27 Januari 2013

TUTORIAL | Unfollow Blog

Aritu ada kawan alam maya yang tanya pada MamaZN
Cemane nak unfollow blog yang kita dah taknak follow?
Lebih kurang gitu la soalannya

Mula-mula tu, MamaZN macam tau
Tapi baru teringat itu masa dashboard blogger yang lama
Sekarang ni dah baru
Menggagau jugak la pada awalnya, huhu!

Nak ajar, tapi kita taktau
Takleh jadik!
MamaZN pun godek-godek dashboard baru tu
Baruuuuu jumpa mana letak mende alah unfollow ni ;)

 So, untuk mengelakkan dari MamaZN lupa
MamaZN nak share la cemane cara-caranya tu 


[1] Pegi kat dashboard blogger
- scroll ke bawah sampai reading list
- klik button manage reading list (anak panah)


[2] Dah berada di Manage Blogs I'm Following
- cari blog yang korang nak unfollow tu
(jangan blog INI, please! please! please! =p)
- klik button settings utk blog tersebut


[3] Keluar pop-up window baru (seperti bawah ni)
- klik pada stop following this site (anak panah)
- ikut arahan seterusnya nanti


 Done!
Senang je kan? ;)
Nak ingatkan lagi sekali...
Jangan unfollow blog INI, please! please! please! =p



p/s:
Otw balik KL sudaaa, yeay!
(moga selamat perjalanan kami)

 

9 comments:

Budak Kampung berkata...

kak fieda la hehehe...terprintsc ek?

p/s:kak cmne nk wat auto publish?plz2

mamalieyna berkata...

Oooh boleh eh..hee..buat masa ni tak ada blog yg dh tknak follow.. :-)

Apapun utk info berguna ni..tq for sharing nad..

Moga selamt smpai :-)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

owh mcm tu...tengs sharing nad

ALoNa CintamaniszLite berkata...

akak ms blogger.com lama dulu tau jgk cari unfollow. Sejak tukar baru ni mmg tak penah godek2 pun. Dulu kita leh folo terhad 300blog aje kan?? skang berapa ye?? ada penambahan ke, Nad?

ieyda berkata...

blog nie akan terus terpahat di bloglist ieyda...

UmmiQusyairi berkata...

Suksesss kak.. Heheh.. Terima kasih =)

Sue-Rya Qistina berkata...

old interface dulu tau jugak cmne nak cari. tapi yg new interface ni x brp nak reti. terkial2 mencari gak aritu. hehehe. thanks nad!

leogurl94 berkata...

terfollow blog sendri . aiyokkk . hee . thanks . Tuto nih menyelesaikan masalah saya >.<

ZazaMyMoon berkata...

thanks.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...