Sebak sangat kot
Nak mengalir air mata tp ku tahan jebat!
Takmo la emosi Zakwan terganggu time die tgh excited tu
Zakwan kan dalam hati ada taman
Hati tisu gitewww!
Kang tak pasal2, dia taknak pi skolah plak, lagi haru!


 Zakwan tak sabar nak pi skool! :)
Tengok dak tecit belakang tu... Kekekekekeke!


Nak pakai kasut sendrik... Cek mek tepi tu bzbodi jugeeekk! :)


PapaZN tak kasi mak Zakwan ikut anta pagi smlm, hukhuk!
Sebab riso nanti Zakwan nak ikut MamaZN balik plak
Dah pesan dah, nanti amik gambo
Tapiiiiiiiiiii.....
Tak teramik!
Terus dia balik umah lepas tinggalkan Zakwan kat teacher
Alerrrr......! =/

PapaZN citer...
Dah lepas hantar Zakwan kat teacher
Dia borak jap dgn teacher
Zakwan plak dah join kawan2 pi main
Pandai Zakwan, baru 1st day, dah pandai berkawan! :)
Masa nak balik tu, Zakwan salam tangan 
Pastu Zakwan sambung main

Elok nak sampai pagar, Zakwan datang balik kat Papanya
Terus dia cakap, 
Saya sayang Papa! Nanti Papa amik saya ye!
Terus dia peluk PapaZN!
Pastu terus dia sambung main balik ngan kawan2
 
Waaaaa, sebak!
Memang la tak sempat nak amik gambo kalu camni
Ate, menahan sebak! Sobs, sobs


Budak hensem nak pi skool :)


Kitorang kat umah ni asek tengok jam jek
Bila la nak pukul 12.30
Rase cam lama sangat! Hehe
Baby Nayli lagi ksian...
Macam tak keruan dibuatnya
Sebab selama ni ada yang layan dia main/bergaduh/kelahi
Kali ni kene main sengsorang ;)

Elok kul 12 tengah hari
Terus kitorang pi amik Zakwan
MamaZN teringin nak tengok Zakwan
Alhamdulillah, Zakwan saaaaangat ok
Harap2nya biar la berpanjangan sampai hujung tahun :)




Mesti ramai yang tertanya2 kan
Kenapa Zakwan lambat masuk skool?
Ingat tak sebelum ni MamaZN ada ura2 kata nak pindah?
So, plannya lepas pindah baru nak settlekan hal tadika Zakwan

Alih-alih,
PapaZN cakap tak jadik nak pindah le pulakkkkkk

Tu yang minggu lepas sehabis daya pi survey skolah utk Zakwan
Kitorang sempat pegi survey 3 skolah
Tu yang agak serabut sampai terbawa2 dgn status kat FB tu, haha!
Macam2 hal!
Alhamdulillah, ada penempatan utk Zakwan kat skolah ni
Sebab tinggal lagi 1 jek kekosongan
Bila tanya Zakwan, dia pun suka skolah yang ni banding dgn lagi 2 tu

 Malam tadi Zakwan tido awal
Dia cakap
Mama, Saya kena tido awal ni
Esok nak main dengan kawan2

Alalalalala....
Ye la, ye la
^__________________^




27 comments:

MamaYatie berkata...

tahniah zakwan!good boy! mesti Mama & Papa zakwan bangga ngan dia kan..
see, kan dah kata..anak2 skrg cpt independent..mama jgn risau yer...

ieyda berkata...

betul tu nad, ieyda pun nk nangis bila hntr irfan ke skol, mcm2 yg difikirkan, blh ke dia berkawan, blh ke dia sesuaikan diri ngan skol, sebab blh di katakan lmbt jgklah irfan nie masuk skol umur dah 5 tahun. sekrg, dia dah hepi gi skol....

Sue-Rya Qistina berkata...

anak2 skang ni seronok dah kalau nak pegi sekolah. tu yg x kisah sgt kot. anak saya pun sama gak. siap nak pegi sekolah sendiri, ckp kt babah xyah hantar sbb sekolah sekangkang kera je. :)

Aisyah Husaini berkata...

alalala tak pe kak nad, kite hepi bile anak hepi dan serasi duduk 1 tempat lain tu kan means skola atau ape2 tempat pengasuh ke : )

Hati Ema berkata...

:) sama la... sebak risau seronok bile anak mula sekolah...

♥cikmOt♥ berkata...

tak jadi pindah???oklah tu, tunggu la akak pindah sana...hehehe

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Kan...zakwan budak baik. Mama jgn laa risau. Tp biasalah..jadi mak ni..feeling mmg lebih sket, hehe. Mcm tu laa mak kita masa kita nk masuk sekolah dulu, mm..

MrS. F!zA berkata...

oklah tu zakwan pndai berkawan..

mama ila berkata...

hihi..good boy zakwan!!! suka pi school eh..bagus2...belajar rajin2 yer zakwan =)

Lynn Hamzah berkata...

hehheheh...gie sekolah sebab nak main ekkk...anak owh anak...x per...yg penting dia sukakan environment kat sekolah tu...

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

walaupun hati tisu...
zakwan pandai berdikari...

Anje Mamy Balqis berkata...

tak sangka kan anak dah besaq, balqis lagik la tahun depan dah darjah satu...lagik sebak rasanya...bagus zakwan suka pi school...

amiey lee berkata...

Huhu takpa yang penting masuk sekolah dpt main ngan kawan2 kan... tau tak...ashraf pun sama moody je akak dia takde...dia takde geng la tu... sarah smlm balik umah dia ckp best sekolah...kawan2 dia nama ayu..adam...nia hahahahah pandaii betul

Lily@MamaZaraZareef berkata...

oh,x jadi pindah eh..good boy zakwan ari pertama dh ok ye. zara hari ke-4 br btol2 ok n kitorng x tgu langsung..hehe

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ berkata...

gud boy ..boy mmg behave kot x cam kyra huwaaa ari2 buat drama air mata mama kena kental tinggalkan dia ..padahal taun lepas dah skol ..cuma taun ni skol lain je ..

syawalsimpsons berkata...

sweetnyer zakwan...windu nak jumpe zakwan..nak sembang2 ngan dier..nak bersaya2 ngan dier....zakwan sgt pandai jg diri

Chekgu Azrine berkata...

Rajin2 belajar ye zakwan..semoga menjadi anak yg soleh..amin..

mamafarah4 berkata...

hehehe..samalah ngan saya nad..hantar anak ke tadika,maknya yg emosi.padahal budaknya ok jer.siap suh mamanya balik opis lagi.bapaknya pun dok sibuk ckp, eh!dah besar kakak rasanya..hehehe..bapaknya pun emosi gak tapi biaslaah lelaki..mane nk tunjuk kan...apapun tahniah sebab tak perlu nak risau pasal zakwan kat sekolah..sian baby nayli tak de kawan..tak per la..kawan ngan mama la..ajak main masak2 ye mama

Gieyana berkata...

dorang kalau dh jumpa kwn mmg x igtbktnkite dh..teruja nk g school..tmbah lak kalau teacher dorang sempoi..smpai tbw2 blik umah...siap ckp ms bla..bla bla cmni n so on..ekekeke...

Sian mama Zn..emo erk...x mahai kot Nad yer hntar school zakwan..psl kdg2 yuran pendaftaran mengalahkan masuk universiti..:-)

fieda berkata...

budak2 la ni dh pandai bawak diri..kita sebagai mak ni mmg risau sungguh kan...

LYAfrina berkata...

bersemanga nampak abg zakwan...
suka dia ke sekolah sbb rmai kawan2.. blajo rajin2 ye

Ya ALya berkata...

nape xjadi pindah nad... umh sunway tu sape nk duduk...

good boy abg zack...

mamalieyna berkata...

Aduuuh sebak..zakwan mmg good boylah ! :-)
Ooh tak jd pinndh eh, klu pindh dkt lah dgn umah k,eina ni.. apapun abgzack, blaja rajin2 ye...:-)

lia berkata...

Nad... kita pon sebak okeh Amsyar masuk skool... da besar kan anak2 kita...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

zakwan belajar rajin2 tau

wan nurul hezrina abd halim berkata...

dah memang dia dah ready nak jumpa kengkawan=)good boy..hepi schooling zakwan

suhaina laui. berkata...

nad...gigih cari entry ni...bulehlak terlepas hihihi...gudboy abg zack...nayli pun mcm dh stanby nk g school jugak ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...